Vignet en Umweltzone Pfinztal


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Pfinztal verplicht

In de deelstaat Baden-Württemberg zijn er verschillende kleine steden en dorpen die een vignet vereisen. Zo ook de Umweltzone in Pfinztal, waar je sinds 2010 niet meer mag rijden zonder geldig plakette. Een milieuvignet voor Pfinztal is verplicht in de hele gemeente. Mocht je in de milieuzone rijden zonder vignet, dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen. Geen fijn idee om dat tijdens een vakantie te krijgen en dus is het aan te raden een milieusticker voor de Duitse steden aan te schaffen voor vertrek.

Milieusticker Pfinztal Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Pfinztal

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Pfinztal binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Pfinztal bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je erachter bent dat je de Pfinztal Umweltzone gaat betreden, dan is de volgende stap een milieusticker kopen. Dat kan eenvoudig op deze site geheel veilig en is binnen enkele minuten gebeurt. Bij het aanvragen heb je alleen het kentekenbewijs van de auto waarmee jij naar Duitsland gaat nodig. De prijs van het vignet is €14,95 inclusief verzendkosten. Als je voor 15:00 uur de sticker aanvraagt, dan verzenden wij hem nog dezelfde dag. Je kunt de betaling 100% veilig doen via de volgende mogelijkheden: Kredietkaart, PayPal of Bancontact.

 

De Umweltzone in Pfinztal

De Pfinztal milieuzone is actief in de gehele gemeente. Zodra je de gemeente binnenkomt is het hebben van een milieuvignet verplicht, zelfs wanneer je over de ringwegen B10 of B293 rijdt. Hoewel de meeste gebieden uitzonderingen hebben voor bijvoorbeeld het treinstation of de ringwegen, is dat in dit geval niet zo. Je moet dus te allen tijde in het bezit zijn van een geldig autovignet. Naast de kern van het dorp zijn dus ook de omliggende gebieden een onderdeel van de Umweltzone.

Met de auto naar Pfinztal

De route naar deze stad is vrij eenvoudig vanuit heel België te rijden. Je kunt het beste via Brussel naar Luxemburg rijden en vervolgens over Saarbrücken naar de plaats rijden. De stad ligt ongeveer 70 kilometer voor het grotere Stuttgart dus de borden zullen dit al vanaf Luxemburg aangeven. De afstand van Brussel en Antwerpen is 490 kilometer en mocht je uit de buurt van Gent komen dan moet je op 520 kilometer rekenen. In alle gevallen kost het ongeveer 5,5 tot 6 uur en is het verstandig om in ieder geval één stop te maken. Gelukkig zijn er onderweg voldoende tankstations en rustplaatsen te vinden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Pfinztal

De mooiste bezienswaardigheid in Pfinztal is natuurlijk de rivier, die door de gehele stad loopt. Maar daarnaast heeft de stad bezienswaardigheden die minder bekend zijn maar zeker de moeite waard. Hieronder vind je alle bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken.

 

Pfinz

Deze mooie rivier stroomt door het centrum van de stad. Je kunt hier heerlijk langs wandelen en genieten van de rust en ruimte die deze plaats kent. De rivier ontstaat in het Zwarte Woud en is vrij kort voor een rivier met zijn 60 kilometer lang.

 

Kirche Berghausen

Ondanks dat Duitsland bekend staat om de indrukwekkende Gotische kerken zijn er ook een aantal plekken die een vrij moderne kerk kennen zoals hier. Deze kerk werd pas in 2015 gebouwd en heeft een bijzondere moderne stijl. De toren heeft iets weg van de bekende kerk in Reykjavik op IJsland.

 

Vogelpark

Aan de noordzijde van het station vind je een park met verschillende leuke faciliteiten zoals een minigolfbaan, een grote speeltuin maar ook een vogelpark. Het park bevat verschillende speciale vogels en kun je 24 uur per dag gratis bezoeken. Een leuk uitstapje om te doen met kinderen!

 

Parkeren in Pfinztal

Parkeren in Pfinztal is vrij eenvoudig ondanks dat het een kleine plaats is. Overal kun je gratis parkeren en er zijn voldoende plekken beschikbaar. Helaas is het niet mogelijk om buiten de milieuzone te parkeren. Parkeren in het centrum kun je het beste doen bij de Gewerbestraße, Am Stadion 6 of Joseph-Von-Fraunhofer-Strasse. Het aantal plekken om te parkeren ligt niet hoog, de meeste hebben 20 tot 30 parkeerplekken. Het kan daarom verstandig zijn om hier in de ochtend naartoe te gaan. Kom je later op de dag? Dan kan het zijn dat alle plekken al bezet zijn.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Alle Duitse zones hanteren dezelfde sticker dus je kunt meerdere plekken bezoeken met dezelfde sticker. Er zijn wel drie categorieën namelijk rode, gele en groene stickers. Tegenwoordig wordt de rode in geen enkele stad meer geaccepteerd dus dien je een nieuwe aan te vragen. De gele sticker wordt alleen in Neu-Ulm geaccepteerd en de rest van de zeventig steden vereist een groene versie. Erg handig dus om de groene aan te vragen zodat je er meer gebruik van kunt maken, ook in andere steden. Het vignet is kenteken gebonden dus zolang jij deze auto houdt, kun je zonder problemen naar Duitsland op vakantie.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen