Vignet en Umweltzone Siegen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Siegen verplicht

De Duitse stad Siegen, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, staat vooral bekend om de universiteit waar maar liefst 20.000 studenten studeren. Een leuke stad om met de auto naartoe te rijden. Belangrijk is om te weten dat Siegen een Umweltzone heeft sinds 1 Januari 2015. De milieuzone omvat vrijwel de gehele stad wat betekent dat zonder een milieusticker voor Duitsland, je het milieugebied niet mag betreden met de auto. Zo’n milieusticker voor Duitsland is groen en kun je in alle andere gebieden ook gebruiken. Mocht je in de Siegen Umweltzone rijden zonder vignet? Dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen.

Milieusticker Siegen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Siegen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Siegen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Siegen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker kopen kun je via onze website erg eenvoudig doen. Je hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen en dat is al binnen enkele minuten gebeurt. Wanneer je voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij het vignet nog dezelfde dag verzenden. Zo kun je binnen enkele dagen al op reis gaan naar Duitsland. Het milieuvignet kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt de betaling veilig doen via Bancontact, Kredietkaart of PayPal.

 

De Umweltzone in Siegen

Doordat de stad in een dal ligt, is het probleem voornamelijk dat de uitlaatgassen daarin blijven hangen. Toen het in 2015 een Siegen Umweltzone kreeg, werd dan ook niet zoals gewoonlijk het stadscentrum als zone gekozen maar vooral de lager gelegen gebieden. In dit geval is het maar een gedeelte van het centrum en het noordelijke deel van het bedrijventerrein. Er zijn geen uitzonderingen als het gaat om de doorlopende wegen. Ook als je de B62 of B54 passeert dan is het verplicht om een Umweltplakette te hebben. Daarnaast ligt ook het treinstation binnen het gebied en kun je daar alleen met sticker komen.

Met de auto naar Siegen

Erg fijn is dat de stad in het westen van Duitsland ligt en dus vanuit België goed te bereiken is. Vanuit Brussel en Antwerpen ben je 310 kilometer en dus ongeveer drie uur onderweg. Als je uit Gent komt dan heb je iets langer namelijk 360 kilometer en 3,5 uur nodig. In alle gevallen is de snelste weg Limburg (Nederland) doorkruizen en bij Aken de grens over te gaan. Vanaf dat punt moet je tussen Keulen en Bonn door om naar Siegen te rijden. Keulen is de laatste grote plaats voor je bij de eindbestemming bent. Deze Duitse stad ligt zo’n 90 kilometer ten westen van de stad.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Siegen

Alle Siegen bezienswaardigheden zijn voornamelijk gericht op de mooie natuur. De stad die wordt omsingeld door heuvels moet je zeker vanaf deze heuvels bekijken. Het is vooral een goede bestemming voor een natuurvakantie.

uitzicht over de stad Siegen

Giersberg

Deze berg aan de rand van de stad is maar liefst 350 meter hoog en geeft je daardoor een mooi uitzicht over de gehele vallei. Je kunt een mooie wandeling naar boven maken, boven genieten van het uitzicht en weer naar beneden wandelen.

 

Schloßpark

Dit mooie park ligt op de Siegenberg, midden in het centrum van de stad. Je kunt het park bezoeken om een wandeling te maken of te genieten van de mooie bloemen en planten. In de zomer is het een ideale plek voor een picknick. De bezienswaardigheid die echt in het hartje van het centrum ligt.

 

Wellersberg

Erg leuk is om naast de Giersberg, ook de Wellersberg te beklimmen. Allebei aan de andere kant van de stad gelegen. Zo kun je de plaats van tweede verschillende plekken bekijken. Ook de Wellersberg is 350 meter hoog en biedt daarom net zo’n mooi uitzicht.

 

Parkeren in Siegen

Parkeren in Siegen is eenvoudig en in vergelijking met andere steden erg goedkoop. De tarieven in het centrum liggen namelijk rond de €0,60 tot 1,00 euro per uur. De meeste hanteren een maximaal dagtarief van €3,00 euro. Gratis parkeren zit er helaas niet in. Parkeren in de stad kun je goed doen in de Bismarckstrasse 45, waar je maar 15 minuten lopen van het centrum bent. Een iets duurder optie is de Altstadt parkeerplaats, waar je €5,00 euro per dag moet betalen. Je bent dan wel meteen in het stadscentrum dus hoeft niet meer te wandelen. Alle bovengenoemde parkeermogelijkheden bevinden zich binnen de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

De Umweltzones in Duitsland bevinden zich vaak in grote steden maar ook in steden waar luchtvervuiling een natuurlijk probleem is zoals in Siegen. De stad is niet groot maar heeft wel last van de vervuiling door de ligging. Het ligt namelijk in een dal en dat zorgt ervoor dat de uitlaatgassen lastiger verdwijnen. Goed om te weten is dat alle steden met een milieusticker, dezelfde sticker accepteren. Je kunt dus met één sticker alle zeventig steden bezoeken die zo’n speciaal gebied hebben. Doordat het kenteken gebonden is, kun je het vignet zo lang gebruiken als jij de auto hebt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen