Vignet en Umweltzone München


Aanvraagformulier

Milieusticker voor München verplicht

München is een van de eerste steden in Duitsland waar een Umweltzone is ingevoerd. De Duitse overheid hoopt op deze manier de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren. Door de milieuzone in München mogen alleen nog relatief milieuvriendelijke auto’s het centrum binnen komen. Op de ringweg rijden is geen probleem maar wanneer je van de ringweg het centrum in gaat, heb je een ecovignet nodig. Belangrijk om te weten is dat de boete maar liefst €80 euro bedraagt, wanneer je zonder sticker binnen de Umweltzone rijdt. De beste bezienswaardigheden van de stad liggen allemaal binnen dit gebied. Kortom, het is dus onoverkomelijk om een milieusticker voor Munchen aan te vragen wanneer je het centrum van de stad wilt betreden. Een groen milieuvignet voor Duitsland is dus nodig voordat je naar de stad kunt reizen.

Milieusticker München Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone München

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor München binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor München bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor München kopen is erg gemakkelijk online te regelen. Het bestellen van een Umweltplakette voor de München zone is binnen een paar minuten geregeld. Je hebt alleen het kenteken van de auto nodig en een betaalmiddel zoals Bancontact, Kredietkaart of PayPal. De kosten voor de milieusticker voor Duitsland zijn goedkoop, namelijk €14,95 inclusief verzendkosten. Met dit vignet kan je niet alleen de Umweltzone in Munich betreden maar van iedere Duitse stad. Het vignet heeft geen verloop datum, behalve wanneer de regels qua uitstoot aangepast worden. Na het Umweltplakette Munich bestellen, zorgen wij ervoor dat de sticker dezelfde dag nog onderweg is.

 

De Umweltzone in München

Op de onderstaande kaart van de Umweltzone van München is goed te zien tot waar het milieugebied loopt. De grote ringweg die om de stad heen loopt vormt de grens. Wanneer je van de ringweg afgaat richting het centrum, begint de ecozone. Zolang je alleen op de ringweg blijft en de stad passeert, dan kom je dus niet in de milieuzone. Als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Italië dan heb je dus geen vignet nodig omdat je op de ringweg blijft. Vanaf de A9 kun je gewoon doorsteken naar de A8 richting het zuiden.

Weet je niet zeker of jouw hotel in de ecozone ligt? Gebruik de zoekfunctie in de interactieve kaart en kom er direct achter of je een verplicht vignet nodig hebt of niet.

 

Met de auto naar München

Vanuit Brussel is het 784 kilometer naar de stad in het zuiden van Duitsland. Je doet hier ongeveer acht uur over, vooral omdat er rond Keulen en Frankfurt veel werkzaamheden plaatsvinden. Afhankelijk van het oponthoud kun je ook de zuidelijke route nemen langs Saarbücken en Stuttgart. Als je naar de stad gaat voor de bezienswaardigheden dan is het makkelijkst om te parkeren buiten de milieuzone, als je geen milieusticker kunt aanvragen. Wanneer je alleen de stad passeert om naar het oosten of zuiden af te reizen dan is geen vignet nodig. Zolang je op de ringweg blijft, kun je de stad zonder enig vignet passeren.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in München

Bezienswaardigheden in München, vrijwel alle toeristische trekpleisters bevinden zich binnen het gebied van de milieusticker voor Munich. De leukste bezienswaardigheden zijn onder andere de Residenz, Marienplatz en de Frauenkirche.

Marienplatz en Frauenkirche in Munchen

Residenz

De Residenz is een enorm paleis dat zich midden in het centrum bevindt. Deze bezienswaardigheden liggen stuk voor stuk binnen de ringweg en wanneer je deze hoogtepunten wilt bezoeken heb je dus een milieusticker nodig. Kortom wil je de bezienswaardigheden in München en omgeving bezoeken, dan is een Umweltplakette nodig.

 

Marienplatz

Marienplatz, het centrale plein midden in de stad, is de plek waar ieder jaar de beroemde kerstmarkt plaatsvindt. Dit wordt gezien als één van de mooiste bezienswaardigheden in München. Aan de voorzijde vind je hier het prachtige Glockenspiel, 43 klokken die om 11 uur, 12 uur en 17 uur worden geluid. Gelijktijdig wordt er door de bijna levensgrote koperen poppen in de klok een voorstelling opgevoerd.

 

Frauenkirche

Deze gigantische kerk biedt maar liefst plaats aan 20.000 bezoekers. De bouw is gestart rond 1200 en zeker voor die tijd was het een enorm project. De kerk is herkenbaar aan de twee torens, die exact 99 meter hoog zijn.

 

Vier mee met het Oktoberfest 

Het Oktoberfest is het grootste bierfestival ter wereld en legt wel 3 weken het normale leven in München stil.  Hoewel de naam doet vermoeden dat het feest doorgaat in oktober, begint het grootste bierfestival ter wereld al halverwege september.  Het feest is geopend als de burgemeester van München op de eerste zaterdag na 15 september om 12u “Ozapft is!” (het biervat is geopend) heeft geroepen.  Het feest loopt door tot de eerste zondag van oktober. Het bier op het Oktoberfest wordt trouwens speciaal gebrouwen door één van de zes grote brouwerijen uit München: Augustiner, Hacker-Pschorr, Löwenbräu, Staatliches Hofbräuhaus, Paulaner of Spaten.  Naast al dat bier vind je op het Oktoberfest ook traditionele Duitse gerechten, van een stuk vlees met kartoffeln en sauerkraut tot pretzels en een heerlijke bratwurst.  En wat het helemaal compleet maakt zijn natuurlijk de uitgedoste mensen in een dirndl en lederhosen die allen samen komen om er een geweldig feest van te maken.  Op het Oktoberfest draait het dus allemaal om eten, drinken en gezellig met elkaar kletsen!

 

Drink een biertje in de grootste Biergarten

De oudste en grootste Biergarten van München is de Augustiner Keller. Deze Biergarten is nog zeer authentiek en ziet er exact uit zoals in 1895.  Er is wel plaats voor meer dan 5000 mensen.  Neem gezellig plaats aan één van de tafels onder de meer dan honderd kastanjebomen en geniet van jouw biertje.

 

Bezoek de Englischer Garten

Deze hotspot mag je echt niet overslaan in München. Het is een groot park in het centrum van München, waar je even aan alle drukte kan ontsnappen.
Aan de zuidzijde van de Englischer Garten ligt het riviertje de Eisbach.  Je kan het haast niet geloven maar tussen mei en september kan je hier gewoon surfen.  Geen zin om zelf te surfen, ga dan gewoon even naar de surfers kijken die niets liever doen dan hun kunstjes te tonen.
Tip: Breng zeker een bezoekje aan het Japanse theehuis tijdens je wandeling door de Englischer Garten, hier drink je het beste kopje thee.

uitzicht van de englisch garten in munchen

Breng een bezoek aan BMW Welt

Ben je een autoliefhebber? Breng dan zeker een bezoekje aan BMW Welt. Hier legt men uit hoe de nieuwste snufjes van BMW worden toegepast.  BMW Welt is gratis, maar wil je BMW Museum bezoeken dan dien je hier wel een kaartje voor te kopen.

 

Breng een bezoek Köningsplatz

Houd je van een rijke geschiedenis, breng dan zeker een bezoek aan Köningsplatz. Köningsplatz is een combinatie van adembenemende architectuur en een boeiende geschiedenis. Het plein wordt namelijk door drie impressionante gebouwen omringd, een plein waar vroeger de nazi’s propagandarally’s hielden.  Nu is het een plek waar vooral vele Duitsers en toeristen even komen uitblazen op de omliggende grasvelden.

 

Breng zeker een bezoekje aan één van de trendy wijken

München heeft enkele trendy wijken die de laatste jaren enorm gegroeid en hip zijn geworden. Isarvorstadt is enorm geliefd bij de jeugd en voelt jong en hip aan.  Deze wijk is voornamelijk gekend omwille van zijn vele boetiekjes, koffie-en eettentjes maar ook om uit te gaan.  De wijk Glockenbarviertel is dan weer gekend voor zijn vele bars en cafés.

Siegestor in munchen

Overnachten in de binnenstad

In München is een groot aanbod aan verschillende hotels.  Wil je echter hip en trendy logeren, boek dan zeker een nachtje in Louis Hotel.  Het designerhotel ligt midden in het centrum van München en de voorgevel van het hotel doet nauwelijks vermoeden dat het interieur binnen hip en trendy is.  Het hotel is mede geliefd door zijn topservice.  Drink zeker een heerlijke cocktail in hun Emiko bar.  Het hotel ligt in de milieuzone, bestel dus op voorhand je officiële groene milieusticker op onze site. Het hotel heeft ook een eigen parking, mits toeslag kan je hier parkeren. Adres: Viktualienmarkt 6


Een ander goed 4 sterren hotel in het centrum van de stad is Hotel An der Oper.  Het is eerder een klein hotel, maar met een zeer goede service en ligging.  Het hotel ligt namelijk enkele minuten wandelen van Marienplatz en 15 minuten wandelen van de Engelse tuin.
Het hotel ligt in de milieuzone, bestel dus op voorhand je officiële groene milieusticker op onze site. Adres: Falkenturmstraβe 10

 

Parkeren in München

Het parkeren in München is handig om van tevoren uit te zoeken. Dit hebben wij voor jou gedaan, alle informatie over gratis parkeren en waar te parkeren in de stad kan, kun je hier vinden. Allereerst is het belangrijk om te weten dat overal in de binnenstad betaald parkeren is van 08.00 t/m 23.00. De prijzen hiervan zijn ongeveer €2 tot 3 euro per uur. Om deze hoge prijzen te vermijden zijn er verschillende opties zoals een P+R München Umweltzone. Deze plek ligt net buiten de milieuzone en is daarom voor iedereen te bezoeken, vanuit daar ga je met het openbaar vervoer het centrum in. Een andere optie is parkeren op luchthaven, je kunt lang parkeren op München airport. Vanuit daar kun je met het openbaar vervoer gemakkelijk en snel in het centrum komen. Parkeren in de stad op zondag is het makkelijkst, dan zijn de forensen namelijk niet in het centrum en is er een stuk meer plek beschikbaar dan doordeweeks. Gratis parkeren gaat helaas niet lukken. Er zijn een aantal straten waar gratis parkeren mogelijk is maar die staan eigenlijk altijd vol. Gratis parkeren in het centrum is al helemaal geen optie, in de buitenwijken zijn er wel een aantal gratis plekken.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast deze stad zijn er natuurlijk nog veel meer Duitse steden die een milieuzone hebben. Deze lijst met steden kun je hier vinden. Duitsland is sinds 2008 hard bezig om in veel steden de luchtvervuiling terug te dringen door middel van deze regelgeving. De auto’s die een erg vervuilde uitstoot hebben, komen op deze manier niet meer in het centrum van de steden. Dit zorgt ervoor dat de luchtvervuiling een stuk meer tegen wordt gehouden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen