Vignet en Umweltzone Münster


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Münster verplicht

Vanaf 2010 is het nodig om in de milieuzone van Münster een autovignet te hebben. De Umweltzone houdt in dat er in dit gedeelte van de stad geen zwaar vervuilende auto’s mogen komen. Alle benzineauto’s die zijn gebouwd na 1993 en dieselauto’s gebouwd na 2006, voldoen aan de Euro 4 norm en kunnen een milieusticker in Duitsland aanvragen. Wanneer je in de ecozone rijdt, dan heb je zo’n vignet nodig. Als je dit niet hebt, dan loop je namelijk het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen.

Milieusticker Münster Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Münster

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Münster binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Münster bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland direct online aanvragen kan via onze website. Het aanvragen van een Umwelt sticker voor Münster duurt slechts vijf minuten. Bij het bestellen, heb je alleen een geldig kentekenbewijs nodig van de wagen waarmee je naar de milieuzone gaat. Vervolgens is het een kwestie van betalen en wordt het vignet naar jou verzonden. Als je voor 15:00 besteld, dan verzenden wij de sticker nog dezelfde dag. De kosten bedragen €14,95 inclusief verzendkosten en kunnen voldaan worden via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Het bestellen van een milieuvignet voor Duitsland is dus zo gebeurd.

 

De Umweltzone in Münster

Wanneer je kijkt naar de kaart van de ecozone van de Duitse stad zie in je een enkele opslag tot waar het milieugebied loopt. Het hele historische centrum valt binnen het gebied en ook alle tussenliggende gebieden tot het treinstation zijn onderdeel van de regio. De ecozone wordt begrensd door de B54 maar dit is de grens dus zolang je hier op blijft, heb je geen milieusticker voor Münster in Duitsland nodig. Het centraal station ligt net buiten de Umweltzone dus kan tevens bezocht worden zonder autovignet.

Met de auto naar Münster

Het is een groot voordeel dat de stad aan de westkant van Duitsland ligt en vanaf België dus niet ver rijden is. Vanuit Brussel en Gent is het ongeveer 320 kilometer en vanuit Antwerpen maar 280 kilometer. Je rijdt het eerste gedeelte van de reis voornamelijk door Nederland om vervolgens bij Essen uit te komen. Vanaf dat punt ga je in noordoostelijke richting en rijd je nog zo’n 80 kilometer door naar de mooie stad.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Münster

De Münster bezienswaardigheden die er het meest uitspringen bevinden zich allemaal in het kloppend hart van de stad. Tevens ligt hier ook de milieuzone, het kan dus verstandig zijn om een autovignet aan te schaffen. Zo hoef je niets te missen van de prachtige bezienswaardigheden van deze Duitse stad.

de wijk Kreativkai in Munster

Kerstmarkt

Hoewel het een hoogtepunt is, is het één van de bezienswaardigheden in Münster die niet het hele jaar door te bezoeken zijn. Het is daarom extreem leuk om te plannen dat je rond half december richting de Duitse stad gaat. Let op! Tijdens de kerstmarkt is het wel druk met auto´s en kun je het beste in een parkeergarage gaan staan.

Kreativkai

De laatste jaren is het een wijk die helemaal uitgegroeid is tot hippe wijk. Talloze creatieve geesten hebben hier een winkeltje, café of galerie. Je kunt hier uren rond struinen en genieten van de gezelligheid. ´s Avonds kun je hier goed uitgaan en tot in de late uurtjes blijven hangen.

 

de Dom

Een bijzondere plek, waar in al in de 13e eeuw deze kerk stond. Hierdoor is het één van de oudste gebouwen van de hele stad. Na een lange renovatieperiode heeft de kerk zijn deuren weer geopend in 2013 en kun je ook binnen kijken. Het renovatiewerk is prachtig gedaan en daarom is ook de binnenkant zeker een bezoek waard.

 

Parkeren in Münster

In de Münster milieuzone parkeren is geen enkel probleem, er zijn voldoende parkeerplekken. Parkeren in de stad is betaald op maandag t/m zaterdag van 07:00 tot 23:00. Meestal liggen de uurtarieven voor het parkeren rond de €1,50 tot €2,00 euro per uur. Als je wilt parkeren buiten de milieuzone van Münster dan moet je zorgen dat je aan de zuidoostkant van het station blijft. Je kunt daar bijvoorbeeld goed parkeren in de Kiesekamps Mühle garage. Hier betaal je per dag maximaal €4,00 euro en kun je 24 uur per dag de garage bezoeken. Er zijn ruim 350 plekken dus er moet genoeg ruimte zijn. Dit parkeren buiten de Umweltzone kan verstandig zijn wanneer je geen autovignet wilt aanvragen. Je kunt dan dus gewoon zonder sticker de mooie stad bezoeken.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Deze lijst met milieuzones in Duitsland kan erg handig zijn. Niet alleen Münster heeft namelijk een milieugebied maar er zijn in totaal ruim zeventig plekken door het hele land waar je rekening moet houden met zo’n zone. De Duitse regering is hier in 2008 aan begonnen en door de positieve effecten krijgen steeds meer gebieden een afgeschermde strook. Gelukkig kun je voor alle gebieden hetzelfde autovignet gebruiken. Als je eenmaal de sticker hebt, kun je vanaf dat moment met een gerust hart op vakantie naar Duitsland. De sticker is geldig voor onbepaalde tijd en kun je zo vaak gebruiken als je maar wilt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen