Vignet en Umweltzone Gladbeck (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Gladbeck verplicht

Sinds Oktober 2008 is het verplicht om een milieusticker voor Gladbeck te hebben. Vanaf dat moment heeft de Duitse overheid namelijk een Umweltzone ingevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. Niet de hele stad valt binnen het gebied maar alleen het zuidelijke gedeelte. Als je in de milieuzone van Gladbeck rijdt zonder Duitsland milieusticker dan kun je een boete krijgen van €80 euro. Alle benzineauto’s die voor 1993 en dieselauto’s die voor 2006 zijn gebouwd, kunnen geen autovignet krijgen. Deze worden namelijk gezien als zwaar vervuilende auto’s die de luchtvervuiling in en rondom de steden veroorzaken.

Milieusticker Gladbeck Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Gladbeck

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Gladbeck binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Gladbeck bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieuvignet kopen voor Duitsland kun je geheel online via onze website doen. Je hoeft daarvoor niet naar het land zelf. De mogelijkheid om een milieusticker in Duitsland bij een tankstation te kopen, is er ook maar dat brengt veel tijd en moeite met zich mee. Het invullen van het aanvraagformulier kost ongeveer twee tot vijf minuten. Zo kun je een milieusticker voor Duitsland kopen een stuk eenvoudiger maken. De prijs van het vignet is maar €14,95 inclusief verzendkosten. Als je de sticker voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij hem nog dezelfde dag op de post doen. Na ontvangst kun je hem zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Gladbeck

Als je kijkt naar de kaart van het Ruhrgebied dan zie je meteen dat de stad aan de noordzijde ligt. Dat betekent dat deze stad ook de grenzen aangeeft van het grotere gebied. De volgende straten geven aan de noordzijde de grens aan; de Konrad-Adenauer-Allee, de Sandstraße en de Hegestraße. Voor alles ten zuiden van deze straten is een vignet vereist. Verder zijn de snelwegen in Duitsland altijd een uitzondering en worden deze wegen vrijgegeven van een milieuvignet. Je kunt de plaats dus wel passeren, zolang je maar op de snelweg blijft. Op het moment dat je de snelweg namelijk verlaat, kom je automatisch in de Umweltzone terecht.

Met de auto naar Gladbeck

Autorijden in Duitsland is over het algemeen niet zo ingewikkeld. De verkeersregels en borden zijn vrijwel hetzelfde als in België en daarom zorgt het niet voor problemen. Gladbeck is een stad die eenvoudig te bereiken is door de vele snelwegen in deze regio. Vanuit Antwerpen ben je al binnen twee uur op plaats van bestemming, de afstand is namelijk maar 200 kilometer. De reizigers uit Brussel en Gent moeten 250 kilometer en dus ongeveer drie uur rijden. Door de ligging van de plaats, in het westen van Duitsland is de snelste route via Nederland. De grensovergang bij Venlo brengt je het snelst op plaats van bestemming.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Gladbeck

Het is een kleine stad die het vooral van zijn rust en ruimte moet hebben. Er zijn geen grote trekpleisters in het centrum zoals in Dortmund of Essen. Toch hebben wij twee hoogtepunten gevonden die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze regio.

Schloss Wittringen in Gladbeck

Schloss Wittringen

In 1263 werd deze waterburcht al gebouwd om de omgeving te beschermen. Ooit was het een slot met een hoop aanzien maar vanaf de 19eeeuw is het in verval geraakt. Tegenwoordig kun je hier het museum bezoeken of een hapje eten in het restaurant. Je kunt hier dagelijks terecht tussen 10.00 en 23.00 uur.

 

Frezeitpark Schloss Beck

In dit gezellige familiepark is van alles te beleven voor jong en oud. Van avontuurlijke speeltuinen tot spannende attracties. Doordat er ook veel binnen te doen is, is het ook een goede plek om naartoe te gaan als het weer wat minder is. Door de ligging in het mooie park, is er voor de ouders ook voldoende rust te vinden.

 

Parkeren in Gladbeck

In het gehele centrum gelden dezelfde tarieven voor het parkeren. Je betaalt €1,00 euro per uur om te parkeren op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Verder is het dus ’s nachts, op zaterdagmiddag en zondag gratis. Belangrijk om te weten is wel dat je alleen maar kunt betalen met munten, geen briefgeld of kaarten. Zorg dus dat je voldoende munten meeneemt om de parkeerplaats te kunnen betalen. Een aantal plekken die aan te raden zijn, vind je hier; Friedrichstraße, Marktstraße of Wilhelmstraße. Deze drie straten liggen vlakbij het centrum, vanuit hier is het maar vijf minuten lopen naar het kloppend hart van het Duitse Gladbeck.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle milieusticker voor Duitsland gebieden vind je hier op een rijtje. Inmiddels zijn er namelijk ruim zeventig plekken die een Umweltzone omvatten. In 2008 begon de Duitse overheid met het invoeren van de zones in Keulen, Berlijn en Hannover. Vervolgens zijn er steeds meer plekken bijgekomen die ook een speciaal gebied hebben en het werpt zijn vruchten af. De luchtkwaliteit was namelijk een probleem maar tegenwoordig is de luchtvervuiling in en rond de steden steeds minder. Het invoeren van de Umweltzones is dus een succes. Een bijkomend voordeel is wel dat je met één vignet alle steden kunt bezoeken, na het eenmalig aanschaffen kun je dus wanneer je maar wilt naar Duitsland op vakantie.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen