Vignet en Umweltzone Berlijn


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Berlijn verplicht

Berlijn was een van de eerste steden waar een milieuzone werd ingevoerd. De Umweltzone Berlijn werd per 2008 ingevoerd waarna vele Duitse steden volgde. De Umweltzone houdt in dat binnen de milieuzone in Berlijn alleen voertuigen mogen rijden die voorzien zijn van een geldig wegenvignet voor Duitsland. Anders kun je namelijk een boete riskeren van €80 euro. Het is daarom verstandig om een milieuvignet aan te vragen. Later vertellen wij meer over een milieusticker voor Berlijn kopen in België. Alle benzineauto’s die voor 1993 en dieselauto’s die voor 2006 gebouwd zijn, worden als luchtvervuilend gezien en mogen de zone niet in.

Milieusticker Berlijn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Berlijn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Berlijn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Berlijn bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieuvignet voor Duitsland kopen kun je eenvoudig doen via onze website. Het aanvragen duurt maar een paar minuten. De kosten van de milieusticker Berlijn bedragen maar €14,95 inclusief verzendkosten.  Als je dus naar deze stad in Duitsland gaat, dan kun je maar beter een vignet aanvragen. Wanneer je het vignet voor 15:00 uur aanvraagt, dan zullen wij het nog dezelfde dag op de post doen. De kosten kun je veilig voldoen via één van de volgende mogelijkheden; Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Na het ontvangen kun je de sticker zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Berlijn

De milieuzone kaart van Berlijn omvat het gehele centrum valt erin en daarnaast nog een aantal delen van de volgende wijken Kreuzberg, Schöneberg, Friedrichshain, Charlottenburg, Wilmersdorf en Prenzlauer Berg. De grenzen liggen langs de ringwegen en de S41 en S42 van de S-bahn. Een milieusticker in Berlijn is dus alleen nodig als je in deze wijken of het centrum komt met de auto. Natuurlijk zijn er ook in de milieuzone van Duitsland in Berlijn uitzonderingen, namelijk alle snelwegen. Als je over de snelweg rijdt, dan kun je zonder problemen de stad passeren. Let er wel op dat je dan dus niet zomaar binnen dit gebied van de snelweg kunt gaan, om bijvoorbeeld te tanken. Via de zoekfunctie in de interactieve kaart van de milieuzone van Berlijn kun je zoeken naar jouw hotel om te kijken of deze in de zone ligt.

Met de auto naar Berlijn

Wanneer je met de auto naar Berlijn gaat, dan ontkom je er bijna niet aan om een eco vignet Berlijn te kopen. Doordat de afstand naar Berlijn vrij groot is, kun je het beste vroeg in de ochtend vertrekken. Vanuit België kost het je namelijk in ieder geval ruim zeven uur en in de meeste gevallen moet je op acht uur rekenen. Brussel ligt op 760 kilometer, Gent op 780 en Antwerpen op 740. Vanuit Antwerpen kost het je zeven uur en twintig minuten, zonder enige tussenstops. Als je uit Brussel en Gent komt dan moet je op minimaal acht uur rekenen. Je kunt het best via Eindhoven en Venlo naar Essen rijden. Vanaf Essen kun je Dortmund, Bielefeld en als laatste Hannover aanhouden.  Rijden in Berlijn kan erg chaotisch zijn door de drukte en smalle straten, let daarom altijd goed op.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn is erg leuk om te maken maar op veel vlakken ook confronterend, de meeste bezienswaardigheden in Berlijn zijn namelijk gekoppeld aan de Tweede Wereldoorlog. Maar er zijn daarnaast nog veel meer dingen die je kunt doen in Berlijn. Hieronder hebben wij drie hoogtepunten voor wat te doen in Berlijn op een rijtje gezet.

luchtfoto van Berlijn

Berlijnse muur

De muur die ooit 45 kilometer lang was, is op enkele plekken in de stad nog terug te zien. De betonnen afscheiding is ten tijde van oorlog 3,6 meter hoog geweest en de afscheiding tussen oost en west. Bij East Side Gallery staat nog 1300 meter aan muur die in 1990 is beschilderd door 120 verschillende kunstenaars.

 

Brandenburger Tor

Eén van de weinige toegangspoorten die de stad nog rijk is, de poort werd in 1788 gebouwd en heeft de Tweede Wereldoorlog overleeft. De statige poort is een prachtige plek om foto’s te maken en de aangrenzende Unter den Linden straat is ook erg mooi om overheen te wandelen.

 

Rijksdag

Het parlementsgebouw van Duitsland is logischerwijs in de hoofdstad te vinden. De glazen koepel is zeer kenmerkend voor het bouwwerk en toeristen kunnen er tegenwoordig doorheen lopen. De Rijksdag werd in de 19eeeuw gebouwd en laat vandaag de dag een foto-expositie van de geschiedenis van de stad zien.

Brandenburger tor in Berlijn

Parkeren in Berlijn

Parkeren in Berlijn is niet altijd even makkelijk en kan zeker voor stress zorgen. In het centrum is het erg druk en kunnen de straten smal zijn. Als je dan een parkeerplek hebt gevonden, lopen de kosten enorm op, soms wel tot €4,00 euro per uur.  Een betaalbare optie in de stad is de Dorotheenstraße 30 garage, waar maar liefst 450 ruimtes zijn. Je betaalt hier €2,00 euro per uur of een maximaal dagtarief van €15,00 euro. Je kunt ook parkeren in Berlijn buiten de milieuzone, dit kan het beste bij de S Plänterwald. Hier kun je 24 uur per dag gratis parkeren en ben je binnen tien minuten in het centrum van de stad. Helaas zijn er wel maar acht parkeerplaatsen dus wees op tijd.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een kaart van Duitsland met steden met een Umweltzone ziet er steeds voller uit. Als je al op weg bent, dan kun je een milieusticker voor Duitsland bij een tankstation kopen. Net over de grens met Duitsland zijn er verschillende tankstations die het vignet aanbieden, zo hoef je niet in de problemen te komen. Inmiddels zijn er ruim zeventig Umweltzones over het hele land verspreidt en ontkom je er bijna niet meer aan. Gelukkig kun je de groene sticker voor alle andere steden ook gebruiken, het is een eenmalige aanschaf waar je veel aan kunt hebben.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen