Vignet en Umweltzone Schwäbisch Gmünd


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Schwäbisch Gmünd verplicht

Het Duitse Schwäbisch Gmünd in de deelstaat Baden-Württemberg heeft per 2008 een Umweltzone ingevoerd. Dat betekent dat binnen dit gebied je enkel mag komen met een auto milieusticker voor Duitsland. De milieuzone Schwäbisch Gmünd omvat bijna de hele stad en daardoor moet je bijna altijd een Umweltplakette aanschaffen wanneer je op autovakantie naar Duitsland gaat. Wanneer je zonder milieusticker voor deze Duitse stad in dit gebied rijdt, dan riskeer je een boete van maar liefst €80 euro.

Milieusticker Schwäbisch Gmünd Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Schwäbisch Gmünd

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Schwäbisch Gmünd binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Schwäbisch Gmünd bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Zo’n milieuvignet kopen kun je op deze website doen. Het aanvragen van een sticker is erg eenvoudig, je hebt alleen een kentekenbewijs nodig van de wagen waarmee je naar Duitsland gaat rijden. De aanvraagprocedure is voor iedereen gemakkelijk en snel te doorlopen. De prijs van het vignet is €14,95 inclusief verzendkosten. Als je voor 15:00 besteld, dan verzenden wij de sticker nog dezelfde dag.

 

De Umweltzone in Schwäbisch Gmünd

Als je de Umweltzone Schwäbisch Gmünd over de B29 passeert dan heb je ook een milieusticker nodig. De gehele stad valt binnen de zone zelfs de snelwegen zoals eerder vermeld. Het kan zijn dat je deze zone doorkruist wanneer je op doorreis bent naar Stuttgart, ook dan is een vignet verplicht. Ook het treinstation ligt binnen het gebied en kun je dus alleen met sticker bezoeken. Doordat het inmiddels alweer een tijdje nodig is om hier te rijden met vignet, kun je wel overal duidelijke borden vinden wanneer je het gebied betreedt. Je kunt dus niet per ongeluk in de plaats terecht komen.

Met de auto naar Schwäbisch Gmünd

Net zoals de meeste steden in de deelstaat Baden-Württemberg is de makkelijkste route om Stuttgart aan te houden. De route loopt via Nederland naar Aken en vanuit daar rijd je naar het zuiden. Via Koblenz, Mannheim en vervolgens Stuttgart kom je aan in Schwäbisch Gmünd. De afstand ligt tussen de 600 en 700 kilometer, afhankelijk van jouw verblijfplaats in België. De stad ligt maar 50 kilometer ten oosten van Stuttgart en is daarom goed te bereiken. Qua tijd moet je ongeveer op zes tot zeven uur rekenen. Doordat je verschillende grote steden passeert kan het daar drukker zijn en dus file ontstaan.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Schwäbisch Gmünd

De bezienswaardigheden in Schwäbisch Gmünd liggen allemaal in en rond het centrum. Dit betekent dat je ze niet kunt bezoeken zonder in de milieuzone te komen. Het is daarom aan te raden om een Umweltplakette aan te schaffen. Hieronder hebben wij de drie hoogtepunten op een rijtje gezet.

 

Glockenturm

Dit gebouw dat al in 1228 werd gebouwd is tegenwoordig de plek waar de klokken van de Münster van de stad hangen. Het is erg uniek dat de klokken in een aparte toren hangen, dat is totaal niet gebruikelijk voor deze omgeving. Hierdoor is het een bijzonder bouwwerk dat met de Romaanse stijl ook nog eens uniek is.

 

Klooster Lorch

Vroeger woonden hier benedichten en was dit hun abdij. In de deelstaat Baden-Württemberg is dit een niet veel voorkomende bouwstijl. Het was het thuisfront voor de Staufer. Het werd dan ook in 1102 gebouwd op bevel van de Staufer Hertog die in die tijd dit gebied regeerde.

 

Fünfknopfturm

Tijdens het bouwen had het de functie van een vesting. De toren bood goed uitzicht over de omgeving en daardoor konden vijanden snel gezien worden. Tegenwoordig kun je de toren beklimmen voor een mooi uitzicht.

 

Parkeren in Schwäbisch Gmünd

Gratis parkeren in Schwäbisch Gmünd zit er helaas niet in. Er zijn maar enkele parkeerplekken te vinden binnen de stad en die zijn allemaal betaald. Op de meeste plekken mag je wel de eerste 15 minuten gratis staan maar als toerist hebt je daar weinig aan. Een goede plek om te parkeren in de stad in Duitsland is de P3 Stadtgarten. Hier sta je de eerste 15 minuten gratis en vervolgens betaal je €1,00 euro per uur extra. De openingstijden zijn van 07.00 tot 00:00 en dus moet je voor die tijd je auto ophalen of wachten tot de volgende ochtend. Verder kun je ook kiezen voor P6 Fehrle vlakbij het treinstation waar je ook €1,00 euro per uur betaald maar een maximaal dagtarief van €6,00 euro het interessant maakt. Allebei de hiervoor genoemde parkeerplekken liggen binnen de milieuzone. Het is vrijwel onmogelijk om hier buiten het gebied te parkeren.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle milieuzones in Duitsland vind je hier in één overzichtelijke lijst. Toen er in 2008 werd besloten dat de luchtkwaliteit in en rond de steden verbetert moest worden, werden er Umweltzones in Keulen, Berlijn en Hannover ingesteld. Na het succes hiervan volgden steeds meer steden en vandaag de dag zijn er al ruim zeventig gebieden. Handig is wel dat je voor alle gebieden dezelfde sticker kunt gebruiken. De groene milieusticker is geldig in alle gebieden, zolang jij dezelfde auto hebt. Het vignet is namelijk gekoppeld aan een kenteken, je kunt daarom jarenlang gebruik maken van het bewijs. Zo kun je wanneer je maar wilt zonder problemen op vakantie naar Duitsland.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen