Vignet en Umweltzone Bottrop (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Bottrop verplicht

Bottrop in Duitsland staat vooral bekend door Movie Park Germany en de skihal die je hier hebt. Toch weten niet veel mensen dat je een Umweltzone in Bottrop hebt. Het is namelijk belangrijk om stickers op de auto te hebben, wanneer je binnen dit gedeelte rijdt. Doordat Bottrop in Duitsland in het Ruhrgebied ligt, is er in 2012 besloten om alle zones van dertien verschillende gemeentes samen te voegen. Als je zonder een milieusticker voor Duitsland in Bottrop rijdt, dan riskeer je een boete van €80 euro. Lees daarom verder om te leren hoe je een milieusticker kunt bestellen.

Milieusticker Bottrop Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bottrop

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bottrop binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Bottrop bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland bestellen, kan eenvoudig en snel via onze website. De aanvraag duurt maar een aantal minuten en is voor iedereen goed te doen. Als je het milieuvignet voor Bottrop gaat aanvragen, heb je alleen het kenteken van de auto waarmee jij naar Duitslang gaat nodig. Verder is het vignet €14,95 inclusief verzendkosten en kun je veilig betalen via Bancontact, PayPal en Kredietkaart. Wanneer je voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij dezelfde dag het vignet nog verzenden. Na ontvangst kun je de sticker zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Bottrop

De gehele stad valt binnen de milieuzone. Doordat het in het Ruhrgebied in Duitsland ligt, wordt het aan de meeste kanten omsloten door andere gemeentezones. Toch ligt niet alles binnen de stadsgrenzen. Zo valt Movie park Bottrop net buiten de noordelijke grenzen van de stad. Een ander hoogtepunt het Alpincenter Bottrop ligt wel binnen de Umweltzone en vereist dus een milieuvignet. In alle gebieden is het zo dat de Duitse autobahn vrijgegeven is, je kunt de stad dus gewoon passeren zonder enige problemen. In de samengesmolten strook van het Ruhrgebied liggen in totaal 13 steden waaronder dus Bottrop.

Met de auto naar Bottrop

Een ritje naar de plaats gebeurt vaak vanuit België mede door de twee grote trekpleisters. Soms gaan mensen zelfs voor een dagje, dit is goed te doen wanneer je vroeg vertrekt. Vanuit Brussel en Gent is het ongeveer 250 kilometer en vanuit Antwerpen maar 200 kilometer. Afhankelijk van de drukte op de weg is het zo’n drie uur rijden dus. Als je een dagje gaat om te skiën of naar het themapark gaat, dan kun je het beste zo vroeg mogelijk vertrekken om drukte te ontwijken. De snelste route loopt door Nederland via Venlo en vervolgens langs Duisburg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Bottrop

De twee grote trekpleisters van de stad zijn natuurlijk de skihal en het themapark. Maar daarnaast zijn er nog een aantal leuke plekken om te bezoeken zoals de uitkijktoren Tetraeder. Hieronder kun je in het kort informatie vinden over de verschillende trekpleisters.

 

Ski Bottrop

De langste indoorskihal ter wereld vind je in deze plaats. Met zijn 640 meter lang geeft het je echt het gevoel van een wintersport. Belangrijk is dat de hal op maandag en dinsdag gesloten is en je dus alleen van woensdag tot zondag hier tussen 12.00 en 20.00 uur terecht kunt.

 

Warner Bross Movie World

Het themapark gebaseerd op films gemaakt door Warner Bross is één van de grootste in Europa. Je kunt hier verschillende attracties bezoeken die geheel in thema van een film zijn. Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en met name leuk voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar.

bezienswaardigheid tetraeder in Bottrop

Tetraeder

De uitkijktoren in het centrum van de plaats valt misschien in het niet bij de voorgaande hoogtepunten maar is zeker de moeite waard. Het is een speciaal ontwerp gebaseerd op een wiskundig viervlak. In tegenstelling tot de andere bezienswaardigheden is dit volledig gratis en 24 uur per dag te bezoeken.

 

Parkeren in Bottrop

Parkeren in Bottrop is erg lastig wanneer je niet bij de twee hoogtepunten in de buurt bent. Het makkelijkst is om bij de skihal of Movie park te parkeren. In het themapark kun je voor €15,00 euro een dagpas kopen om te parkeren. Bij de skihal kun je onderaan de berg gratis parkeren en bovenaan worden wel parkeerkosten in rekening gebracht. Om gratis te kunnen parkeren moet je bij de Hauptbahnhof zijn, waar 400 ruimtes zijn en je 24 uur per dag terecht kunt. Het is alleen wel verstandig om te weten dat je vanuit hier lastig bij de verschillende hoogtepunten kunt komen.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een autovignet voor Duitsland is in deze steden nodig. Het overzicht kan ieder jaar veranderen dus het is verstandig dit regelmatig te controleren voordat je naar Duitsland afreist. Inmiddels zijn er namelijk zeventig steden met een Umweltzone. Bij de start in 2008 begon het met Keulen, Berlijn en Hannover werd al snel duidelijk dat het een succes was. Overigens zijn er ook een aantal steden die naast de milieuzone ook nog een dieselverbod hebben voor dieselauto’s voor 2015 gebouwd. Een voordeel is wel dat je het vignet in alle gebieden kunt gebruiken. Na het aanschaffen kun je dus altijd zonder zorgen op reis naar Duitsland.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen