Vignet en Umweltzone Mülheim (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Mülheim verplicht

De Mülheim milieuzone is sinds 2012 onderdeel van de grotere Umweltzone van het Ruhrgebied. Waar voorheen alle steden een eigen zone hadden, is sinds 2012 een groter overkoepelende milieuzone ingevoerd. De Umweltzone loopt dus over in verschillende aangrenzende steden zoals Duisburg en Essen. Hierdoor is het in het hele gebied verplicht om een milieusticker te hebben. Als je in deze omgeving moet zijn is het namelijk bijna onmogelijk om de Umweltzone niet te betreden. Wanneer je zonder geldig vignet in de ecozone rijdt, dan riskeer je een boete van €80 euro. Een Duitsland sticker aanschaffen is dus een must in dit gebied.

Milieusticker Mülheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mülheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mülheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Mülheim bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je de Umweltzone in gaat, dan moet je dus een vignet aanschaffen. Op onze website kun je eenvoudig en snel een ecovignet voor Duitsland aanschaffen. Bij ons betaal je €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt dat bedrag voldoen via Kredietkaart, PayPal of Bancontact. Als je het vignet voor 15:00 uur besteld, dan zullen wij hem nog dezelfde dag verzenden. Na ontvangst kun je hem zelf op de voorruit van de auto plakken.

 

De Umweltzone in Mülheim

Kijkend naar de Umweltzone van Mülheim an der Ruhr zie je meteen iets opvallends, het is namelijk niet een op zichzelf staand gebied zoals de meeste. Doordat de plaats in het Ruhrgebied ligt, waar totaal 13 steden een milieuzone hebben, werd er in 2012 besloten om dit tot één gebied te maken. Er waren namelijk overal kleine uitzonderingen maar eigenlijk vormden de gebieden samen al één geheel. Je kunt dus eigenlijk niet meer los kijken naar de milieuzone van Mülheim omdat dit momenteel is samengesmolten met de andere 12 aansluitende steden.

Met de auto naar Mülheim

Als je met de auto vanuit België naar de plaats rijdt, dan ben je ongeveer 180 tot 250 kilometer onderweg, afhankelijk van de vertrekplaats. Bijvoorbeeld vanuit Antwerpen ben je maar 2 uur en 5 minuten aan het rijden. De 195 kilometer kun je het makkelijkst afleggen via Eindhoven, Venlo en vervolgens Duisburg. Eigenlijk is Duisburg een goed oriëntatiepunt omdat dit maar 10 kilometer ten westen van de plaats ligt. Vanuit Brussel en Gent ben je ongeveer 240 kilometer onderweg en kun je er dus binnen drie uur zijn. De gehele route gaat over snelwegen en dat is een groot voordeel.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Mülheim

De Mülheim an der Ruhr bezienswaardigheden liggen allemaal binnen de strook en zijn goed te bereiken met de auto. Je kunt de auto in het centrum parkeren en vervolgens te voet de onderstaande hoogtepunten bezoeken. Wij hebben de drie leukste trekpleisters van de plaats voor jou op een rijtje gezet.

 

Haus Ruhrnatur

In dit museum kun je alles leren over de waterwerken achter de Ruhr. Het huis staat ook langs de Ruhr, de belangrijkste rivier in de hele omgeving. Sinds 2010 kun je er naast informatie over de waterwerken ook leren over het klimaat en energieën.

 

Witthausbusch

Dit is verreweg het grootste openbare park in de hele plaats en is pas sinds 1900 een openbare plek. Er zijn talloze speeltuinen en mooie gazons, zeker een leuke locatie voor een picknick of een ontspannen wandeling. Het is één van de Mülheim bezienswaardigheden waar je even de rust kunt opzoeken.

 

Ruhrschleuse

Het was de eerste sluis in een reeks van ongeveer tien sluizen die gebouwd werd om dit gebied te promoten. Het Ruhrgebied was in 1780 nog niet zo bekend en sindsdien kwam er steeds meer interesse voor deze regio. Tot 1920 was dit de laagste sluis van de Ruhr.

 

Parkeren in Mülheim

Het parkeren in Mülheim is niet zo eenvoudig als in buursteden zoals Essen of Duisburg. Er zijn maar weinig mogelijkheden om te parkeren. En daarom kan het verstandig zijn om goed uit te zoeken waar de parkeerplekken zijn. Een goede optie is de Parkplatz 2 Evangilisches Krakenhaus waar maar 20 plekken zijn, je kunt hier voor €1,00 euro per uur of €10 euro voor een volledige dag parkeren. Vanuit hier ben je binnen één minuut in het centrum en hoef je dus niet ver te lopen. Een andere optie is de An der Delle, hier zijn 125 parkeerplekken en betaal je ook €1,00 euro per uur. Je kunt hier op zaterdag en zondag in Mülheim gratis parkeren. Alle mogelijke parkeerplekken in deze plaats liggen in de milieuzone.

 

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Hier een lijst met alle Duitse steden met een Umweltzone. Naast dit grote gebied zijn er namelijk nog ruim zestig andere steden die ook zo’n speciaal gebied hebben. Je kunt alleen een autovignet aanvragen wanneer je een benzineauto die na 1993 of een dieselauto die na 2006 is gebouwd hebt. De Duitse overheid is in 2008 begonnen met het invoeren van deze gebieden om de luchtkwaliteit in en rond de steden te verbeteren. Na de eerste drie steden Berlijn, Hannover en Keulen bleek het een succes en tegenwoordig zijn er in totaal ruim zeventig steden waar je het fenomeen vindt. Fijn om te weten is wel dat de groene sticker in alle regio’s geldig is en je dus maar één keer de sticker hoeft aan te schaffen. Je kunt de sticker zolang gebruiken als jij dezelfde auto houdt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen