Vignet en Umweltzone Neu-Ulm


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Neu-Ulm verplicht

De Duitse stad Neu-Ulm ligt niet ver van de stad Ulm af. De Umweltzone van Neu-Ulm is uniek, omdat het de enige milieuzone is waar de gele sticker nog wordt toegelaten. De Duitsland sticker voor de auto is in alle andere milieugebieden namelijk groen. Als je in de milieuzone rijdt zonder sticker, dan loop je het risico op een boete van €80 euro. Het aanschaffen van dit autovignet is daarom aan te raden om geen onnodig risico te lopen.

Milieusticker Neu-Ulm Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Neu-Ulm

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Neu-Ulm binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Neu-Ulm bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland aanschaffen kan eenvoudig en snel op onze website. Een Neu-Ulm milieusticker bestellen kun je binnen een paar minuten doen. Je hebt alleen het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar Duitsland gaat. De kosten van het vignet bedragen €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je voor 15:00 besteld, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag. Alle betalingen gaan volledig online en veilig via één van de volgende methodes; PayPal, Bancontact of Kredietkaart. Zo kun je binnen een paar dagen een sticker ontvangen voor de milieuzone van Neu-Ulm.

 

De Umweltzone in Neu-Ulm

Ontzettend belangrijk aan deze Umweltzone van Ulm en Neu-Ulm is dat de Donau de twee gebieden van elkaar scheidt. De Neu- Ulm milieuzone ligt ten zuiden van deze rivier en de Ulm zone ligt ten noorden. Wanneer je langs de Donau rijdt, dan bevind je je niet in de Umweltzone van Neu-Ulm of Ulm. Verder is er nog een groot verschil, in Ulm heb je namelijk een groen vignet nodig en in Neu-Ulm een gele. Als je allebei de steden wilt bezoeken dan dien je dus een groene aan te schaffen. Hiermee kun je allebei de steden zonder problemen bezoeken, de gele sticker is niet voldoende voor Ulm.

Met de auto naar Neu-Ulm

De auto is verreweg de makkelijkste manier om in deze stad terecht te komen vanuit België.  Onderweg is het verstandigst om door Luxemburg te rijden, vervolgens via Karlsruhe en Stuttgart naar de eindbestemming te rijden. Na Stuttgart is het ongeveer nog 100 kilometer en daarom kun je ook het grootste gedeelte van de reis Stuttgart op de borden aanhouden. Afhankelijk van jouw verblijfplaats in België is het 600 tot 700 kilometer rijden. Dit komt neer op zes tot zeven uur rijden. Gelukkig zijn er onderweg voldoende rustplaatsen en tankstations, je kunt onderweg het best een aantal keer een stop maken.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Neu-Ulm

De bezienswaardigheden in Neu-Ulm lopen eigenlijk een beetje samen met die van buurstad Ulm. Dit betekent dat het verstandig is om een groene sticker aan te schaffen. Anders is het niet mogelijk om alle trekpleisters te kunnen bezoeken. Hieronder de drie leukste plekken van deze omgeving op een rijtje.

de rivier bij Neu Ulm

Ulmer Rathaus

Geregeld wordt er gesproken over het mooiste stadhuis van Duitsland, mede door de prachtige fresco’s en astronomische klok. De combinatie van verschillende architectonische stijlen maken het een uniek en indrukwekkend bouwwerk.

 

Fishmen’s Quarter

Deze wijk die zoals de naam al zegt jarenlang is gebruikt door vissers, is nu een gezellige plek om te bezoeken. Je kunt zien dat de vissers het toentertijd niet breed hadden en met hele gezinnen in kleine woningen verbleven.

 

Ulmer Munster

Een belangrijk bouwwerk is deze Munster die al sinds 1890 de hoogste kerktoren ter wereld is met zijn 161 meter hoog. De mooie gotische stijl en de status die de kerk heeft maken het een bijzondere plek om te bezoeken. Hoewel de bouw al in 1531 gestart is, is de kerk pas in 1890 voltooid.

 

Parkeren in Neu-Ulm

Bij het parkeren in Neu-Ulm komt het vaak voor dat je al snel de Donau over steekt en per ongeluk in Ulm terecht komt. Het is daarom verstandig om een groen vignet aan te schaffen om vervelende situaties te voorkomen. Parkeren in Neu-Ulm in Duitsland kan het beste in het centrum, hier zijn voldoende parkeerplekken en garages. De tarieven variëren van €0,50 tot €1,00 euro per uur. Wil je gratis parkeren in de stad? Dan kun je het beste naar de rand van de milieuzone rijden, bij de Meininger Allee, hier kun je 24 uur per dag gratis parkeren. Vanuit hier is het ongeveer 10 tot 15 minuten lopen naar het centrum van de stad.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een volledig overzicht met Umweltzonen in Duitsland is hier te vinden. Naast deze stad zijn er namelijk nog ongeveer zeventig andere gebieden die ook een milieuzone kennen. Afhankelijk van het gebied, is een groene of gele sticker nodig. Deze stad is de enige in het hele land die een gele sticker toestaat. Daarom kan het verstandig zijn om een groene aan te vragen zodat je er meer profijt van hebt. Zo kun je ook andere steden zoals Stuttgart, Frankfurt of München bezoeken. Alle gebieden zijn ingesteld om de luchtkwaliteit in Duitsland te verbeteren en dat lukt aardig. Hierdoor worden er nog jaarlijks nieuwe gebieden toegevoegd.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen