Vignet en Umweltzone Wuppertal


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Wuppertal verplicht

Op 15 Februari 2009 werd in Wuppertal de Umweltzone ingevoerd. Vanaf dit moment is het verplicht om met een auto Duitse milieusticker dit milieugebied binnen te rijden. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €80. Op deze pagina lees je meer over de groene emissie sticker voor Duitsland.

Milieusticker Wuppertal Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Wuppertal

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Wuppertal binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Wuppertal bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Het online aanvragen van een milieusticker Duitsland en Wuppertal kun je makkelijk via onze website doen. Je hebt het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar de plaats gaat nodig en daarnaast een geldig betaalmiddel. Je kunt betalen via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. De prijs van de sticker is €14,95 inclusief verzendkosten. Dit zijn eenmalige kosten omdat je het vignet voor alle steden kunt gebruiken. Als je de bestelling voor 15:00 uur doet, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. Nadat je hem ontvangen hebt, kun je hem zelf op de voorruit plakken.

 

De Umweltzone in Wuppertal

Het Umweltzone Wuppertal stadtplan ziet er anders uit dan bij de rest van de steden. Doordat het gebied uit twee verschillende delen bestaat, kan het lastig zijn om te zien of jouw bestemming binnen het gebied ligt. Via de zoekfunctie op de interactieve kaart kun je kijken of jouw bestemming in het milieugebied ligt.

Met de auto naar Wuppertal

Een groot voordeel van deze plaats is dat Wuppertal in het westen van Duitsland ligt. Voor de meeste Belgen is het daardoor nog geen drie uur rijden en een aantrekkelijke vakantiebestemming. Gent ligt op ongeveer 290 kilometer, Brussel en Antwerpen op maar 230 kilometer. Over het algemeen ben je ongeveer twee tot drie uur onderweg, afhankelijk van de drukte op de weg. De plaats ligt zo’n 30 kilometer ten oosten van Düsseldorf en dat kun je dan ook het grootste gedeelte van de route aanhouden. Als je met de auto naar Wuppertal gaat, dan kun je het beste via Nederland rijden en vervolgens Düsseldorf aanhouden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Wuppertal

De Wuppertal in Duitsland bezienswaardigheden bevinden zich allemaal binnen een straal van een paar kilometer. Je kunt het meeste dus lopen, wanneer je de auto in het centrum hebt geparkeerd. Hieronder hebben wij voor jou de drie leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Al deze plekken liggen binnen de milieuzone.

Wuppertal monorail

Monorail

Eén van de belangrijkste Wuppertal bezienswaardigheden is de monorail. Het is namelijk de oudste in het hele land. Inmiddels alweer 110 jaar geleden gebouwd en nog steeds in gebruik. Erg leuk om hier een ritje in te maken.

 

Bismarckturm

De toren werd al in 1907 gebouwd als gedenkteken voor Otto van Bismarck, die een grote rol heeft gespeeld in het oprichten van het Duitse Rijk in1871. Daarnaast was het bedoeld als uitkijktoren en daar wordt hij vandaag de dag nog steeds voor gebruikt.

 

Botanische tuinen

Een bekende trekpleister van de stad, zijn de botanische tuinen waar je maar liefst 400 beschermde plant- en bloemsoorten kunt vinden. Na de oprichting in 1890 is het complex een aantal keer uitgebreid tot de huidige 2,5 hectare.

uitzicht Wuppertal in de herst

Parkeren in Wuppertal

Gratis parkeren in Wuppertal is helaas niet mogelijk en kan alleen ver buiten het centrum. Doordat het openbaar vervoer weinig rijdt, is het vanaf daar lastig om weer in het centrum te komen. Het is daarom niet aan te raden om daar te parkeren buiten Wuppertal. Gelukkig is er in het centrum voldoende plek om te parkeren in de stad, afhankelijk van de wijken ligt het tarief tussen de €1,00 en 2,00 euro per uur. Een goedkope optie is de CinemaxX waar je voor €0,70 per uur kunt parkeren. Vanuit daar is het ongeveer tien minuten lopen naar het hart van de stad. Als je dichter in het centrum wilt staan, dan kun je parkeren bij Parkhaus Hofaue City voor €1,00 euro per uur of €3,50 voor 24 uur. Je bent vanuit daar binnen twee minuten in het hart van de plaats. De twee hiervoor genoemde parkeerplaatsen liggen allebei in de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een Duitse milieuzone vind je tegenwoordig in maar liefst zeventig steden. Wanneer je naar Duitsland gaat, is het bijna zeker dat je door of in deze Umweltzones terecht komt. Het is daarom verstandig om altijd ruim van tevoren te controleren of je hier misschien naartoe gaat. Sinds 2008 is de Duitse regering begonnen met het invoeren van de gebieden en doordat het een succes is, zijn er steeds meer steden bij gekomen. Ieder jaar komen er nog nieuwe plekken bij, dus let daar op. Als je eenmaal het vignet hebt, kun je daar voor onbepaalde tijd gebruik van maken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen