Vignet en Umweltzone Mühlacker


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Mühlacker verplicht

De Duitse overheid heeft een aantal jaar geleden een milieuzone in Mühlacker ingevoerd. Dit Duitse dorp ligt vlakbij de grote stad Stuttgart in Badem-Württemberg. Het is belangrijk om een milieusticker op auto in Duitsland gekleefd te hebben wanneer je de Umweltzone betreedt. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €80. Ga goed voorbereid op reis en vraag op tijd het ecovignet voor Duitsland aan.

Milieusticker Mühlacker Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mühlacker

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mühlacker binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Mühlacker bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Wanneer je erachter komt de je de Umweltzone van Mühlacker in zult gaan, dan moet je een milieusticker aanschaffen. De kosten bedragen 14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt dit bedrag via onze website veilig voldoen via de volgende mogelijkheden: Bancontact, PayPal of Kredietkaart. Het is alleen nodig om het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar Duitsland gaat te gebruiken. Verder heb je niks speciaals nodig om deze sticker aan te kunnen vragen. Als je voor 15:00 het vignet besteld, dan zullen wij hem nog dezelfde dag nog op de post doen.

 

De Umweltzone in Mühlacker

Op de onderstaande kaart waarop je de Umweltzone in Muhlacker ziet, kun je exact zien tot waar de grenzen van het gebied lopen. Het spoor en het treinstation zijn de grens aan de noordzijde en de ringweg A10 is aan de zuidzijde van de grens. Binnen dit gebied liggen maar een aantal straten dus je kunt makkelijk deze zone ontwijken als je bijvoorbeeld alleen naar het treinstation of een andere bestemming aan de noordzijde van de stad wilt rijden. Wanneer je op de ringweg A10 blijft dan heb je geen vignet nodig. Pas wanneer je van deze weg afgaat richting het centrum van het dorp dan is een vignet vereist.

Met de auto naar Mühlacker

Om met de auto in het dorp te komen, is het verstandig om eerst richting Keulen te rijden en pas vanaf daar richting het zuiden te rijden. Afhankelijk van jouw vertrekplaats in België is het tussen de 500 en 600 kilometer rijden. Antwerpen en Gent liggen op ongeveer 550 kilometer en Brussel op 500. Het makkelijkst is om bij Aken de grens over te gaan en pas daarna richting het zuiden te rijden. Onderweg heb je voldoende plekken om te tanken of voor een tussenstop. Grotendeels van de route kun je Stuttgart aanhouden, deze grote stad ligt zo’n 40 kilometer zuidelijker dan het dorp.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Mühlacker

Ondanks dat het een klein dorp is heb je een mooie bezienswaardigheid in Muhlacker in Duitsland. Het zijn er zelfs meerdere, je kunt hier een dag rondlopen en genieten van de verschillende hoogtepunten. Hieronder vind je de twee trekpleisters die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze plek.

rivier de enz in muhlacker

Enz

Deze rivier loop door het noordelijke gedeelte van de deelstaat Baden-Württemberg. Het is een zijrivier van de Neckar en is maar liefst 112 kilometer lang. De bron komt uit het Zwarte woud en alle gebieden rond de rivier zijn ideaal om te wandelen.

 

Burg Löffelstelz

Een bezienswaardigheid in Mühlacker die je vanuit het gehele dorp ziet liggen. Dit kasteel staat op de heuvels rond het dorp en is helaas niet in een hele goede staat meer. Het is sinds de 13eeeuw privé bezit geweest van de familie Dürrmenz en die hebben er niet altijd voldoende aan gedaan. Nu is het een ruïne die je kunt bezoeken en waarbij je zelfs een beetje fantasie moet gebruiken om te bedenken hoe het er hier eeuwengeleden aan toe ging.

 

Parkeren in Mühlacker

Betaald parkeren in Mühlacker vind je alleen echt in het centrum van het dorp. Als je buiten de milieuzone komt dan is eigenlijk alles gratis. Het makkelijkst om te parkeren in de Duitse stad is dus buiten het gebied. Omdat het dorp en de zone klein is, kun je binnen vijf minuten vanuit een parkeerplaats buiten de Umweltzone naar het centrum lopen. Een goede tip is de Philipp-Bauer-weg parkeergarage die 24 uur per dag geopend is. In het centrum kun je parkeren bij de Beim Igelsbach parkeerplek waar je €1,00 euro betaalt per drie uur.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een overzicht van Duitse steden die een Umweltzone hebben vind je hier. Naast het dorp heb je namelijk nog meer steden die een speciaal gebied hanteren. In de meeste gevallen gaat het om grote steden maar zoals je merkt zijn ook steeds meer kleinere dorpen onderdeel van het lijstje. Het is daarom aan te raden om altijd voor je op vakantie gaat naar Duitsland te controleren of jouw bestemming zich binnen een milieuzone bevindt. Verder kan het ook zo zijn dat je een gebied passeert waar ook een autovignet voor vereist is. Je kunt het daarom maar beter controleren voor vertrek.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen