Vignet en Umweltzone Herten (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker Herten verplicht

Ga je binnenkort met de wagen naar Herten? Dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een milieusticker. De Duitse stad heeft namelijk een milieuzone om de luchtkwaliteit te verbeteren. Enkel auto’s die voldoen aan de Duitse emissienormen mogen deze Umweltzone betreden indien ze in het bezit zijn van een Umweltplakette. Rijd je het gebied in zonder ecosticker? Dan riskeer je een boete van €80.

Milieusticker Herten Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Herten

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Herten binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Herten bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Via onze website is het mogelijk om binnen enkele minuten een milieusticker aan te schaffen. Een vignet voor Herten kopen kan dus gewoon online. Bij het aanvragen van deze sticker heb je alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar de stad gaat. Het vignet kost maar 14,95 inclusief verzendkosten. Vergeleken met de boete is dit erg weinig. De betaling kan op een veilige manier gedaan worden via PayPal, Kredietkaart of Bancontact.  Als je voor 15:00 een milieusticker besteld, dan verzenden wij deze dezelfde dag nog.

 

De Umweltzone in Herten

Sinds 2012 maakt de zone van Herten deel uit van het milieugebied van het Ruhrgebied. Een Duitse mileusticker is dus verplicht in dit hele gebied met meerdere steden. De hele stad valt in deze zone. Wel zijn er twee uitzonderingen, namelijk de A2 en de A43. Op deze snelwegen is het niet verplicht een sticker te hebben. Dit geldt alleen wanneer je op de snelweg zelf blijft rijden en niet de stad in gaat, want dan ga je dus de zone in. Op de kaart hier onder kan je precies zien hoe de zone van Herten eruit ziet.

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone Herten

De bezienswaardigheden van Herten liggen voornamelijk binnen de Umweltzone. Wat er precies te doen is in deze Duitse stad hebben we voor je op een rijtje gezet.

halde hoheward in herten

Halde Hoheward

Ontdek dit mooie landschapspark. Begin je reis in het Hoheward bezoekerscentrum, die bevindt zich aan de voet van de berg. Daarna kun je sportieve excursies doen per fiets of Segway, rondleidingen door de natuur of gewoon rondlopen en het indrukwekkende uitzicht vanaf de top van het gebied bekijken.

 

Veltins Arena

De Veltins-Arena is het stadion van Schalke 04 en heeft een totale capaciteit van 62.271. Het stadion wordt gezien als een van de meest moderne stadions van de laatste paar jaar.

 

Shoppen in Herten

Er is een groot winkelcentrum in deze stad waar je makkelijk een paar uur goed bezig kan zijn met winkelen. Er zijn heel wat leuke winkels met de nieuwste mode. Zorg dat je van te voren opzoekt waar je het beste kan parkeren, er zijn genoeg parkeerplekken maar je moet natuurlijk wel weten waar ze zitten.

 

Parkeren in Herten

Er zijn een aantal parkeermogelijkheden in Herten, bijvoorbeeld parkeergarages en verschillende parkeerterreinen. Op de kaart hieronder kan je precies zien waar je jouw auto kan parkeren zodra je naar Herten gaat.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Je hebt niet alleen voor Herten een milieu sticker nodig maar er zijn nog zeventig andere steden waar een Umweltzone is. Gelukkig kan je de groene sticker voor elke stad gebruiken en heb je niet voor elke stad een andere sticker nodig.

In 2008 heeft de Duitse regering besloten om deze Umweltzones in te voeren. Dit bleek een succes en steeds meer steden volgden. De luchtkwaliteit rond de steden met een milieuzone is nu veel beter. Dit komt doordat alle benzineauto’s die voor 1993 zijn gebouwd en dieselauto’s die voor 2006 zijn gebouwd niet meer deze zones inkomen. Deze uitstotende auto’s verslechteren  de luchtkwaliteit volgens de Duitse regering. Verder zijn er ook nog een aantal andere steden met een geheel dieselverbod, check dit dus goed voordat je vertrekt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen