Vignet en Umweltzone Aken


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Aken verplicht

Gaat u met de auto naar Aken? Dan bent u verplicht om een milieusticker aan te schaffen. Elke auto die in Aken rijdt of geparkeerd staat dient een milieusticker te hebben. Dit is verplicht. Door zonder milieusticker de stad te betreden riskeert u een boete van 80 euro. Neem geen risico en bestel uw milieusticker direct. De sticker is onbeperkt geldig.

Milieusticker voor Aken direct online kopen

Eenvoudig en snel een milieusticker bestellen? Dat kan! U kunt deze sticker bij ons aanvragen en wij zorgen ervoor dat de sticker dezelfde dag nog per post naar u wordt verzonden.

 

De milieusticker voor Aken

Je ziet het in steeds meer landen: niet alle auto’s mogen zomaar iedere stad in. In steeds meer grote steden, worden milieuzones of ecozones ingesteld. Milieuzones zijn zones waar auto’s die zeer belastend zijn voor het milieu niet in mogen. Aken is een voorbeeld van zo’n Duitse stad waar niet alle auto’s welkom zijn. Om aan te tonen in welke milieuklasse jouw auto valt en om ook aan te geven dat je wel of geen toegang hebt tot deze stad, moet je een milieusticker of een milieuvignet aanvragen wanneer je naar Aken afreist.

De Umweltzone in Aachen

In Duitsland wordt er gewerkt met de zogenaamde ‘Umweltzones’. Een Umweltzone is ook wel een milieuzone waar auto’s die zeer belastend zijn voor het milieu geen toegang tot hebben. Voordat je afreist naar Aken in Duitsland moet je eerst een milieusticker voor Aken aanschaffen. Op een milieusticker staat het kenteken van jouw auto en staat tevens de milieuklasse waarin de auto zich bevindt vermeld. Zo kan je eenvoudig laten zien dat jouw auto binnen de toegestane milieuklasse hoort en dat je met jouw auto de stad Aken in mag rijden.

Op deze pagina vind je meer informatie over de Duitse zones.

Welke milieusticker moet ik hebben voor de stad Aken?

De milieusticker of het milieuvignet voor Aken is de groene milieusticker die ook geldig is in de rest van Noordrijn-Westfalen. Wanneer deze sticker niet op je auto geplakt zit, riskeer je een boete. Je kunt de milieusticker via onze website bestellen. Zo weet je zeker dat je geen risico’s loopt. Is jouw auto te belastend en heb je met jouw auto geen toegang tot Aken (of Aachen)? In dat geval kan je parkeren buiten de stadsring.

Kerk in aken tussen de bomen

De stad Aken

De stad Aken (in het Duits: Aachen) is een echte trekpleister in Duitsland. De stad ligt op de  grens van Nederland, België en Duitsland en staat bekend om haar bezienswaardigheden, zoals de kerstmarkt, de Dom van Aken en  het drielandenpunt. Bovendien beschikt Aken over een vliegveld (Maastricht Aachen Airport) en is de stad hiermee zeer goed bereikbaar voor toeristen.

De milieuzone in Aken

Ben je van plan om binnenkort naar Aken te gaan? Dan is het wijs om een milieuvignet of een milieusticker aan te schaffen via onze website. Als jouw auto binnen een goedgekeurde milieuklasse valt, mag je gewoon met jouw auto de stad in en riskeer je geen boete.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart