Vignet en Umweltzone Oberhausen (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Oberhausen verplicht

In oktober 2008 is de Umweltzone in Oberhausen ingevoerd en vanaf 2012 werd dit gebied onderdeel van het samengevoegde Ruhrgebied. Dit betekent dat je binnen de milieuzone van Oberhausen een milieuvignet nodig hebt. Indien je zonder geldig milieuvignet de zone betreedt, kun je een boete van €80 euro krijgen. De sticker die je nodig hebt in Duitsland, is een groen autovignet. Als je binnen de milieuzone rijdt, dan mag dit alleen met deze sticker. Lees verder om te weten waar en hoe je de milieusticker kunt kopen. Zo kun je zonder enige problemen op vakantie naar Duitsland.

Milieusticker Oberhausen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Oberhausen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Oberhausen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Oberhausen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Heb je een milieusticker voor Oberhausen nodig? Klik hier! Op onze website kun je een milieuvignet voor Duitsland binnen enkele minuten aanvragen. Je hebt het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar de milieuzone gaat. Verder is het een kwestie van het aanvraagformulier invullen en verder doen wij het werk. Als je de aanvraag voor 15:00 uur doet, dan verzenden wij het milieugebied nog dezelfde dag. Het betalen gebeurt eenvoudig en veilig via Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Na het ontvangen van het Umweltplakette, kun je deze zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Oberhausen

Als je kijkt naar de milieuzone Oberhausen kaart dan zie je meteen dat het gehele centrum binnen de zone valt. Daar heb je dus een Duits milieuvignet nodig, anders riskeer je een boete. Het grote winkelcentrum CentrO valt ook binnen het gebied. Je kunt niet zonder milieusticker naar het CentrO komen. Het themapark Movie Park ligt niet in de milieuzone. Zoals in alle andere steden geldt hier ook dat de snelwegen zijn vrijgegeven.

Met de auto naar Oberhausen

De route loopt naast België en Duitsland ook een groot gedeelte door Nederland. Via Geleen en Venlo kom je uit bij de Duitse grens. Vanuit Brussel en Gent is het ongeveer 240 kilometer en dus drie uur rijden. Antwerpen ligt op maar 195 kilometer en dus ongeveer twee uur rijden. Belangrijk is dat je in alle gevallen een milieusticker nodig hebt, je kunt de Umweltzone onmogelijk vermijden als je in de stad moet zijn.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Oberhausen

De belangrijkste bezienswaardigheden van Oberhausen liggen allemaal binnen de milieuzone. De leukste bezienswaardigheden hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

CentrO winkelcentrum

Het winkelcentrum dat maar liefst 220 winkels bevat, is de belangrijkste plek die mensen in de stad bezoeken. Je kunt hier uren genieten van de winkels en tussendoor verschillende cafés en restaurants bezoeken. Nogmaals de milieuzone bevat CentrO in Oberhausen, je kunt hier dus alleen naartoe met een vignet.

 

Slot Oberhausen

Het slot werd aan het begin van de 19eeeuw gebouwd in opdracht van de graaf van Gysenberg. Vandaag de dag is hier het kunstmuseum te vinden waar allerlei bekende werken hangen. Daarnaast vind je in het zuidelijke gedeelte van het slot het gemeentemuseum.

 

Kerstmarkt

Vanaf november kun je hier al terecht voor de kerstmarkt. Deze vind ook plaats in CentrO en voor de kerstmarkt in Oberhausen parkeren kun je dan ook het beste in deze omgeving doen. Het is ieder jaar weer een belevenis, zeker met de mooie houtenkraampjes die er iedere keer weer staan.

het schloss van oberhausen

Parkeren in Oberhausen

Het makkelijkst is parkeren bij CentrO in Oberhausen, hier kun je namelijk volledig gratis staan. Wel is het centrum van de stad vanuit hier vijf minuten lopen en dien je klant te zijn bij één van de winkels. De openingstijden voor parkeren bij CentrO Oberhausen lopen gelijk met die van de winkels, op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 23.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Dit is voornamelijk een goede keus wanneer je hier gaat winkelen. Een andere optie, die meer in het historische centrum ligt is de Marktstraße. Hier vind je 250 ruimtes waar je voor maar €8,00 euro per dag kunt parkeren. Je kunt hier alleen parkeren op maandag t/m zondag van 06.00 tot 22.30 uur.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

De milieuzones in Duitsland vind je hier op een kaart. Naast dit grote gebied met maar liefst 13 steden, zijn er nog zo’n zestig andere steden die ook een Umweltzone hebben. Binnen al deze gebieden kun je dezelfde groene sticker gebruiken. Zo kun je na de eenmalige aanschaf altijd zonder problemen op vakantie naar Duitsland. Het is daarom aan te raden om een autovignet te kopen, als je toch van plan bent vaker te gaan. Doordat het aan je kentekenverboden is, zit er geen vervaldatum aan. Tenzij je een nieuwe auto hebt, dan dien je een nieuw autovignet te kopen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen