Vignet en Umweltzone Urbach


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Urbach verplicht

Urbach is een kleine gemeente in de deelstaat Baden-Württemberg en heeft sinds 1 januari 2012 een milieuzone. Dit betekent dat je hier alleen mag rijden met een milieusticker voor Urbach. Alleen benzineauto’s na 1993 en dieselauto’s na 2006 gebouwd, kunnen dit vignet krijgen. Belangrijk om te weten is dat wanneer je in de milieuzone in rijdt zonder plakette, je een boete van €80 euro kan krijgen.

 

Milieusticker kopen

Ben jij erachter gekomen dat je de milieuzone in Urbach gaat bezoeken tijdens een vakantie? Bestel nu het vignet zodat je niet te laat bent. Via onze website kun je dit binnen enkele minuten doen. Het plakette kost €14,95 inclusief verzendkosten, een stuk minder dan de mogelijke boete. Als je het vignet voor 15:00 bestelt, dan verzenden wij hem nog vandaag. De betaling kan 100% veilig gedaan worden via Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Als je de sticker thuis ontvangt, kun je hem meteen op de voorruit plakken en mag jij de milieuzone vanaf dan betreden.

 

De Umweltzone in Urbach

De Umweltzone Urbach is relatief klein en het kan daardoor zijn dat jij het gebied helemaal niet in hoeft. De regel in dit dorp is eigenlijk eenvoudig, alleen de bewoonde plekken vallen binnen de zone. Het gehele centrum en de woonwijken vallen er dus onder maar de industrieterreinen en de snelwegen aan de rand van de stad niet. De B29 loopt langs de rand van de zone maar is vrijgegeven, pas wanneer je de snelweg verlaat richting het centrum, dan is een vignet nodig.

Met de auto naar Urbach

Met de auto naar deze Duitse plaats kost je ongeveer vijf tot zes uur, afhankelijk van jouw verblijfplaats in België. Brussel en Antwerpen liggen op 580 kilometer en Gent op 630 kilometer. De kortste route is bij Sankt Vith de grens passeren en vervolgens zuidoost blijven rijden via Trier en Mannheim. De laatste stop voor de eindbestemming is Stuttgart, zo’n 30 kilometer westelijk van Urbach. Over het algemeen loopt de route over snelwegen, alleen het laatste stukje richting het dorp is over een provinciale weg. Het kan verstandig zijn om voor vertrek de werkzaamheden of files op de route te checken.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Urbach

Er zijn niet zo heel veel bezienswaardigheden in Urbach omdat het maar een klein dorp is met 8.000 inwoners. Toch hebben wij twee bezienswaardigheden voor jullie verzameld die je zeker weten moet bezoeken. Vooral de rust en ruimte zijn positieve punten die je in dit dorp vindt.

 

Afrakirche

Er zijn meerdere kerken in het dorp maar de mooiste is toch wel de Afrakerk. Die staat al eeuwenlang in het centrum van het dorp en is een echt boegbeeld. Verder is het ook een goed herkenningspunt om de weg weer terug te vinden.

 

Rems

Midden door het dorp stroomt de Rems. De Rems is een zijrivier van de bekende Neckar die in een groot deel van Baden-Württemberg stroomt. Langs de rivier kun je heerlijk wandelen en vind je goede plekken om te picknicken.

 

Parkeren in Urbach

Parkeren in Urbach is over het algemeen erg makkelijk, er zijn voldoende parkeerplekken en het dorp kent zelfs een aantal parkeergarages. De beste optie voor parkeren in deze stad is aan de Konrad-Hornschuch-Straße waar twee parkeerplekken met 40 ruimtes te vinden zijn. Je kunt hier gratis parkeren in de Duitse stad. Verder kun je overal in het dorp langs de straat parkeren, voor ongeveer €1,00 euro per uur, afhankelijk van de locatie. Doordat het dorp weinig tot geen openbaar vervoer kent, is het niet verstandig om buiten de zone te parkeren en vanuit daar de stad te ontdekken.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een groene sticker voor Duitsland is geldig in alle zeventig steden. Toen de regering in 2008 besloot dat er Umweltzones moesten komen was dit nog een nieuw idee. Inmiddels ruim tien jaar later is iedereen gewend aan de gebieden en is de luchtkwaliteit verbeterd. Belangrijk om te weten is dat er ieder jaar nog nieuwe gebieden kunnen worden aangesteld. Het kan dus zijn dat jij dit jaar ergens op vakantie bent geweest en dat daar volgend jaar een milieuzone is. Voordat je vertrekt is het daarom verstandig om nogmaals te controleren waar de zones op dat moment allemaal te vinden zijn.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen