Vignet en Umweltzone Pforzheim


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Pforzheim verplicht

Per 1 januari 2009 is er een Umweltzone in Pforzheim ingevoerd. Hierdoor kan je alleen met een milieusticker op de wagen dit gebied betreden. Een milieusticker is geen overbodige luxe want zonder dit vignet heb je namelijk kans dat je een boete van €80 euro krijgt. Een milieuzone sticker voor Duitsland aanschaffen is dus van belang wanneer je met de auto naar Duitsland gaat. De Duitse overheid heeft deze regel namelijk in ruim zeventig steden door het hele land ingevoerd. Dit hebben ze gedaan om de luchtkwaliteit in en rond de steden te kunnen verbeteren.

Milieusticker Pforzheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Pforzheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Pforzheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Pforzheim bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je de milieuzone gaat betreden dan kun je hier meteen een plakette bestellen. Een milieusticker Pforzheim aanschaffen kan via deze pagina. Het kost maar een paar minuten en het vignet heb je al binnen een aantal dagen binnen.  De prijs van het vignet is maar €14,95 inclusief verzendkosten. Mocht je voor 15:00 uur bestellen, dan wordt het vignet nog dezelfde dag verzonden. Je hoeft dus geen weken te wachten op het plakette. Je kunt de betaling veilig en eenvoudig doen via deze mogelijkheden: PayPal, Kredietkaart en Bancontact.

 

De Umweltzone in Pforzheim

De Umweltzone in Pforzheim bevindt zich alleen in het centrum van de stad. De woonwijken, industrieterreinen en de buitenwijken vallen hier niet binnen. Het treinstation in de plaats is helaas wel onderdeel van de milieuzone. Je dient dus een vignet te hebben wanneer je iemand wilt halen of brengen bij de trein. Ondanks dat de 10, 294 en 463 doorgaande wegen zijn, heb je ook voor het passeren hiervan een autovignet nodig. Ook hier heb je kans om een boete te krijgen als je deze wegen passeert zonder een milieusticker.

Met de auto naar Pforzheim

Verreweg de beste manier om van België in de stad te komen is per auto. De afstand is goed te overzien en de wegen zijn fijn. Op de Duitse snelwegen kun je vaak doorrijden en ben je daarom snel op plaats van bestemming. Gent en Antwerpen liggen op ongeveer 520 kilometer van de stad en Brussel op maar 480 kilometer. In alle gevallen kun je het beste afzakken naar Luxemburg en vervolgens via Saarbrücken en Karlsruhe naar Pforzheim rijden. Omdat Karlsruhe maar 30 kilometer voor de stad ligt, kun je dit het grootste gedeelte aanhouden. Karlsruhe is een grote stad en dus een goed oriëntatiepunt.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Pforzheim

Alle bezienswaardigheden in Pforzheim zijn met name geschikt voor gezinnen. Het is een populaire plek om te bezoeken als gezinsvakantie. De activiteiten in combinatie met de cultuur en natuur is ideaal voor een leuke vakantie. Hieronder vind je de drie hoogtepunten die je absoluut niet mag missen.

panorama uitzicht over pforzheim

Wildpark

Dit is de bezienswaardigheid in Pforzheim waar de meeste mensen voor komen. Het is namelijk één van de populairste parken in het hele land. Je kunt een bezoek aan het park brengen tussen 07:00 en 20:00 uur. Vooral kinderen kunnen hier uren rondlopen en genieten van alle mooie dieren en andere activiteiten die er te doen zijn.

 

Gasometer

Een andere toffe plek in de stad is de Gasometer. Het is een 360 graden gebouw waar je momenteel kunt genieten van het Great Barrier Reef. De Gasometer is erg indrukwekkend en leert je van alles over het thema wat er nu gaande is. Dagelijks is het te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

 

Enz

In de deelstaat Baden-Württemberg loopt deze rivier, ook door deze stad heen. Dit is de langste zijrivier die de Neckar kent. Het is een mooie omgeving om te wandelen of te fietsen. In de zomerperiode kun je ook een kano huren en een stuk van de rivier vanaf het water ontdekken.

 

Parkeren in Pforzheim

Parkeren in Pforzheim is over het algemeen goed te doen, er zijn verschillende mogelijkheden zowel betaalt als gratis. Allereerst kun je in de stad parkeren vlakbij het station in de Schlössle Galerie voor €1,70 per uur of €14,00 euro voor een hele dag. Ook de Landratsamt parkeerplek aan de noordzijde van het station is een goede optie. Hier betaal je maar €1,20 euro per uur. Gratis parkeren in de stad kan in de Messplatz, waar maar liefst 500 plekken zijn. Vanuit hier is het 800 meter lopen naar het centrum. De garage is 24 uur per dag geopend en daardoor een ideale plek om te parkeren tijdens je autovakantie.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieuzone komt niet alleen in deze stad voor maar in nog zeventig andere gebieden in het land. De Duitse overheid heeft hier voor gekozen om de luchtvervuiling in en rond steden omlaag te krijgen. Door de toenemende mate van auto’s werd het de laatste jaren steeds erger rond de steden. Tot in 2008 de overheid kwam met de milieuzones in Keulen, Berlijn en Hannover. Na een jaar beviel dit erg goed en werden er steeds meer gebieden aangesteld die een Umweltzone kregen. Inmiddels zijn het er dus ruim zeventig en kun je bijna niet meer naar Duitsland reizen zonder een zone te passeren of te bezoeken. Gelukkig kun je het vignet voor alle steden gebruiken dus kun je meerdere keren gebruik maken van de sticker.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen