Vignet en Umweltzone Neuss


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Neuss verplicht

Sinds 15 februari 2010 heeft de stad Neuss een eigen milieuzone. Dit betekent dat een milieusticker verplicht is wanneer je met de auto dit milieugebied wilt betreden. Hoewel de stad vlakbij het grotere Düsseldorf ligt, grenzen de gebieden niet aan elkaar. De Umweltzone van Neuss is relatief klein en omvat alleen het centrum van de stad. Omliggende wijken zoals woonwijken, industrieterreinen en buitenwijken vallen niet in het gebied. Geen milieusticker voor Duitsland en Neuss? Dan loop je het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen. Een sticker voor de auto in Duitsland aanschaffen is dus een verstandige keus.

Milieusticker Neuss Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Neuss

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Neuss binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Neuss bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Bij ons kun je binnen enkele minuten een milieusticker kopen. Het aanvraagproces is ontzettend eenvoudig en kost maar twee tot vijf minuten. Het enige wat je nodig hebt is het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar Duitsland gaat reizen. Verder heb je natuurlijk ook een geldig betaalmiddel nodig, bij ons kan dat met PayPal, Bancontact of Kredietkaart. Het autovignet kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Wij bieden de service aan, dat als je voor 15:00 besteld, wij het vignet nog dezelfde dag verzenden. Zo kan je de sticker al binnen enkele dagen binnen hebben. Vervolgens kun je het zelf op de autoruit plakken, rechtsonder op de voorruit.

 

De Umweltzone in Neuss

Zoals eerder gezegd is de Umweltzone van de Duitse stad Neuss erg klein en beslaat het alleen het centrum. Alle omliggende woonwijken, buitenwijken en industrieterreinen vallen buiten het gebied. De rivier de Rijn vormt de grens van het gebied en ook alle ringwegen. Je kunt de ringwegen gebruiken zonder milieuvignet, hierdoor is het mogelijk om zonder sticker bij het centraal station te komen. Doordat het gebied zo klein is, is het eenvoudig om de stad te bezoeken zonder de Umweltzone te betreden.

Met de auto naar Neuss

De route van België naar Neuss is een fijne snelle route. Doordat de stad vlakbij de grens met Nederland ligt, is het zo’n 200 kilometer rijden. Brussel en Antwerpen liggen op maar 195 kilometer en vanuit daar is het dus minder dan twee uur rijden. Gent ligt op 250 kilometer en dit kost je wel 2,5 uur. De stad ligt op zo’n 10 kilometer van Düsseldorf en daardoor is het een goed bereikbare plek. De snelste route loopt door Nederland, via Eindhoven en bij Venlo ga je de grens over. Vanaf de grens met Nederland is het nog ongeveer 50 kilometer.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Neuss

Ondanks dat Neuss een kleine stad is, zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden. Deze bezienswaardigheden zijn absoluut de moeite waard. Het is juist leuk om hier rond te lopen aangezien er voldoende mooie plekken zijn en minder toeristen dan in buurstad Düsseldorf. Hieronder vind je de drie leukste trekpleisters van de mooie stad.

 

Hamtor

Het is nog één van de vijf stadspoorten die hier anno 1500 stonden, het is de enige toren die nog bewaard is gebleven. Je kon vroeger alleen de poort doorkruizen wanneer de burgemeester de poort opende. Tegenwoordig staan de deuren altijd open en kun je de toren bezoeken wanneer je wilt.

 

Quirinusmunster

Dit kerkgebouw is gemaakt in de laat Romaanse tijd en is daarmee één van de weinige in de hele omgeving van de Nederrijn. De bouw begon in 1209 en pas in 1230 werd de kerk voltooid. Wanneer je voor de kerk staat lijkt deze scheef te staan en dat geeft het juist een mooi uniek beeld.

 

Blutturm

Deze verdedigingstoren werd al in de 13eeeuw gebouwd en is nog steeds in goede staat. Door de halfronde vorm was het een goede plek om de omgeving in de gaten te houden. Sinds 1985 is het officieel een monument binnen de stad.

 

Parkeren in Neuss

Parkeren in Neuss is eenvoudig, er zijn verschillende parkeerplekken en garages mede door de ligging vlakbij Düsseldorf. De tarieven zijn hierdoor wel hoog, in het centrum kun je parkeren voor ongeveer €3,00 tot €4,50 per uur. Een andere optie is het kopen van een dagkaart waarbij je maximaal €10 tot €15 euro betaalt. Parkeren in de stad kan bijvoorbeeld in de Rheintor garage. Gratis parkeren in het centrum is lastig maar er is één plek waar het wel kan. An der Hammer Brücke 11 parkeergarage, daar kun je gratis parkeren in Neuss. De garage heeft 110 plekken en dat betekent dat het later op de dag vol kan raken. Verder is de garage 24 uur per dag geopend en vanuit daar is het ongeveer 15 tot 20 minuten wandelen naar het centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een volledig overzicht met milieuzones in heel Duitsland vind je hier. De Duitse regering is in 2008 begonnen met het invoeren van deze gebieden om de luchtvervuiling in en rond steden tegen te gaan. Dit betekent dat vervuilende auto’s niet meer in deze zones mogen komen. De luchtkwaliteit kan op deze manier verbeterd worden. Over het algemeen zijn alle benzineauto’s na 1993 en dieselauto’s na 2006 gebouwd toegestaan in de gebieden. Belangrijk is wel om van tevoren te checken of jouw auto is toegestaan. Alleen als de auto is toegestaan, dan kun je een autovignet ontvangen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen