Vignet en Umweltzone Osnabrück


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Osnabrück verplicht

De Duitse stad in het noorden van het land beschikt sinds 4 januari 2014 over een milieuzone Osnabrück. Binnen deze speciale zone heb je een milieusticker voor Duitsland nodig. De Duitse overheid heeft deze milieugebieden ingevoerd om de luchtkwaliteit in de Duitse steden te verbeteren. Indien je zonder geldig milieuvignet de zone betreedt, riskeer je een boete van €80. Meer informatie over de milieustickers vind je hier.

Milieusticker Osnabrück Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Osnabrück

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Osnabrück binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Osnabrück bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Ga je de Umweltzone Osnabrück betreden tijdens een vakantie? Dan kun je via deze link direct een milieusticker bestellen. Verder heb je het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij naar Duitsland gaat. Dit komt omdat het vignet kenteken gebonden is. De kosten van het vignet bedragen maar €14,95 inclusief verzendkosten, een stuk minder dan de mogelijke boete. Als je voor 15:00 uur het aanvraagproces afrondt, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. Je kunt de betaling voldoen via Bancontact, Kredietkaart of PayPal.

 

De Umweltzone in Osnabrück

Het gebied waar een vignet nodig is, kent geen duidelijk grenzen dus het kan best verwarrend zijn. Daarom is het belangrijk om de kaart hieronder goed te analyseren. Dit betekent dat je moet kijken of jouw bestemming binnen de Umweltzone ligt. Fijn is wel dat er overal borden zijn die aangeven wanneer je de milieuzone betreedt. Naast het centrum vallen ook de meeste woonwijken onder het gebied. De wijken Kalkhügel, Schölerberg, Schinkel, Westerberg, Wüste en Weststadt zijn ook onderdeel van het gebied. Er zijn verder binnen dit gebied geen uitzonderingen.

Met de auto naar Osnabrück

Om in Osnabrück te komen moet je vanuit België naar het noordoosten rijden. De stad ligt op een doorgaande route dus je kunt hier makkelijk komen. Vrijwel de hele route loopt over snelwegen. Het makkelijkst is om door Nederland te rijden en bij Venlo de grens te passeren. Vervolgens rijd je via Duisburg en Münster naar het noorden. Vanaf Münster ben je binnen 60 kilometer in de stad. De afstanden vanaf Brussel en Antwerpen zijn ongeveer 360 kilometer. Kom je uit Gent? Dan ben je iets langer onderweg, namelijk 400 kilometer. Over het algemeen kost het ongeveer vier tot vijf uur om hier te komen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Osnabrück

Alle bezienswaardigheden in Osnabrück liggen in het historische centrum wat ook binnen de milieuzone valt. Er zijn een aantal Osnabrück in Duitsland bezienswaardigheden die net buiten het gebied liggen maar toch ook erg leuk zijn om te bezoeken. Hieronder vind je de Osnabrück bezienswaardigheden die je volgens ons niet mag missen.

uitzicht van natuur in osnabruck

Maria kerk

De kerk staat centraal in de stad en is een kenmerkend punt voor velen. Je kunt de toren beklimmen en genieten van het uitzicht over de hele omgeving. De toren is alleen open op vrijdag- en zaterdagavond en zondag de hele dag.

 

Terra Vita

Dit natuurgebied is geweldig voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt wandelen langs de oude spoorlijn, die niet meer gebruikt wordt. Onderweg kom je verschillende uitzichtpunten tegen en zelfs een steengroeve. Van juli tot september kun je ook nog eens onbeperkt genieten van de verse bramen om je heen.

 

Felix Nussbaum Haus

Felix Nussbaum was een Joodse schilder die in Osnabrück geboren is en later in Auschwitz is vermoord. In dit museum zijn al zijn schilderijen te zien, het is een plek waar je de dubbele landing voelt van de vreselijke periode van 1939 tot 1945.

 

Parkeren in Osnabrück

Het parkeren in Osnabrück kan helaas niet aan de straat. Deze plekken zijn veelal gereserveerd voor omwonenden en je hebt een speciale parkeerpas nodig. Daarom is het betaald parkeren in Osnabrück vrijwel allemaal in parkeergarages. In het centrum zijn er verschillende parkeergarages waar je goed terecht kunt. Zoals de Sparkasse waar je €2,00 euro per uur betaald en waar je binnen vijf minuten wandelen in het centrum staat. Ook zijn er een aantal plekken waar gratis parkeren in Osnabrück mogelijk is. De Hans-Böckler-Straße is een parkeerplek met 40 plekken waar je gratis kunt staan. De garage is 24 uur per dag geopend dus je kunt hier altijd terecht.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een Umweltzone in Duitsland komt in totaal in ruim zeventig steden en gebieden voor. Het is daarom erg handig om te controleren of andere gebieden die je gaat bezoeken misschien ook een speciaal gebied hebben. De lijst met alle steden die een Umweltzone hebben, kun je vinden op onze website. De Duitse overheid is in 2008 begonnen met het invoeren van deze gebieden om de luchtkwaliteit in en rond de steden te verbeteren. Alleen auto’s die milieuvriendelijk genoeg zijn, mogen dit gebied betreden. Hierdoor is de afgelopen jaren de luchtkwaliteit in het hele land erg verbeterd. Hierdoor zijn er ook nog steeds gebieden die worden toegevoegd.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen