Vignet en Umweltzone Overath


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Overath verplicht

Naast grote Duitse steden zijn er ook een aantal dorpen die ook een milieuzone kennen. Zoals de Umweltzone in Overath, vlakbij Keulen. Het milieugebied is logischerwijs ook niet zo groot als in de meeste andere steden. De ecozone werd pas op 1 oktober 2017 ingevoerd en is daarmee nog vrij jong.  Mocht je zonder milieusticker in het gebied rijden, dan loop je kans dat je een boete van €80 euro krijgt.

Milieusticker Overath Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Overath

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Overath binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Overath bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een Overath milieusticker kopen kun je hier eenvoudig doen. Je hebt alleen het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar Duitsland gaat nodig en verder niets. Het aanvraagproces duurt maar enkele minuten en is eenvoudig te doorlopen. Na het aanvragen kun je betalen via verschillende methodes: Bancontact, PayPal of Kredietkaart. De kosten zijn maar €14,95 inclusief verzendkosten, een stuk minder dan de mogelijke boete. Als je voor 15:00 uur de aanvraag doet, dan zorgen wij ervoor dat het vignet nog dezelfde dag op de post gaat. Zo kun je binnen enkele dagen het autovignet ontvangen en met een gerust hart op vakantie naar Duitsland gaan.

 

De Umweltzone in Overath

Doordat het maar een klein dorp is, is ook de lage emissiezone niet groot. Alleen het oude centrum valt binnen de zone. De Propsteistraße is de oostelijke grens van het gebied en daardoor vallen de meeste winkels net buiten de milieuzone. Het treinstation ligt midden in het dorp en valt daardoor wel binnen het gebied. Je kunt verder op veel plekken komen zonder de Umweltzone te betreden. Belangrijk om te weten is wel dat de 484 die door het dorp loopt, ook binnen het gebied valt. Je moet dus ook als je over deze weg Overath passeert, een autovignet hebben. De milieusticker voor Duitsland is voor snelwegen vaak niet nodig, de meeste snelwegen zijn uitgezonderd. Daarop is dit milieugebied een uitzondering, de 484 loopt door het centrum van de stad en vereist ook een autovignet.

Met de auto naar Overath

Als je met de auto vanuit België naar dit dorp rijdt, dan kom je langs verschillende grote steden zoals Hasselt, Aken en Keulen. Omdat het dorp maar 30 kilometer ten oosten van Keulen ligt, is dat de meest logische stad om te volgen. Het is wel belangrijk dat je bij Keulen de goede ring volgt want de zuidelijke kant is het beste als je naar dit dorp wilt gaan. Als je via de noordelijke kant gaat, dan kan het je vaak wel 30 minuten extra kosten. Gent ligt op 300 en Brussel en Antwerpen op maar 250 kilometer van het dorp.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Overath

Omdat het een kleine plaats is, is er eigenlijk maar één bezienswaardigheid in Overath. Toch willen we ons niet beperken tot deze bezienswaardigheid in Duitsland en hebben we nog een aantal leuke trekpleisters in de buurt hieronder op een rijtje gezet.

uitzicht van de natuur bij overath

Agger

Dit is het riviertje dat door het dorp stroomt. Je kunt hier heerlijk langs wandelen en genieten van de prachtige natuur. Het is erg normaal dat er ook veel inwoners hier wandelen of fietsen dus het is altijd een gezellige boel.

 

Königsforst

Het bos wat je zeker wilt bezoeken, hier zijn namelijk ongelofelijk veel mooie wandelpaden. Maar daarnaast is het een geweldige plek om wild te spotten. Van wilde zwijnen tot herten en van eekhoorns tot spechten, het kan hier allemaal.

 

Sülz

Naast de Agger die in het plaatsje stroomt, heb je vlakbij ook de Sülz. Een grotere rivier waarlangs je ook geweldig kunt wandelen of fietsen. Hier heb je ook de mogelijkheid om een kanotocht te maken over de rivier, vooral erg leuk om met kinderen te doen.

 

Parkeren in Overath

Parkeren in Overath is vrij lastig doordat het maar een kleine plaats is. Het voordeel daarvan is wel dat gratis parkeren in overal kan. Er zijn geen plekken waar parkeren betaald moet worden. De parkeerplek aan de zuidkant van het treinstation bevat maar liefst 350 parkeerplekken en dat is dan ook de enige plek waar je goed kunt parkeren. Verder kun je proberen langs de weg te parkeren maar meestal zijn deze plekken al ingenomen door de omwonenden. Een andere mogelijkheid is om bij de sportvelden aan de Agger te parkeren.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Hier vind je de lijst met alle Duitse steden met een Umweltzone. Het is namelijk zo dat naast dit gebied in Overath, er nog meer steden en gebieden zijn die ook een Umweltzone hebben. In dit geval gaat het om een groene sticker die je nodig hebt. De meest milieuvriendelijke sticker, maar er zijn ook een gele en rode stickers. Met de groene versie kun je alle andere steden ook betreden, erg handig wanneer je vaker naar Duitsland reist. In de ruim zeventig steden waar momenteel een vignet nodig is, kun je dan gewoon rijden zonder enige problemen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen