Vignet en Umweltzone Schramberg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Schramberg verplicht

De Duitse overheid heeft voor de stad Schramberg een milieuzone ingevoerd. De voornaamste reden is dat de Duitse stad in een dal ligt, waardoor de uitlaatgassen het gebied lastig kunnen verlaten. Hierdoor is er per 1 Juli 2013 een milieusticker voor Schramberg verplicht. Op deze manier probeert de Duitse regering de luchtvervuiling in en rond steden te reguleren. Als je in de Umweltzone in Schramberg komt zonder milieusticker dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen. Geen pretje dus, een milieusticker voor Duitsland is dus echt nodig.

Milieusticker Schramberg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Schramberg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Schramberg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Schramberg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Ben je er zojuist achter gekomen dat je de Schramberg Umweltzone gaat betreden? Dan kun je via onze website meteen een milieusticker bestellen. Het bestellen duurt maar een paar minuten en is voor iedereen goed te doen. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar Duitsland gaat. Het vignet is namelijk kenteken gebonden. De prijs van het vignet is €14,95 inclusief verzendkosten, dit is dus een bedrag per auto. Je kunt de betaling op drie verschillende manieren voldoen namelijk via Kredietkaart, PayPal of Bankcontact. Als je voor 15:00 uur besteld, dan wordt de sticker nog dezelfde dag verzonden door ons.

 

De Umweltzone in Schramberg

De Umweltzone in Schramberg is niet heel erg groot want het beslaat eigenlijk alleen het dal. Doordat de uitlaatgassen in het dal extra blijven hangen, mag je hier alleen komen met een groene milieusticker. In de rest van de gemeente mag je gewoon komen zonder sticker. Op de kaart hieronder kun je goed zien waar de grenzen lopen. Belangrijk is wel dat de doorlopende weg B462 geen uitzondering is. Ook als je deze weg alleen gebruikt om te passeren naar het Zwarte Woud, dan heb je een vignet nodig.

Met de auto naar Schramberg

Onderweg naar dit dorp loopt de snelste route maar liefst door drie landen. Je begint in België en rijdt vervolgens via Luxemburg naar Frankrijk. De route in Frankrijk eindigt wanneer je de grens bij Straatsburg overgaat. Doordat het dorp maar zo’n 70 kilometer van de Franse grens af ligt, is dit de beste route. Vanuit Gent en Antwerpen ben je zo’n 570 kilometer en dus zes uur onderweg. Brussel ligt dichterbij en kost met zijn 520 kilometer, ongeveer 5,5 uur. Belangrijk om te weten is wel dat je onderweg in Frankrijk langs een tolweg komt. Zorg dat je daarop voorbereid bent want anders kan het wel eens lang gaan duren.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Schramberg

De bezienswaardigheden in Schramberg zijn voornamelijk gericht op de kastelen die hier jarenlang hebben gestaan. De hele omgeving bevat meerdere kastelen, die bijna allemaal helaas nu ruïnes zijn. De bekendste bezienswaardigheid van Schramberg is zonder twijfel de Hohenschramberg ruïne.

 

Hohenschramberg ruïne

De meeste kastelen werden in de 11een 12eeeuw gebouwd maar Hans von Rechberg was er later bij en liet dit kasteel pas in 1457 bouwen. Hierdoor is het één van de laatst gebouwde kastelen in het hele land. Door de ligging op de heuvels rond het dorp, is het verstandig om stevige schoenen aan te trekken.

 

Park der Zeiten

Het park van de tijd, is geweldig voor jong en oud. Er zijn van allerlei leuke faciliteiten en festiviteiten. Er is naast recreatie ook voldoende ruimte voor het zelf ontdekken en stimuleren van nieuwe ervaringen op doen. Het 25.000 vierkante meter grote park is zeker fijn om even de rust op te zoeken.

 

Falkenstein ruïne   

In het zuiden van het dorp vind je deze ruïne die in tegenstelling tot de eerder genoemde, bij één van de eerst gebouwde kastelen van het hele land hoort. Rond 1150 wordt er gedacht dat ze hier al begonnen zijn met de bouw. Helaas is er hier ook niet veel meer van het kasteel over. Toch is de ruïne absoluut een toffe plek om te bezoeken.

 

Parkeren in Schramberg

Parkeren in Schramberg is niet eenvoudig, er is namelijk weinig plek. Er zijn geen  grote parkeergarages dus je bent aangewezen op de parkeermogelijkheden langs de weg. Dit is helaas ook niet ideaal. In Schramberg parkeren zal dus een uitdaging worden. De kosten van het parkeren variëren ook extreem, gratis parkeren in Schramberg zit er helaas niet in. Over het algemeen liggen de kosten op €1,00 euro per uur. Toch is het verstandig om dit te controleren wanneer je een plek hebt gevonden. Het kan namelijk zijn dat het tarief verschilt omdat er zo weinig mogelijkheden zijn.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle Duitse milieuzones vind je hier op een rijtje. Naast gezellige dorpen als Schramberg hebben ook grote steden zoals Berlijn, Frankfurt en Hannover een milieuzone. In dit geval zijn de gebieden natuurlijk een stuk groter en zijn er meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld het parkeren buiten de zone. Op onze website kun je een volledig overzicht vinden van alle plaatsen in Duitsland die een Umweltzone kennen. Fijn om te weten is dat in elk gebied wel dezelfde sticker gebruikt kan worden. Je kunt met een sticker voor Berlijn ook naar Hannover reizen. Als je vaker in Duitsland komt, is het echt een aanrader om dit autovignet aan te schaffen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen