Vignet en Umweltzone Wendlingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Wendlingen verplicht

Sinds 2 Februari 2014 heeft Wendlingen een Umweltzone gekregen. Dit betekent dat wanneer je het milieugebied van de Duitse stad binnenrijdt, je een milieuvignet nodig hebt. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €80. Op deze pagina lees je alles over de milieuzone en het aanschaffen van een Umweltplakette.

Milieusticker Wendlingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Wendlingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Wendlingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Wendlingen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Wanneer je er eenmaal achter bent dat je de milieuzone Wendlingen gaat betreden, dan kun je een milieusticker kopen. Bestel hier eenvoudig en snel de sticker. Je hebt alleen het kentekenbewijs van de auto nodig en een geldig betaalmiddel. De prijs van het vignet is €14,95 inclusief verzendkosten. Als je voor 15:00 de bestelling doet, dan kunnen wij hem nog dezelfde dag op de post doen. Je ontvangt het vignet door de brievenbus. Het betalen gaat via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Na het ontvangen kun je zelf de sticker op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Wendlingen

Omdat al sinds 2014 de milieuzone is ingevoerd in deze gemeente, zijn er overal duidelijke borden die het gebied aangeven. Op de onderstaande kaart kun je de grenzen zien, er zijn in dit geval geen uitzonderingen. De A8 is de grens maar zolang je hierop blijft rijden is er niets aan de hand, wanneer je de weg verlaat richting het centrum heb je wel een vignet nodig.  Het treinstation ligt ook binnen de zone en kun je dus alleen met een milieusticker bereiken.

Met de auto naar Wendlingen

Een autorit naar Wendlingen is vanuit België goed te rijden. De Duitse snelwegen zijn goed onderhouden en de gehele route loopt over Belgische, Nederlandse en Duitse snelwegen. Vanuit België is het ongeveer 550 tot 650 kilometer rijden en dit betekent dat je tussen de vijf en zeven uur onderweg bent. Het is wel aan te raden om onderweg een aantal tussenstops te maken. Je kunt dan even uitrusten of van chauffeur wisselen. Wanneer je via Nederland Duitsland binnen komt, moet je eerst Keulen en vervolgens Stuttgart aanhouden. Omdat Stuttgart maar 30 kilometer voor deze plaats ligt, kun je dit het grootste gedeelte volgen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Wendlingen

Doordat het een kleine plaats is, zijn er niet veel bezienswaardigheden in Wendlingen te vinden. Mensen komen hier vooral voor de rust en ruimte. De omgeving is prachtig en dat is dan ook de beste trekpleister. Toch zijn er een aantal leuke plekken binnen de milieuzone die je echt even moet bezoeken.

 

Wernauser Baggerseen

Dit meer is ooit ontstaan uit de Neckar, de rivier waar de plaats aan ligt. Je kunt in zomermaanden hier heerlijk zwemmen en tijdens de winter is het een goede plek om de schaatsen onder te binden. Ook in de zomermaanden is het hier erg rustig en kun je in stilte genieten van de mooie omgeving.

 

Friedhofpark

In dit park komen de lokale bewoners graag om even tot rust te komen. De wandelingen die je er kunt maken, zijn niet lang maar wel erg rustgevend. Ook staat er een mooie kapel die het helemaal afmaakt. Een leuke plek om in de zomer een picknick te houden.

 

Parkeren in Wendlingen

Parkeren in Wendlingen is niet heel gemakkelijk, er zijn maar weinig plekken en eigenlijk zijn alle plekken betaald. Gratis parkeren in de stad zit er dus niet in. Er is één parkeermogelijkheid die net buiten de milieuzone valt namelijk de Heinrich-Otto-Straße 2. Je kunt hier staan voor €2,00 euro per dag. Doordat er honderd parkeerplekken zijn, kan het zijn dat de garage in de loop van de dag vol is. Een andere optie is de Bahnhofstraße waar je ook €2,00 euro per dag betaalt. Hier zijn meer plekken en kan het dus zijn dat je meer kans hebt. Dit valt alleen wel binnen de milieuzone dus je moet een autovignet hebben.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Bekijk hier alle stadscentra in Duitsland met een Umweltzone. Naast deze gezellige plaats zijn er nog veel meer gebieden waar een regelgeving geldt als het gaat om de luchtvervuiling. In 2008 begon de Duitse overheid met het instellen van deze gebieden met Hannover, Keulen en Berlijn. Na deze steden volgden er meer omdat het een succes was. Op dit moment zijn er ruim zeventig steden die ook een Umweltzone hebben. Alle steden accepteren de groene sticker en daarmee kun je dus alle plekken bezoeken. Met het aanschaffen van de groene sticker, doe je dus een investering en kun je vanaf dat moment altijd zonder problemen op vakantie naar Duitsland.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen