Vignet en Umweltzone Wiesbaden


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Wiesbaden verplicht

Bijzonder aan de milieuzone van Wiesbaden is dat het uit twee delen bestaat. De Umweltzone wordt namelijk in twee delen gesplitst door een industrieterrein. In vrijwel de hele stad is een milieusticker nodig behalve op het industrieterrein. Als je zonder milieusticker in Wiesbaden in Duitsland rijdt, dan kun je een boete van €80 euro krijgen. Je hebt dus een milieusticker nodig als je in dit gebied moet zijn.

Milieusticker Wiesbaden Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Wiesbaden

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Wiesbaden binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Wiesbaden bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

De milieusticker voor Wiesbaden kun je direct aanvragen via onze website. Je hebt alleen het kentekenbewijs van de auto nodig en een betaalmiddel. Wanneer je de milieusticker voor 15:00 uur besteld, dan verzenden wij deze nog dezelfde dag. Handig om te weten is dat de kosten €14,95 inclusief verzendkosten bedragen. De betaling kan eenvoudig en veilig worden voldaan via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Nadat je het vignet ontvangen hebt via de post, kun je hem zelf op de voorruit plakken.

 

De Umweltzone in Wiesbaden

De Umweltzone Wiesbaden grenzen zijn duidelijk aangegeven op de onderstaande kaart. Je ziet meteen dat het opvalt dat er twee verschillende zones zijn. Het industrieterrein in het midden van de stad scheidt de twee zones van elkaar. Verder ligt het centraal station ook binnen het gebied en mag je daar alleen komen met een vignet. Daarnaast ligt aan de overkant van de Rijn meteen de milieuzone van buurstad Mainz.  Het enige gedeelte waar je dus echt kunt komen zonder sticker is het industrieterrein in het midden van het gebied. Verder zijn natuurlijk zoals overal in Duitsland de snelwegen vrijgegeven, belangrijk is dat dit alleen geldt als je de milieuzone in en uit gaat via dezelfde snelweg.

Met de auto naar Wiesbaden

De stad ligt in de deelstaat Hessen, zo’n 30 kilometer ten westen van Frankfurt. De meeste Belgen combineren deze twee steden daarom met elkaar. Maar als je alleen naar deze plaats gaat, dan omzeil je in de meeste gevallen de drukte. Als je uit Brussel of Antwerpen komt, dan ben je 375 kilometer en 3,5 uur later in de plaats. Vanuit Gent ben je iets langer onderweg, 430 kilometer. De route loopt misschien minder logisch dan verwacht. Je kunt namelijk het best eerst naar Keulen rijden om vanaf daar de zuidelijke route te pakken. Doordat de stad voor Frankfurt ligt, zal je weinig last hebben van werkzaamheden en files.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Wiesbaden

De bezienswaardigheden in Wiesbaden liggen vrijwel allemaal binnen de milieuzone en daarom is het verstandig om een autovignet aan te schaffen. De bezienswaardigheden zijn voornamelijk gekoppeld aan cultuur omdat de stad een rijke geschiedenis heeft. Hieronder vind je de drie leukste bezienswaardigheden in de stad op een rijtje.

monopteros tempel in Wiesbaden

Staatstheater Kurhaus

De naam zegt het eigenlijk al maar dit gebouw is statig en tot op de dag van vandaag worden hier theatervoorstellingen gegeven. Door de mooie uitstraling en statigheid worden er tegenwoordig ook evenementen en beurzen gehouden. In het gebouw zie je ook veel Engelse invloeden terug.

 

Schlossplatz

Aan de Schlossplatz zijn twee mooie gebouwen te vinden namelijk het oude stadskasteel en het oude stadhuis. Het stadhuis werd al in de 17eeeuw gebouwd en wordt door velen het oudste gebouw van de stad genoemd. Op het plein is het altijd gezellig en kun je heerlijk eten en drinken.

 

Villa Söhnlein

Deze prachtige Villa is een plaatje als je kijkt naar de architectuur. Het heeft iets weg van het Witte Huis in Amerika en daardoor wordt er gezegd dat het de Duitse versie is. De villa werd al in 1906 gebouwd als plek om te ontspannen voor de hertog.

kasteel in wiesbaden

Parkeren in Wiesbaden

Wanneer je kijkt naar het parkeren in Wiesbaden, dan liggen de prijzen in vergelijking met de meeste andere steden erg laag. Je kunt namelijk op enkele plekken gratis parkeren en andere liggen de tarieven rond de€1,50 per uur. Een plek waar je gratis kunt parkeren in de stad is bij de Luisenstraße 19, hier kun je 24 uur per dag gratis staan. Verder kun je in Wiesbaden parkeren bij de Rhein-Main-Halle waar je voor €1,00 euro per uur terecht kunt. Vanuit hier is het maar 8 minuten lopen naar het bruisende centrum. Alle hierboven genoemde parkeermogelijkheden liggen binnen de milieuzone dus hier is een autovignet verplicht.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Verschillende steden hebben milieuzones, die je hier op een rijtje kunt vinden. Al een aantal jaren was de Duitse overheid aan het nadenken over een oplossing voor de luchtvervuiling in en rond steden. Toen in 2008 bedacht werd dat ze gingen werken met Umweltzones werd dit eerst in Keulen, Berlijn en Hannover ingevoerd. Het bleek een succes en vanaf dat moment volgden er steeds meer plekken door het hele land heen. Waar het in het begin voornamelijk grote steden waren, zijn het nu ook steeds meer kleine gemeentes. Op dit moment zijn er ruim zeventig gebieden door het hele land te vinden. Wel handig om te weten is dat je met het vignet alle gebieden kunt bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen