Vignet en Umweltzone Ruhrgebied


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Ruhrgebied verplicht

De milieuzone Ruhrgebied is niet zomaar een zone maar een hele speciale omdat het uit maar liefst 13 steden en dorpen bestaat. In de hele regio heb je dus een milieusticker nodig om hier met de auto te mogen komen. De verschillende plaatsen hadden allemaal een eigen Umweltzone. Deze begonnen echter in elkaar over te lopen, waardoor er in 2012 is besloten om het tot één gezamenlijke milieuzone in Duitsland te maken. Mocht je hier gaan rijden zonder geldig vignet, dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen. Gelukkig kun je via ons direct een vignet aanvragen om problemen te voorkomen.

Milieusticker Ruhrgebied Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Ruhrgebied

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Ruhrgebied binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Ruhrgebied bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland en het Ruhrgebied kan iedereen eenvoudig aanvragen. Het aanvragen van een milieusticker in Duitse steden duurt ongeveer twee tot vijf minuten. Je moet wel het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar het gebied gaat bij de hand houden. Het vignet is namelijk aan een kenteken gebonden. De kosten bedragen maar €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt de betaling veilig voldoen via Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Als je voor 15:00 uur besteld, dan verzenden wij de sticker nog dezelfde dag. Na ontvangst kun je hem gewoon zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Ruhrgebied

De omvang van deze Umweltzone is natuurlijk niet te vergelijken met die in andere steden. De dertien plaatsen die samen de strook vormen zijn; Bochum, Bottrop, Castrop, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsen-Kirchen, Gladbech, Herne, Herten, Mülheim, Oberhausen en Recklinghausen. Alle snelwegen binnen de strook zijn vrijgegeven dus je kunt wel passeren. De rivier de Ruhr is de verbindende factor binnen al deze plaatsen. Hieronder op de kaart kun je zien waar de grenzen lopen. Een andere uitzondering is de haven van Dortmund, deze is ook vrijgegeven. Je kunt op de plaatsen klikken om meer informatie te krijgen over de Umweltzone binnen de plaatsen.

Met de auto naar Ruhrgebied

Het auto rijden naar deze regio gebruikt vaak vanuit België. De afstand is ongeveer 220 tot 320 kilometer afhankelijk van de plek waar jij vandaan komt in het land en natuurlijk naar welke plek jij gaat. Het Ruhrgebied omvat maar liefst dertien plaatsen dus ook daartussen is natuurlijk verschil. Over het algemeen is de makkelijkste route via Hasselt, Venlo en dan Düsseldorf. Vervolgens kan het zijn dat je via Essen of Duisburg rijdt, afhankelijk van jouw eindbestemming. Wil je de exacte route weten? Die kun je per plaats op die pagina vinden!

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Ruhrgebied

Het is erg lastig om de Ruhrgebied bezienswaardigheden op een rijtje te zetten omdat het er zoveel zijn. Iedere plaats heeft zijn eigen mooie plekken en dat zijn er in totaal heel veel. De bezienswaardigheden die kun je dus ook op de pagina’s per plaats vinden als je een uitgebreidere lijst wilt hebben. Voor nu hebben wij de drie leukste bezienswaardigheden in het op een rijtje gezet.

Essen an der Ruhr rivier

CentrO Oberhausen

De bekendste bezienswaardigheid in het Ruhrgebied is misschien wel dit winkelcentrum in Oberhausen. Mensen komen vanuit andere landen hier geregeld shoppen. Door de aanwezigheid van maar liefst 220 winkels is het een populaire plek om te bezoeken. Ook is hier altijd iets te beleven en kun je vaak goede kortingen scoren.

 

Ruhr

Natuurlijk moet je ook de rivier bezoeken, die de regio zijn naam heeft gegeven. Langs de Ruhr kun je altijd heerlijk wandelen maar hebben ze ook veel fietsroutes opgesteld. Je kunt hier uren besteden en genieten van de rust en ruimte. Als je de rivier volgt, dan zal je het grootste gedeelte van de regio te zien krijgen.

 

Ruhr museum in Essen

Essen wordt vaak gezien als het centrale punt binnen de regio en daar bevindt zich ook het museum over de regio. Hier kun je alles leren over de geschiedenis en cultuur van het Ruhrgebied.  Tevens is het één van de oudste musea is dit gebied.

rivier de Ruhr in het Ruhrgebied

Parkeren in Ruhrgebied

Kijkend naar het parkeren in het Ruhrgebied is dat over het algemeen goed te doen. Toch is het lastig te zeggen voor zo’n grote regio. Bijvoorbeeld in Bottrop zijn er maar weinig plekken maar in Essen is het geen probleem om te parkeren. Het is daarom aan te raden om per plaats te kijken, op de desbetreffende pagina vind je daar alle informatie over. Hier kun je uitgebreid vinden welke parkeerplekken voordelig zijn en welke niet. Belangrijk om te weten is dat je altijd in de milieuzone moet parkeren, het is vrijwel onmogelijk om het Ruhrgebied te bezoeken en buiten de strook te parkeren.

 

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle Duitse milieuzones vind je hier in één overzicht. Naast deze gigantische regio, zijn er ook ruim zeventig andere steden die een eigen Umweltzone hebben. Dit is de enige die een gecombineerde zone hebben dus de andere zijn allemaal per stad of dorp aangegeven. Handig om te weten is wel dat je in alle plaatsen een groene sticker kunt gebruiken. Je kunt dus na het eenmalig aanschaffen van het vignet, het zo lang gebruiken als je zelf wilt. Zolang jij dezelfde auto hebt, is het mogelijk om de milieusticker te gebruiken. Alle benzineauto’s na 1993 en dieselauto’s na 2006 gebouwd vallen volgens de Duitse regering onder milieuvriendelijke auto’s en mogen een Umweltplakette aanvragen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen