Vignet en Umweltzone Gelsenkirchen (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Gelsenkirchen verplicht

Sinds januari 2012 is de Umweltzone Gelsenkirchen een feit. Samen met twaalf andere Duitse steden is dit de milieuzone van het Ruhrgebied. Als je met de auto in dit gebied rijdt, heb je een milieusticker Duitsland nodig. Dit is eigenlijk een soort tol in Duitsland dat je moet betalen om in een stad te komen. Zo´n Gelsenkirchen milieusticker is nodig om aan te geven dat een wagen schoon genoeg is. Ook voorkom je hiermee een mogelijke boete van €80 euro. Op deze manier voorkom je een boete tijdens je autovakantie naar Duitsland. Hieronder lees je alles over het kopen van dit autovignet.

Milieusticker Gelsenkirchen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Gelsenkirchen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Gelsenkirchen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Gelsenkirchen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een autovignet Duitsland kopen kan eenvoudig via Milieustickervoorduitsland.be. Online kun je de aanvraag binnen een paar minuten afronden. Je hebt het kenteken nodig van de auto waarmee je gaat rijden in Duitsland en een geldig betaalmiddel. De kosten van het vignet zijn €14,95 inclusief verzendkosten. Als je het autovignet voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij de sticker nog dezelfde dag verzenden. De sticker zal via brievenbuspost naar jou verzonden worden. Het betalen van de sticker gaat volledig online en veilig via de volgende mogelijkheden: Bancontact, Kredietkaart of PayPal.

 

De Umweltzone in Gelsenkirchen

Op de kaart van de Umweltzone van Gelsenkirchen kun je zien dat de stad midden in de milieuzone van het Ruhrgebied. Buiten de snelwegen die het gebied doorkruizen, de A2 en A42, zijn er geen uitzonderingen. Het is onmogelijk om in de plaats te komen zonder de milieuzone binnen te komen. De andere steden in het Ruhrgebied zijn; Bochum, Bottrop, Castrop, Dortmund, Duisburg, Essen, Gladbech, Herne, Herten, Mülheim, Oberhausen en Recklinghausen. Gezamenlijk vormen deze dertig plaatsen dus één grote Umweltzone. Ook het centraal station van Gelsenkirchen ligt binnen de strook en is dus alleen met een autovignet te bezoeken.

Met de auto naar Gelsenkirchen

Onderweg naar Duitsland kom je in dit geval door Nederland. Naar de stad loopt de kortste route langs Eindhoven en Venlo. Nadat je de Duitse grens bent gepasseerd, is het nog ongeveer 80 kilometer en kom je eerst langs Duisburg. De reizigers uit Brussel en Gent rijden in totaal 260 kilometer en vanuit Antwerpen maar 210 kilometer. Als je wilt tanken in Duitsland kun je dat het beste niet langs de snelweg doen, de prijzen zijn daar hoog. Verder is het verstandig om kort voor vertrek de route te checken op mogelijke werkzaamheden of files.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Gelsenkirchen

De plaats is jarenlang een mijnstad geweest en daardoor refereren veel bezienswaardigheden nog aan deze tijd. Verder is voornamelijk de natuur in de omgeving erg mooi en kun je daar zeker van genieten tijdens een vakantie in deze regio. Hieronder vind je de drie leukste trekpleisters van de plaats.

 

Zeche Zollverein

Dit terrein herinnert je nog aan de tijden toen hier nog veel mijnbouw was. Hier is namelijk jarenlang een mijn geweest en tegenwoordig is het een monument voor alle mijnbouwers. Tevens vind je op het terrein ook het kolenmijnmuseum waar je van alles kunt leren over dit beroep.

 

Nordsternpark

Hier is de voormalige mijn van Zeche Nordstern omgetoverd tot een mooi stadspark. De mooie planten en bloemen verraden niet dat hier ooit een mijn heeft gelegen. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en in de zomer lekker picknicken. Het is voor de inwoners van de stad ook een rustplek.

 

Schloss Berge

In 1248 werd het gebouwd als waterburcht die de omgeving moest beschermen. Tot 1433 is het ook permanent bewoond geweest door de familie von Berge. Vanaf de 16eeeuw werd het omgebouwd tot kasteel en daar stamt dan ook de barokke stijl van die het kasteel deels uit.

 

Parkeren in Gelsenkirchen

Het parkeren in Gelsenkirchen is over het algemeen geen probleem. Er zijn namelijk voldoende parkeerplekken beschikbaar. De beste optie is in de meeste gevallen om in een parkeergarage te gaan staan, hier is het veilig en zijn meer plekken dan op straat beschikbaar. Gratis parkeren in Gelsenkirchen kan alleen op zondag. Verder liggen de uurtarieven tussen de €1,00 en 2,00 euro of een dagtarief van €4,50. De Rolandstraße is een goedkope optie, hier betaal je op maandag tot en met vrijdag namelijk €1,00 per uur met een maximum van €2,50. Deze plek is maar vijf minuten lopen van het bruisende centrum van de stad.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieusticker in Duitsland voor welke gebieden? Dat vind je hier in het overzicht. Naast deze grotere Umweltzone in het Ruhrgebied, zijn er nog zestig andere steden waar ook een zone is ingevoerd. Tussen 2008 en 2019 zijn er dus al zeventig steden die een Umweltzone hebben. Binnen dit gebied mag je alleen met een groene milieusticker rijden, anders riskeer je een boete van €80 euro. Een uitzondering is in vrijwel alle gevallen de snelweg, je kunt de steden wel passeren zolang je op de snelweg blijft. Ieder jaar worden er weer nieuwe gebieden toegevoegd dus houdt daar rekening mee.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen