Vignet en Umweltzone Krefeld


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Krefeld verplicht

Sinds een aantal jaar heeft de Duitse stad Krefeld een Umweltzone. Dit wil zeggen dat je een milieusticker voor Krefeld nodig hebt wanneer je met de wagen het gebied binnen wilt rijden. Binnen de milieuzone, wat voornamelijk het centrum beslaat, heb je een geldig vignet nodig. Dit omdat de luchtkwaliteit van Duitse steden erg slecht was en achteruit ging. Nu ze deze regels hebben, gaat de luchtkwaliteit weer vooruit. Als je in deze zone rijdt met een auto zonder geldig vignet, dan loop je het risico op een boete van €80 euro. Een groene sticker voor Duitsland is dus zeker een must voor je autovakantie.

Milieusticker Krefeld Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Krefeld

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Krefeld binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Krefeld bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland online kopen is geen enkel probleem. Je bent daarvoor namelijk al op de juiste plek. Op onze website kun je namelijk binnen een paar minuten de milieusticker voor Krefeld aanvragen. Je hebt hiervoor alleen jouw kentekenbewijs nodig en de mogelijkheid om te betalen. De kosten van het Umweltplakette bedragen namelijk €14,95 inclusief verzendkosten. Een stuk minder dan de mogelijke boete van €80 euro. En het plakette kun je voor onbepaalde tijd gebruiken. Het betalen gaat via onze website met PayPal, Bancontact of Kredietkaart. Als je voor 15:00 uur het vignet besteld, dan wordt het dezelfde dag nog verzonden.

 

De Umweltzone in Krefeld

Op de kaart hieronder kun je zien waar de Umweltzone van de stad zich bevindt. Hierop is duidelijk te zien waar de grenzen lopen. In dit geval is de snelweg A57 een uitzondering en mag je die gewoon passeren zonder een milieusticker te hebben. De B9 valt wel onder de regeling dus ook al passeer je die gewoon, heb je een vignet nodig. Verder zijn er nog een aantal uitzonderingen zoals het ziekenhuis, de parkeerplaatsen Untergath en Obergath. Erg fijn is dat rond de hele stad overal staat aangegeven waar de zone ingaat.

Met de auto naar Krefeld

Hoewel Krefeld in Duitsland ligt, loopt het grootste gedeelte van de route door Nederland. Je rijdt via Eindhoven en Venlo naar Duitsland en zo’n 25 kilometer voor Duisburg kom je in de stad aan. Woon je in Brussel of Gent? Dan ben je ongeveer 220 kilometer onderweg en kun je binnen drie uur op plaats van bestemming zijn. De inwoners van Antwerpen hoeven zelfs maar 180 kilometer te rijden en kunnen er dus binnen twee uur zijn. Het rijden op de Duitse snelwegen is te vergelijken met die in België. Natuurlijk geldt er in Duitsland geen maximale snelheid zoals bij ons maar verstandig is om niet harder dan 130 km/h te rijden. Mocht er een ongeluk plaats vinden en er blijkt dat je harder dan 130 km/h hebt gereden dan zal jij aansprakelijk gesteld worden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Krefeld

Als je kijkt naar de Krefeld bezienswaardigheden dan valt je waarschijnlijk op dat vrijwel alle mooie plekken in de milieuzone liggen. De bezienswaardigheden in deze stad in Duitsland zijn erg leuk om te bezoeken met name in het voorjaar en najaar.

burg Linn in krefeld

Burg Linn

Het hoogtepunt van de bezienswaardigheden in Krefeld is Burg Linn. Dit mooie kasteel omringd door slotgracht is zonder twijfel het hoogtepunt. Het kasteel werd al in de 12eeeuw gebouwd en is goed bewaard gebleven. Je kunt het kasteel van binnen bezoeken want het is tegenwoordig een museum.

 

Hulser Berg – Johannes Turm

De 63 meter hoge toren die in het gebied van de Hulser berg staat is een letterlijk hoogtepunt in de stad. Je kunt vanaf hier namelijk geweldig uitkijken over de hele omgeving. Erg prettig is dat je geheel gratis naar boven kunt. Een aanrader is ook om een wandeling te maken door het mooie park van de Hulser berg.

 

Dierentuin

De bezienswaardigheden in deze Duitse stad zijn niet alleen mooie gebouwen maar ook is er iets leuks te doen. Een dierentuin bezoeken is altijd een feestje, zeker met kinderen, dus dit kan niet mis gaan. Met zijn 13 hectare is het een grote dierentuin die erg geliefd is.

 

Parkeren in Krefeld

Parkeren in Krefeld kan het beste in de parkeergarages Untergart en Obergath. Deze parkeergarages in Krefeld liggen buiten de milieuzone dus zijn voor iedereen goed bereikbaar. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om betaald te parkeren in Krefeld. Dit kan bijvoorbeeld op de Schwanenmarkt, waar je voor €1,00 euro per uur kunt parkeren maar ook een dagkaart voor €8,00 euro kunt kopen. Je hebt dan dus wel een milieusticker nodig. Vanuit daar ben je wel binnen enkele minuten in het hartje van de stad, terwijl het vanuit de parkeergarages buiten de stad nog wel twintig tot dertig minuten kan duren.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een overzicht van Duitse steden met een Umweltzone vind je hier. Er zijn namelijk steeds meer steden in Duitsland die een speciale zone krijgen aangewezen. De Duitse regering is hier flink mee bezig om de luchtvervuiling binnen steden tegen te gaan. Benzineauto’s die voor 1993 gebouwd zijn mogen geen milieusticker en kunnen de steden dus niet betreden. Bij dieselauto’s ligt de grens zelfs op 2006. Het kan dus handig zijn om te controleren of jouw auto voldoet aan de eisen om een autovignet te mogen aanvragen. Fijn is wel dat een vignet altijd voor onbepaalde tijd geldig is dus zolang jij dezelfde auto blijft rijden, kun je het vignet gebruiken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen