Vignet en Umweltzone Dortmund (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Dortmund verplicht

Helemaal in het oostelijke deel van het Ruhrgebied vind je de Umweltzone van Dortmund. De stad die een bijzondere binnenlandse haven heeft, vereist sinds 2008 een milieusticker Dortmund. Als je gaat rijden in Duitsland naar deze omgeving, dan heb je dus zo’n vignet nodig. Sinds 2012 is het een onderdeel van een samengesmolten Umweltzone, namelijk het Ruhrgebied. De dertien steden in deze regio hebben nu één gezamenlijke strook. De milieuzones in Duitsland in Dortmund bevindt zich helemaal in het oostelijke puntje en vormt dus de grens. Als je zonder Dortmund milieusticker binnen het gebied rijdt, kun je een boete krijgen van €80 euro.

Milieusticker Dortmund Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Dortmund

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Dortmund binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Dortmund bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een Duitsland milieusticker kopen kun je gemakkelijk doen via onze website. Het aanvraagformulier invullen kost maar twee tot vijf minuten en is eenvoudig. Het Umweltplakette kopen in Duitsland kan ook bij verschillende tankstations, helaas brengt dit vaak veel tijd en moeite met zich mee. Als je het via onze website voor 15:00 uur regelt, dan verzenden wij de sticker nog dezelfde dag. De kosten zijn maar €14,95 inclusief verzendkosten. De milieusticker voor Duitsland kopen, kun je met Bancontact, PayPal of Kredietkaart doen op onze website. Wanneer je de sticker per post hebt ontvangen, kun je hem zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Dortmund

Als je kijkt naar de Umweltzone Dortmund kaart, dan valt je meteen op dat het voornamelijk om het centrum gaat. Doordat het aan de rand van het Ruhrgebied ligt, wordt de plaats niet omsloten door andere zones. De grenzen zijn in dit geval rond het stadscentrum gelegen, niet alle buitenwijken vallen in de strook. Het havengebied van de plaats is vrijgegeven, zodat hier gewoon vrachtwagens kunnen komen. Verder zijn ook de snelwegen een uitzondering, je kunt deze gewoon passeren zonder autovignet. Alleen wanneer je de snelweg verlaat richting het centrum moet je een milieusticker hebben.

Met de auto naar Dortmund

Als je over de autobahn in Duitsland naar Dortmund rijdt, dan ben je er binnen drie tot vier uur. Vanuit Brussel en Gent is het ongeveer 280 kilometer en moet je op 3,5 tot 4 uur rekenen. Het is verstandig om onderweg te stoppen om te rusten en eventueel te wisselen van chauffeur. De vakantiegangers uit Antwerpen zijn er na 240 kilometer en dus binnen drie uur al. De snelste route loopt door Nederland via Eindhoven en Venlo naar de Duitse grens. Vervolgens kun je het beste via Essen rijden en dan bereik je na ongeveer 30 kilometer de plaats van bestemming.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Dortmund

De leukste Dortmund bezienswaardigheden kun je binnen het centrum van de plaats vinden. Een hoogtepunt dat er helaas niet het hele jaar door is, is de kerstmarkt in Dortmund. Verder hebben we daarnaast nog twee trekpleisters gevonden, die jij absoluut niet mag missen tijdens een leuke vakantie aan deze regio.

hohensyburg in Dortmund

Dortmund kerstmarkt

Als je hier naar de kerstmarkt gaat, dan zal jij jouw ogen uitkijken. De markt is namelijk ontzettend groot en verdeelt over de volgende pleinen: Petri-Kirchplatz, Hansaplatz, Platz von Netanya, Alter Markt, Platz von Leeds, Reinoldi Kirchplatz, Reinoldi Nordseite, Kleppingstraße, of Willy Brandt Platz. Kortom genoeg kerstspullen te zien en te koop, ideaal voor een dagje weg.

 

Sint Petruskerk

Deze protestante kerk ligt in het hartje van de plaats en werd al in 1322 gebouwd. De Gotische stijl is erg kenmerkend voor deze regio in het land. Helaas werd de kerk zwaar getroffen in de Tweede Wereldoorlog en zijn ze tot 1966 bezig geweest met het herstel daarvan.

 

Westfalenpark

Dit gezellige park ligt in het oosten van het centrum en is voornamelijk erg populair door zijn rust en ruimte. Hoewel het centrum veel hoogbouw en moderne gebouwen kent, kun je hier terugzien dat het ook een hele groene stad is. De vele speeltuinen, bankjes en wandelpaden maken het ideaal voor een bezoek tijdens een vakantie.

 

Parkeren in Dortmund

Het parkeren in Dortmund is geen enkel probleem, hoewel de straat niet veel mogelijkheden biedt, zijn er voldoende parkeergarages waar je goed de auto kwijt kunt. In het centrum moet je rekenen op een uurtarief van €1,50 tot 2,00 euro per uur of een dagtarief van €10,00 tot 15,00 euro. Een goede optie is de Tiefgarage Stadttheater waar maar liefst 400 ruimtes zijn. Hier betaal je een dagtarief van €12,00 euro en ben je binnen vijf minuten in het centrum. Een goede betaalbaardere optie is parkeren bij Dortmund stadion, het Signal Iduna park. Hier zijn ruim tien parkeerplaatsen waar je als er geen evenement is gratis kunt parkeren. Vanuit hier ben je binnen 10 tot 15 minuten in het centrum. Als laatst zijn ook nog opties buiten de milieuzone namelijk bij het Hauptfriedhof station, Knappschaftskrankenhaus station, of naast het metrostation Pothecke.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle steden met een milieusticker in Duitsland vind je hier in één overzicht. De luchtkwaliteit is sinds het invoeren van deze gebieden steeds meer verbeterd. Toen in 2008 met Keulen, Berlijn en Hannover de eerste drie steden werden ingevoerd was het nog een soort experiment. Het bleek te werken en vervolgens kregen steeds meer plaatsen een Umweltzone. Vandaag de dag zijn het er ruim zeventig en kun je bijna niet meer naar Duitsland zonder een autovignet te hebben. Gelukkig is het autovignet wel universeel en kun je hem overal in Duitsland gebruiken. De groene sticker is geldig in alle zeventig plaatsen waar een milieuzone is.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelmand