Vignet en Umweltzone Essen (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Essen verplicht

Sinds 1 oktober 2008 is er een Umweltzone in Essen. Binnen dit gebied mag je alleen rijden met een milieuvignet. Doordat er in deze regio meer steden zijn met een Umweltzone is in 2012 het tot één geheel gemaakt, het Ruhrgebied. Overal binnen dat gebied heb je dus een milieuvignet nodig. Welke milieusticker voor Essen heb je nodig? Je hebt een groene sticker nodig als je in de milieuzone in Duitsland in Essen wilt rijden. Mocht je dit niet doen en zonder vignet in het gebied rijden, dan loop je het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen. Overigens geldt er vanaf 1 juli 2019 in de Umweltzone Essen ook een dieselverbod. Dit betekent dat alle dieselvoertuigen die niet voldoen aan de euro 5 of 6 norm verboden zijn binnen de zone.

Milieusticker Essen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Essen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Essen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Essen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een sticker voor Duitsland kopenkan eenvoudig en binnen een paar minuten via onze website. Als je een milieusticker nodig hebt voor Essen, dan kun je die hier meteen aanvragen. Het vignet kost maar €14,95 inclusief verzendkosten en als je voor 15:00 uur besteld, wordt hij nog dezelfde dag verzonden. De betaling kan 100% veilig gedaan worden via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. De Umweltplakette voor Essen in Duitsland komt vervolgens via de brievenbuspost naar jou toe. Het milieuvignet kun je dan zelf op de voorruit van de auto plakken. Vanuit binnen gezien is de rechteronderkant de beste plek.

 

De Umweltzone in Essen

Kijkend naar de kaart van de Umweltzone in Essen dan zie je meteen dat die grenst aan het gehele Ruhrgebied. In de Umweltzone is de A40 een uitzondering want deze snelweg is een doorgaande weg die je zonder vignet mag gebruiken. In de Umweltzones is de autobahn over het algemeen vrijgegeven. Zoals eerder vermeld is sinds 2012 de zone van Essen samengevoegd met maar liefst 12 andere steden. Het is nu één groot milieugebied, het Ruhrgebied. Daarnaast geldt vanaf 1 juli 2019 ook een dieselauto verbod. Alle auto met een diesel 4 of lager mogen de stad niet meer in.

Met de auto naar Essen

Essen is één van de grotere steden in het Ruhrgebied en daarom goed te bereiken. Mede door de ligging in het westen van Duitsland is het voor ons Belgen een korte rit. Vanuit Brussel en Gent ben je 250 kilometer en 2,5 uur later in de stad. Kom je uit Antwerpen? Dan hoef je zelfs maar 200 kilometer en twee uur af te leggen. De snelste route is via Eindhoven en Venlo door Nederland dus. Vanaf de grens met Nederland is het nog maar 60 kilometer en ben je binnen één uur in het centrum. Doordat je de gehele route over snelwegen kunt afleggen, zijn er altijd voldoende tankstations en rustplaatsen onderweg te vinden.

Essen kettwig an der ruhr

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Essen

Alle bezienswaardigheden van Essen bevinden zich binnen het milieugebied. Het is dus aan te raden om een autovignet aan te schaffen, anders is het lastig alle onderstaande hoogtepunten te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat er in de zomermaanden veel toeristen zijn en je beter in het voorjaar of najaar kunt gaan.

 

Kerstmarkt

Natuurlijk de kerstmarkt, de gezelligste tijd van het jaar waarin veel Duitse steden een kerstmarkt houden. Als je voor de kerstmarkt in Essen wilt parkeren dan kun je dit het beste in één van de parkeergarages doen, langs de weg zijn alle plekken vol of extreem duur in deze periode. Het hele centrum is in kerstsferen en daardoor is het een geweldige tijd om de stad te bezoeken.

 

Dom

In het oosten van het centrum aan de Burgplatz vind je de Dom van de stad. Helaas werd de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest en is deze pas sinds een aantal jaren weer volledig herstelt. Je vindt hier de Gouden Madonna, het oudste Mariabeeld ter wereld.

 

RWE Turm

Met zijn 127 meter is het de hoogste toren van de hele omgeving en heb je vanaf hier een geweldig uitzicht. De toren werd in 1996 geopend en is sindsdien een ware trekpleister voor toeristen. Je hoeft gelukkig niet te lopen want de negen liften zorgen ervoor dat je in mum van tijd boven bent.

de skyline van Essen

Parkeren in Essen

Parkeren in Essen zonder milieusticker is vrijwel onmogelijk, je komt dan terecht in steden ruim 10 kilometer verderop. Je kunt daarom het beste parkeren in de stadskern waar de tarieven in vergelijking met andere Duitse steden erg meevallen. Je betaalt ongeveer €1,00 tot 2,00 euro per uur of €10,00 euro voor een dagkaart. Een aanrader is de Centralgarage Kennedyplatz waar er maar liefst 220 parkeerplaatsen zijn en je binnen vijf minuten in het hart van de stad staat. Het is een ondergrondse beveiligde parkeerplaats dus jouw auto kan hier de hele dag veilig staan. Verder is de garage 24 uur per dag geopend.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Waar is de milieusticker nodig in Duitsland? Hier vind je een actuele lijst met alle steden met een Umweltzone. Nadat de Duitse overheid in 2008 is begonnen met het invoeren van deze gebieden, zijn er inmiddels zeventig steden met een Umweltzone verspreidt over het hele land. Goed om te weten is wel dat je met een groene milieusticker alle andere steden ook kunt bezoeken zonder enige problemen. Je kunt alleen in aanmerking komen voor een vignet als jouw benzineauto na 1993 of jouw dieselauto na 2006 is gebouwd. Anders wordt jouw auto gezien als luchtvervuilend en dat is niet toegestaan in de Umweltzones.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen