Vignet en Umweltzone Mönchengladbach


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Mönchengladbach verplicht

De Umweltzone in Mönchengladbach is per 1 Januari 2013 ingevoerd. Het gevolg van de milieuzone is dat het verplicht is om een sticker voor Duitsland op de auto te plakken. Over het algemeen geldt de regel dat benzineauto’s gebouwd na 1993 en dieselauto’s gebouwd na 2006 in aanmerking komen voor een groene sticker. Indien je zonder geldig milieuvignet de ecozone betreedt, riskeer je een boete van €80. Zorg er dus voor dat je een geldige milieusticker hebt voordat je vertrekt richting Duitsland.

Milieusticker Mönchengladbach Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mönchengladbach

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mönchengladbach binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Mönchengladbach bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je erachter bent dat je een milieusticker voor Duitsland en Mönchengladbach nodig hebt, dan ben je hier aan het goede adres. Een milieusticker Duitsland is hier het goedkoopste want voor maar €14,95 inclusief verzendkosten heb je het vignet al in huis. Via onze website kost het maar een aantal minuten en vervolgens kun je met een gerust hart op reis. Je hebt wel het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij van plan bent op reis te gaan. De betaling kan geheel online worden gedaan via Kredietkaart, Bancontact of PayPal. Als alles geregeld is voor 15:00 uur, dan sturen wij het vignet nog dezelfde dag op.

 

De Umweltzone in Mönchengladbach

Naast het centrum vallen ook het grootste gedeelte van de buitenwijken binnen de milieuzone. Er zijn geen uitzonderingen, ook alle wegen die door het gebied heen lopen vereisen een sticker. Je kunt wel gewoon de A61 gebruiken als je de stad passeert, die ligt namelijk net buiten de grens. Op de kaart hieronder kun je duidelijk zien waar de grenzen lopen. Verder staan in en rond de stad overal voldoende borden die aangeven waar de zone ingaat. Het is dus bijna onmogelijk om het gebied te betreden zonder dat dit de bedoeling is.

Met de auto naar Mönchengladbach

Met de auto naar Mönchengladbach rijden vanuit België is geen probleem. De stad ligt namelijk helemaal in het westen van Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens. Als je met de auto in Mönchengladbach wilt rijden dan zal je 180 kilometer vanuit Brussel of Antwerpen moeten afleggen. Doordat Gent een stuk westelijker ligt, is het vanuit hier 230 kilometer. Voor vrijwel iedereen geldt dat je er ongeveer twee tot drie uur over zult doen. Vrijwel de gehele route kun je de borden naar Düsseldorf volgen, aangezien deze stad 30 kilometer tegen oosten van de Duitse stad ligt.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Mönchengladbach

De grootste bezienswaardigheid van Mönchengladbach is de mooie Munster kerk maar daarnaast zijn er nog een aantal leuke plekken om te bezoeken. Relevant om te weten is wel dat alle drie de onderstaande hoogtepunten zich binnen de milieuzone bevinden. Een vignet aanschaffen is dus vrijwel altijd nodig!

schloss rheydt in monchengladbach

Slot Rheydt

Slot Rheydt bevindt zich in de wijk Rhedyt aan de zuidkant van het centrum. Vanaf boven is prachtig te zien dat het kasteel op een stervormige terp is gebouwd. In 1180 werd het kasteel gebouwd voor de bisschop van Keulen. Je kunt het slot van dinsdag t/m zondag bezoeken tussen 11.00 en 18.00.

 

Munster

Deze katholieke kerk is al in 974 geopend en moest helaas gedwongen sluiten in 1803. Gelukkig is een aantal jaren later de kerk in Romaanse stijl weer open gegaan. Je kunt hier geheel gratis een bezoekje aan brengen of één van de vele concerten bezoeken.

 

Altstadt

Het oude hart van de stad is een inmiddels een mooie sfeervolle wijk. De authentieke vakwerkhuizen die je hier nog terugvindt, zijn kenmerkend voor iedere Duitse stad. Het leukst is om door de wijk te struinen en vervolgens te genieten van een kopje koffie of thee in één van de gezellige cafés.

 

Parkeren in Mönchengladbach

Parkeren in Mönchengladbach kan op allerlei manieren, dichtbij het centrum of verder weg tegen een lager tarief. In het centrum parkeren is een goede optie, de prijzen verschillen tussen de €1,30 en €3,00 euro per uur. De Tiefgarage Kapuzinerplatz is een verstandige keus, hier kun je parkeren in Mönchengladbach voor €1,30 per uur of voor €10,00 euro per dag. Vanuit hier kun je ook alle bezienswaardigheden goed bezoeken. In het nabijgelegen Rheydt kun je gratis parkeren bij het treinstation, deze parkeergarage telt 220 plekken en is 24 uur per dag geopend. Zo kun je in de omgeving van de stad parkeren en vervolgens naar het centrum reizen.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Mönchengladbach is niet de enige Duitse stad met een lage emissiezone. Sterker nog, bijna elke grote Duitse stad heeft een Umweltzone. Een lijst met alle steden in Duitsland met een milieugebied vindt je in dit overzicht. Verder zijn er een aantal steden die geen speciaal gebied hebben maar een geheel verbod op dieselauto’s. Zorg dat je hier ook op controleert, zeker wanneer je een dieselauto rijdt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen