Vignet en Umweltzone Duisburg (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Duisburg verplicht

Duisburg is één van de steden die in het Ruhrgebied een Umweltzone heeft. Het is één van de grootste steden binnen het gebied en heeft zelfs een haven. Je hebt een groene milieusticker voor Duitsland nodig binnen deze regio. Deze stickers voor de auto kun je eenvoudig via onze website bestellen. Als je zonder Duisburg milieusticker in de strook rijdt, dan kun je namelijk een boete van maar liefst€80 euro krijgen. Deze Duitse stad heeft samen met twaalf andere plaatsen een samengevoegde milieuzone. Hier werd de Umweltzone al in 2008 ingevoerd en vanaf 2012 is het samengesmolten tot één grote strook.

Milieusticker Duisburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Duisburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Duisburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Duisburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland kopen in België kan eenvoudig via onze website. Het aanvraagformulier kun je binnen enkele minuten invullen en is erg gemakkelijk te begrijpen. Je hebt wel het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij naar Duisburg in Duitsland gaat. De kosten van de milieusticker voor Duitsland en Duisburg zijn maar €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je het vignet besteld voor 15:00 uur, zullen wij hem nog dezelfde dag verzenden. Het betalen kan eenvoudig en veilig gedaan worden via Kredietkaart, PayPal of Bancontact. Na ontvangst kun je zelf de sticker op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Duisburg

De Umweltzone van de stad ligt in het zuidwesten van de gehele strook. Je kunt zien dat het aan de noord- en oostzijde grenst aan andere steden. De Duitse steden in het Ruhrgebiedzijn Bochum, Bottrop, Castrop, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsen-Kirchen, Gladbech, Herne, Herten, Mülheim, Oberhausen en Recklinghausen. De haven van de stad ligt ook binnen de Umweltzone en kun je dus alleen met een autovignet bezoeken. Verder zijn de snelwegen die het gebied doorkruizen vrijgegeven. Zolang je de stad alleen passeert is er dus niets aan de hand. Pas als je de snelwegen binnen de strook verlaat, heb je een sticker nodig.

Met de auto naar Duisburg

Rijden naar Duisburg is voor ons Belgen goed te doen. Het is namelijk de eerste plaats die je tegenkomt in het Ruhrgebied. Vanuit Brussel en Gent is het ongeveer 230 kilometer en dus ruim twee uur rijden. De reizigers uit Antwerpen hoeven maar 180 kilometer af te leggen. In alle gevallen is de kortste route via Nederland en bij Venlo te grens passeren. Denk er wel aan dat je onderweg moet rekenen op werkzaamheden, doordat je drie landen doorkruist, kan het zijn dat er onderweg gewerkt wordt. Als je vroeg in de ochtend vertrekt, heb je de minste kans op files en druktes.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Duisburg

De mooiste Duisburg in Duitsland bezienswaardigheden liggen allemaal in het stadscentra en daarmee ook in de Umweltzone. Hieronder hebben wij de drie leukste Duisburg bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet. Let er dus wel op dat je deze alleen kunt bezoeken met een autovignet.

de haven in Duisburg

Rondvaart door de Duisport

Ondanks dat de plaats niet aan de zee ligt, heeft het een grote haven. Het is de grootste binnenhaven van heel Europa en is daarmee een trekpleister van de stad. Je kunt een rondvaart maken van één of twee uur door het havengebied en kunt zo leren over deze bijzondere plek.

 

Lehmbruck Museum

Het museum voor moderne kunst ligt in het Immanuel-Kant-Park en legt de nadruk vooral op beeldhouwkunst. De beeldbouwer Wilhelm Lehmbruck werd in Duisburg geboren en daar hebben ze het museum dan ook naar vernoemd. Op dinsdag t/m zondag kun je hier van 12.00 tot 17.00 uur terecht voor de mooie kunstwerken.

 

Duisburg Zoo

In de Umweltzone ligt de Duisburg Zoo, één van de bekendste dierentuinen van het hele land. De koala’s en dolfijnen die de dierentuin heeft, zijn vooral erg uniek. Er zijn maar weinig dierentuinen die deze dieren hebben en daarom trekken ze veel publiek. In totaal zijn er maar liefst 2150 dieren en kun jij je hier dus een hele dag vermaken.

Salvator kerk in Duisburg

Parkeren in Duisburg

Er zijn voldoende mogelijkheden om te parkeren in de plaats zowel aan de straat als in parkeergarages. Op straat geldt dat het van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 14.00 betaald is. Het eerste uur betaal je €0,50, het tweede uur €1,00 euro en vanaf dat moment €1,50 per extra uur. Op zondag en feestdagen kun je gewoon gratis parkeren. Voor de kerstmarkt in Duisburg parkeren kun je het beste doen in één van de parkeergarages. Hoewel het misschien iets meer kost, is het wel veiliger. Een goede optie is dan de Bungertstraße waar je 24 uur per dag gratis kunt parkeren. Je hoeft vanuit daar maar vijf tot tien minuten te lopen naar het centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een lijst met steden met een milieusticker voor Duitsland vind je hier. Belangrijk daarbij is dat er ieder jaar nog nieuwe steden bij komen. Je kunt dus het beste regelmatig het overzicht controleren. Door het succes van de Umweltzones is de Duitse overheid nog altijd bezig om nieuwe gebieden in te voeren. De luchtkwaliteit in en rond de steden is namelijk enorm verbeterd sinds er met deze speciale zones wordt gewerkt. Alle uitstotende auto’s mogen niet meer in deze steden komen. Alleen benzineauto’s na 1993 en dieselauto’s na 2006 gebouwd mogen hier een autovignet voor aanvragen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen