Vignet en Umweltzone Recklinghausen (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Recklinghausen verplicht

Toen in 2012 bekend werd dat het Ruhrgebied gezamenlijk één grote milieuzone ging worden was dit niet nieuw voor deze plaats. Doordat de Umweltzone Recklinghausen aan de rand van het gebied ligt, is het hier wel belangrijk om te weten waar de grenzen liggen. Doordat de Umweltzone al sinds 2012 actief is, zijn er gelukkig overal borden die aangeven waar je het gebied betreedt. Om dit gebied te betreden heb je dus een milieusticker nodig. Als je zonder milieuvignet Recklinghausen bezoekt, dan kun je een boete krijgen van maar liefst €80 euro. Een milieusticker Duitsland alleen voor de snelweg is niet nodig, alle snelwegen zijn vrijgegeven.

Milieusticker Recklinghausen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Recklinghausen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Recklinghausen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Recklinghausen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Het moment dat je erachter komt dat je de Recklinghausen milieuzone gaat betreden, is de volgende stap het aanschaffen van de milieusticker. Je kunt namelijk op onze site binnen twee tot vijf minuten al een autovignet aanvragen. Het is voor iedereen goed te doen en zorgt niet voor problemen. Je hebt alleen het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar het Ruhrgebied gaat nodig. Het milieuvignet is namelijk gekoppeld aan het kenteken. De kosten van het vignet zijn maar €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt dit eenvoudig betalen via Kredietkaart, PayPal of Bankcontact. Heb je voor 15:00 uur besteld? Dan zullen wij de sticker dezelfde dag nog verzenden.

 

De Umweltzone in Recklinghausen

De milieuzone Recklinghausen ligt zoals eerder aangegeven in een groter gebied namelijk dat van het Ruhrgebied. Het gehele centrum van de stad valt binnen het gebied en aan het noorden is de L511 de grens. In het oosten zijn de woonwijken de grens en in het westen en zuiden loopt het over in de milieuzone van het Ruhrgebied. Je kunt dus wanneer je in het oosten van de stad verblijft gewoon zonder autovignet hierheen rijden. Toch is het verstandig om een autovignet aan te vragen, wanneer je bijvoorbeeld bezienswaardigheden of de supermarkt wil bezoeken. Het kan namelijk zijn dat deze wel binnen de Umweltzone liggen.

Met de auto naar Recklinghausen

Om vanuit België in Recklinghausen in Duitsland te komen ben je ongeveer drie tot vier uur bezig. Met de auto naar Recklinghausen is vanuit Brussel en Gent ongeveer 270 kilometer en vanuit Antwerpen maar 230. De kortste route is voor het grootste gedeelte door Nederland via Eindhoven en Venlo. Vanuit daar rijd je verder via Duisburg en Essen en zo’n 30 kilometer ten noordwesten van Dortmund vind je de stad. Slim is om net voor vertrek de drukte en werkzaamheden nog te checken, anders kan het verstandig zijn om via Hasselt en Roermond te rijden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Recklinghausen

De bezienswaardigheden in Recklinghausen bevinden zich bijna allemaal binnen de milieuzone. Het is lastig om deze plekken te bezoeken vanuit een gebied buiten de Umweltzone. Je kunt daarom het beste een autovignet aanschaffen. Hieronder hebben wij de drie leukste trekpleisters van de stad op een rijtje gezet.

 

Sternwarte

De sterrenwacht die in het noordwesten van de stad staat, heeft een 20 meter hoge achthoekige toren met daar bovenop een planetariumkoepel. Het gebouw bevindt zich in het stadspark vlakbij het speelpaleis. Regelmatig zijn er publieke observaties en kun je een bezoek brengen aan dit bijzondere gebouw.

 

Kunsthalle

Dit museum is pas sinds 1950 gevestigd op de locatie waar het nu zit. Het is namelijk een voormalige bunker die tijdens de oorlog werd gebruikt. Je kunt de kunst iedere dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur komen bekijken.

 

Tierpark

Het is een kleinschalig dierenpark waar je met kinderen uren kunt rondlopen. Doordat het kleinschalig is zijn, is de prijs daar ook naar, een erg fijne bijkomstigheid met kinderen. Er zijn in totaal ruim 250 dieren en je kunt hier dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur terecht.

 

Parkeren in Recklinghausen

Het parkeren in Recklinghausen is geen enkel probleem, er zijn overal plekken genoeg en de prijzen liggen relatief laag. Als je in het centrum wilt parkeren dan ben je ongeveer €1,00 tot 2,00 euro per uur kwijt. Een aantal goede opties zijn Konrad-Adenauer-Platz en Palais Vest. Vanuit hier is het centrum van de stad maar vijf minuten lopen. Het maximale dagtarief is in Palais Vest €8,00 euro. Op de Konrad-Adenauer-Platz kun je gratis parkeren tussen 16:00 en 08:00 uur.  Verder zijn de meeste parkeerplekken in de stad gewoon 24 uur per dag geopend. Alle bovengenoemde plekken bevinden zich binnen de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Steden waar een milieusticker nodig is vind je hier op een rijtje. Niet alleen in het Ruhrgebied zijn er al 13 steden te vinden die een Umweltzone hebben maar over het hele land zijn het er in totaal inmiddels ruim zeventig. De gebieden kun je alleen betreden met een groene milieusticker die niet iedere auto kan krijgen. Als je benzineauto voor 1993 en dieselauto voor 2006 is gebouwd, dan kun je geen aansprak maken op een groene sticker. Deze auto’s worden gezien als luchtvervuilend en mogen daarom op veel plekken binnen steden niet meer komen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelmand