Vignet en Umweltzone Dortmund (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Dortmund (Ruhrgebied) verplicht

Gaat u met de auto naar Dortmund? Dan bent u verplicht om een milieusticker aan te schaffen. Elke auto die in Dortmund rijdt of geparkeerd staat dient een milieusticker te hebben. Dit is verplicht. Door zonder milieusticker de stad te betreden riskeert u een boete van 80 euro. Neem geen risico en bestel uw milieusticker direct. De sticker is onbeperkt geldig.

Milieusticker voor Dortmund direct online kopen

Eenvoudig en snel een milieusticker voor heel Duistland bestellen? Dat kan! U kunt deze sticker bij ons aanvragen en wij zorgen ervoor dat de sticker dezelfde dag nog per post naar u wordt verzonden. U kunt zorgeloos op reis naar Dortmund.

 

Een milieuvignet voor Dortmund

Foto van Dortmund Bij NachtDe Duitse stad Dortmund is gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dortmund is een prachtige stad en staat bekend om haar vele bossen, parken en watertjes. Om te zorgen dat dit groen, en de luchtkwaliteit in de stad, niet verslechteren en dat de stad een goede plek blijft om te leven, is er een Umweltzone ingesteld. Dit houdt in dat auto’s zonder milieuvignet de Umweltzone van Dortmund niet meer in mogen. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder.

Wat is een Umweltzone?

Een Umweltzone is een milieuzone waar auto’s zonder milieusticker niet in mogen. Een milieusticker of een milieuvignet kan aangevraagd worden via onze website. Op deze sticker staat het kenteken van je auto aangegeven en staat tevens aangegeven in welke milieuklasse jouw auto valt. Heb je geen sticker? Dan mag je de Umweltzone van Dortmund niet met de auto in, omdat je niet kunt aantonen dat jouw auto in een acceptabele milieuklasse valt. Je loopt in dat geval het risico op een behoorlijke boete.

Een milieusticker aanvragen

Het aanvragen van een milieusticker is heel eenvoudig. Dit kan gedaan worden via onze website. Het aanvragen van het milieuvignet is een kleine handeling en het eco vignet voor Dortmund wordt vervolgens via de post bij jou thuisbezorgd.  Als je geen sticker op de voorruit van je auto plakt, mag jij dus met de auto de stad niet in. Je moet er rekening mee houden dat je je auto buiten de stadsring moet parkeren en dat je de binnenstad met het openbaar vervoer moet bereiken.

De stad Dortmund

Dortmund is een prachtige stad.  Bijna de helft van deze grote Duitse stad bestaat uit water, platteland en bossen. Het karakteristieke stadscentrum van Dortmund is helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest, maar de   stad heeft zich goed hersteld. Inmiddels kan je er terecht voor de vele parken en bossen, een dierentuin, maar ook de vroegere stadsmuur en de autovrije straat in het centrum zijn absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Een milieusticker voor Dortmund

Ga je dus met de auto naar Dortmund? Zorg dan dat je een milieusticker aanvraagt, zodat je de stad met de auto in mag en je geen risico loopt op een (grote) boete. Heb je geen milieusticker? Let dan op dat je niet zomaar de Umweltzone (milieuzone) binnenrijdt en parkeer je auto buiten de stadsring.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart