Vignet en Umweltzone Offenbach


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Offenbach verplicht

Sinds 2015 is er in Offenbach een milieuzone actief. Dit betekent dat het verplicht is om een geldig milieuvignet te hebben op het moment dat je met de auto de zone binnen rijdt. De Duitse stad ligt bij de grote stad Frankfurt. De twee milieuzones liggen tegen elkaar aan en worden gescheiden door de A661. Een voordeel is wel dat je dezelfde milieusticker voor Offenbach en Frankfurt nodig hebt. Je kunt de twee steden dus ook met elkaar combineren. Mocht je de stad betreden zonder sticker om in Duitsland te rijden, dan loop je de kans dat je een boete van €80 euro krijgt.

Milieusticker Offenbach Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Offenbach

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Offenbach binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Offenbach bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een Offenbach milieusticker kun je op onze website kopen. Het proces is eenvoudig en binnen enkele minuten afgerond. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig en een geldig betaalmiddel. Het invullen van het aanvraagformulier is eenvoudig en wijst voor zich. Als je dit gehele proces afrondt voor 15:00 uur, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. De prijs van het autovignet is €14,95 inclusief de verzendkosten. Doordat het alleen een sticker is, komt het via brievenbuspost. Het betalen kan 100% veilig via onze drie verschillende methodes; Bancontact, Kredietkaart of PayPal.

 

De Umweltzone in Offenbach

Kijkend naar de Umweltzone in deze stad, zijn de grenzen duidelijk. Aan de noordkant de rivier de Main, aan de oostkant de A661 en in het zuiden de A3. Zoals bij vrijwel alle gebieden zijn ook de snelwegen hier een uitzondering, je kunt hier rijden zonder autovignet. Toch is de A661 een riskante weg om te nemen aangezien die precies tussen de milieuzone van Offenbach en Frankfurt doorloopt. Mocht je deze weg willen betreden zonder milieusticker, dan is het opletten geblazen. Het treinstation ligt ook binnen de milieuzone dus wanneer je iemand wilt ophalen of wegbrengen, dien je ook in het bezit te zijn van een Umweltplakette.

Met de auto naar Offenbach

Onderweg naar Offenbach is het voornamelijk de Duitse snelweg waardoor je in een korte tijd in de stad aankomt. Vanuit Brussel en Antwerpen is het maar 400 kilometer en ben je dus binnen vier uur op plaats van bestemming. Logischerwijs is het vanuit Gent een stukje verder, maar 460 kilometer is alsnog binnen 4,5 uur te rijden. Doordat de stad slechtst 10 kilometer ten oosten van Frankfurt ligt, kun je dit het grootste gedeelte van de route aanhouden.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Offenbach

De grootste bezienswaardigheid in Offenbach is het ledermuseum, wat al in 1917 is opgericht. Verder zijn er een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Handig om te weten is dat alle hieronder genoemde hoogtepunten binnen de milieuzone liggen.

schloss isenburg

Schloss Isenburg

Het kasteel dat in de Renaissance periode werd gebouwd door de familie van graven van Isenburg is nog steeds prachtig. De gevels aan alle kanten van het kasteel zijn erg kenmerkend voor de Renaissance periode. Vanuit de zuidelijke kant heb je een geweldig uitzicht over de gehele stad.

 

Deutsches ledermuseum

Het is één van de grootste leermusea ter wereld. Je kunt hier de mooiste items van leer vinden tot wel 3.000 jaar oud. Het museum werd al in 1917 geopend en tot op de dag van vandaag veel bezocht. Op dinsdag t/m zondag kun je hier van 10.00 tot 17.00 uur een bezoek aan brengen.

 

Leonhart-Eißnert park

Dit gezellige park ligt in het oosten van het centrum en is een plek waar met name de inwoners graag komen. Het is een rustig park waar je lekker kunt wandelen, fietsen of hardlopen. De gezelligheid is hier altijd te vinden en voor de kinderen zijn er genoeg speeltuinen.

de haven in offenbach

Parkeren in Offenbach

Het parkeren in Offenbach is goed te doen, er zijn ontzettend veel parkeerplekken en garages. Vooral in het centrum struikel je er bijna over. De tarieven in het centrum liggen tussen de €1,00 en €2,00 euro per uur. In de meeste gevallen kun je ook een dagkaart voor het parkeren in Offenbach kopen die voordeliger is. Deze prijs ligt meestal rond de €10 tot 15 euro per dag. Niet alle garages zijn 24 uur per dag open dus houdt hier rekening mee met het ophalen van jouw auto. Gratis parkeren kan het best rond het Leonhart-Eißnert park. Hier zijn verschillende parkeergarages waar je gratis kunt staan. Ze zijn vrijwel allemaal ook 24 uur per dag open. Vanuit hier is het wel 15 tot 20 minuten wandelen naar het centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieuzone komt in totaal in ruim zeventig Duitse steden voor. Door de toenemende auto’s in het land heeft de Duitse regering besloten om restricties te leggen op de vervuiling in en rond steden. Dit betekent meestal dat de benzineauto’s voor 1993 en dieselauto’s voor 2006 gebouwd zijn, niet in deze gebieden mogen komen. Afhankelijk van de stad zijn er drie verschillende stickers: rood, geel en groen. De groene is voor de meest milieuvriendelijke auto’s en de rode voor de minst. De meeste steden hanteren de groene sticker om in de Umweltzone te komen. Met die sticker kun je dus in alle andere gebieden ook komen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen