Vignet en Umweltzone Castrop-Rauxel (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Castrop-Rauxel verplicht

Castrop-Rauxel in de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft sinds 2012 een milieuzone. Door de ligging in het Ruhrgebied, valt het tegenwoordig onder de gezamenlijke zone. Castrop is met nog twaalf andere steden tot één grote milieuzone gevormd. Hier is een Duitsland vignet nodig binnen het gehele gebied. Castrop-Rauxel ligt aan de noordzijde van de strook en biedt daarom wel mogelijkheden tot een bezoek zonder vignet. Maar als je binnen de Umweltzone rijdt zonder geldig autovignet, dan loop je het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen.

Milieusticker Castrop-Rauxel Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Castrop-Rauxel

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Castrop-Rauxel binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Castrop-Rauxel bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je erachter komt dat je een milieusticker nodig hebt, dan ben je hier op het goede adres. Op onze website kun je namelijk binnen een paar minuten het vignet aanvragen. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar het Ruhrgebied gaat. De prijs van de milieusticker voor Duitsland bedraagt maar €14,95 inclusief verzendkosten. Als je het plakette voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij deze nog dezelfde dag verzenden. De betaling kun je 100% veilig doen via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Na ontvangst kun je de sticker zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Castrop-Rauxel

De Umweltzone van de stad ligt in het Duitse Ruhrgebied waarin 13 steden gezamenlijk één Umweltzone hanteren. In dit gebied heeft iedere auto een groen autovignet nodig om hier te mogen rijden. Gelukkig zijn er een aantal uitzonderingen binnen het gebied. Dit zijn de volgende snelwegen: A2, A42, A43 en de A45. Je kunt deze wegen gewoon gebruiken wanneer je de stad passeert. Maar wanneer je de snelweg verlaat, dan kom je direct in de Umweltzone terecht en dien je dus een milieusticker te hebben. Een voordeel is wel dat je in de stad het treinstation kunt bereiken zonder vignet.

Met de auto naar Castrop-Rauxel

Doordat de deelstaat Noordrijn-Westfalen tegen de Nederlandse grens aanligt is het voor ons Belgen goed te doen om auto te rijden naar Duitsland. Binnen drie uur kun je in de plaats zijn en genieten van de mooie plekken die het te bieden heeft. Vanuit Gent en Brussel is het ongeveer 270 kilometer en dus ruim drie uur rijden. Kom je uit Antwerpen? Dan ben je in het voordeel want na 230 kilometer en 2,5 uur ben je al in de plaats.  Door de ligging is het verstandig om via Nederland te rijden. Langs Eindhoven en Venlo ben je het snelst en kun je via Duisburg naar het Ruhrgebied doorrijden. De snelweg in Duitsland is altijd vrijgegeven van de milieuzones.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Castrop-Rauxel

De voormalige mijnstad heeft niet veel bezienswaardigheden die er echt bovenuit springen. Toch zijn er wel twee plekken die volgens ons het bezoeken waard zijn in Castrop Rauxel. Voor beide plekken is het verplicht om een autovignet te hebben.

windmolens in castrop rauxel in Duitsland

Bladenhorst kasteel

Het voormalige waterkasteel aan de rand van de stad is nog steeds in een goede staat. Ondanks dat het kasteel al in 1266 is gebouwd, is het nog jarenlang in gebruik geweest. Vandaag de dag is het een museum dat je iedere dag van 09.00 tot 23.00 uur kunt bezoeken.

 

Beerenbruch

Dit mooie natuurgebied ligt in het oosten van de plaats en heeft ook een groot meer, de Brunchsee. Je kunt hier naartoe gaan voor ontspanning, wandelroutes en fietspaden genoeg. Ook kun je hier in de zomermaanden een duik nemen in het meer of in het voor- en najaar een hengel uitgooien.

 

Parkeren in Castrop-Rauxel

Helaas is het parkeren in de stad niet eenvoudig. Je kunt namelijk op maar een aantal plekken goed en veilig parkeren. De meeste plekken langs de straat zijn al ingenomen door de inwoners van de stad. Gelukkig zijn de tarieven wel erg redelijk en maakt dat een hoop goed. Verder is het niet mogelijk om buiten de milieuzone te parkeren. De opties in het centrum, en dus in de milieuzone, zijn de Bahnhofstraße 110 of Europaplatz 1. Bij het treinstation kun je voor €0,60 per uur staan, let wel op dat de openingstijd maar tot 18:00 zijn en op zaterdag maar tot 14:00 uur. Op zondag is deze parkeerplek helemaal gesloten. Je loopt vanuit hier binnen 1 minuut naar het centrum. Bij de Europaplatz is het eerste uur gratis en vervolgens betaal je €0,60 per 90 minuten. Deze parkeerplaats is wel 24 uur per dag geopend en is dus soms een betere keus. Het centrum is hier vijf minuten lopen en dus ook goed te bereiken.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieuvignet in Duitsland steden is steeds vaker nodig. De meeste Duitse steden hebben namelijk al sinds een aantal jaar een Umweltzone. De Duitse regering heeft in 2008 besloten dat ze meer aandacht moesten besteden aan de luchtvervuiling in en rond steden. Het idee van een milieuzone is daarbij getest en vervolgens gekozen. Het bleek namelijk een goede methode om de luchtkwaliteit te verbeteren. Vandaag de dag hebben maar liefst zeventig steden al zo’n speciaal gebied. Een voordeel is wel dat je maar één vignet nodig hebt voor al deze gebieden. Zo kun je met een gerust hart meerdere keren op vakantie naar Duitsland met hetzelfde vignet.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen