Vignet en Umweltzone Aken


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Aken verplicht

Sinds 1 februari 2016 heeft de stad Aachen in Duitsland een Umweltzone. Vanaf dat moment is het dus verplicht om een milieusticker voor Aken te hebben als je in dit gebied rondrijdt. Naast het centrum zijn er ook enkele woon- en buitenwijken die binnen de Umweltzone in Aken vallen. Als je hier zonder vignet voor Duitsland rondrijdt, dan kun je een boete krijgen van maar liefst €80 euro. Geen fijne gedachte dus je kunt maar beter een vignet Aken aanvragen via onze website. Doordat de stad vanuit België minder dan twee uur rijden is, is het een plek die veel bezocht wordt.

Milieusticker Aken Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Aken

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Aken binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Aken bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een Umweltplakette kaufen kan via onze website binnen enkele minuten. Het vignet Aken kopen in België kun je dus gewoon online doen. De milieusticker zone in Aken is vrij groot dus als je de stad wilt bezoeken, ontkom je er niet aan. Bij het aanvragen heb je alleen het kentekenbewijs van de auto waarmee jij naar de stad gaat nodig. Het milieuvignet voor Aken kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Dat is erg weinig in vergelijking met de mogelijke boete. De betaling kan veilig gedaan worden via PayPal, Kredietkaart of Bancontact. Als je voor 15:00 uur de Aken milieuvignet besteld, dan verzenden wij hem nog dezelfde dag.

 

De Umweltzone in Aken

Je hebt in Aken centrum een vignet nodig en ook in een aantal andere wijken van de stad geldt de vignetplicht. Als je kijkt naar de onderstaande kaart kun je zien dat de ringweg L260 en de A4 de grenzen vormen. De L260 is goed te herkennen aan de straatnamen; Madrider Ring, Amsterdamer Ring en Berliner Ring. Zolang je op de ringwegen rijdt, heb je geen Aken vignet nodig maar als je de ringwegen verlaat binnen de Umweltzone dan wel. Het is dus erg belangrijk om een milieuvignet Duitsland en Aken aan te vragen om zo zeker te zijn dat je geen boete krijgt. Gelukkig staan over in en rond de stad duidelijke borden die aangeven waar de milieuzone begint. Wil je weten of jouw hotel in het milieugebied ligt? Zoek het hotel in de interactieve kaart van Aken en kom er direct achter of je een sticker nodig hebt.

Met de auto naar Aken

Om met de wagen naar Aachen te gaan, ben je vanuit heel België maar twee tot drie uur onderweg. Door de ligging vlakbij het drielandenpunt kun je hier eenvoudig naartoe rijden. Vanuit Brussel en Antwerpen ben je er binnen 140 kilometer en duurt dit dus ongeveer twee uur. De reizigers uit Gent hebben iets langer nodig, namelijk 200 kilometer wat neerkomt op 2,5 uur. In de meeste gevallen loopt de kortste route door Nederland. Het is natuurlijk altijd verstandig om voor vertrek de route te controleren op werkzaamheden of files. Vanuit Brussel en Antwerpen kom je eigenlijk geen grote stad meer tegen en zal er weinig drukte onderweg zijn. Als je vanuit Gent komt, moet je over Antwerpen en daar kan het tijdens de spitsuren druk zijn.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Aken

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Aachen die zeker de moeite waard zijn. Maar wat te doen in Aken? Hieronder hebben wij de drie leukste hoogtepunten voor jou op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er nog veel meer mooie plekken om te bezoeken dus het is verstandig om een hele dag voor deze stad uit te trekken. Alle hieronder genoemde plekken liggen binnen de milieuzone.

de stad Aken in Duitsland

Dom van Aken

Het is zonder twijfel de bekendste plek uit de hele stad, de Paltzkapel kent iedereen wel. Hij werd al in de 13eeeuw gebouwd en is nog steeds in goede staat. De oudste gedeeltes in het bouwwerk stammen al uit de 8eeeuw en daarmee is het één van de oudste kerken in het hele land.

 

Shoppen in Aken

Je kunt bij Real Aachen goed shoppen, het is een warenhuis en supermarkt in één. Het assortiment is ontzettend groot en alles is erg goedkoop. Dan heb je ook Kaufland in Aachen waar je voornamelijk levensmiddelen kunt komen. Hier kun je het beste goedkope en exclusieve producten scoren. Natuurlijk hebben ze ook een groot winkelcentrum met voornamelijk kleding, namelijk Aquis Plaza. Je kunt hier genieten in de 130 winkels met de nieuwste mode.

 

Kerstmarkt Aachen

Helaas gebruikt dit maar één keer per jaar, rond december. Maar de kerstmarkt is er één om over naar huis te schrijven. Door de gunstige ligging is het een populaire markt om vanuit België te bezoeken. De sfeer is goed en de hele stad is omgetoverd in kerstsferen.

de dom van aken tijdens de kerstmarkt

Parkeren in Aken

Goedkoop parkeren in Aken kan eigenlijk in het gehele centrum, de tarieven liggen een stuk lager dan in de meeste Duitse steden. De Aquis plaza is een aanrader, hier betaal je maar €1,00 euro per uur of €12,00 euro voor een dagkaart. Je staat dan meteen in het hartje van de stad. Als je hier wilt parkeren heb je wel een autovignet nodig. Parkeren in Aken zonder Umweltplakette kan bij de P+R Waldfriedhof of de P+R Jülicher Straße. In beide gevallen hoef je hier dus geen milieusticker voor te hebben. De kosten bedragen maar €5 euro per dag per auto, zo kun je dus de gehele dag in Aken rondlopen zonder hoge parkeerkosten. Vanuit de parkeerplaats ben je met de shuttlebus in ongeveer twintig minuten in het centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een Umweltzone in Duitsland komt niet alleen in deze plaats voor maar in nog zeventig andere steden. Gelukkig heeft niet iedere stad een ander vignet maar kun je het groene vignet voor alle plaatsen gebruiken. Toen de Duitse regering in 2008 heeft besloten om deze Umweltzones in te voeren, bleek het een succes en volgden er steeds meer. De luchtkwaliteit in en rond de steden is nu een stuk beter. Alle benzineauto’s voor 1993 en dieselauto’s voor 2006 gebouwd, mogen namelijk de stadscentra niet meer in. Deze uitstotende auto’s verslechteren de luchtkwaliteit volgens de Duitse regering. Verder zijn er een aantal steden met een geheel dieselverbod, zorg dat je dit checkt voor vertrek.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen