Vignet en Umweltzone Marburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Marburg verplicht

De milieuzone in Marburg werd pas op 1 april 2016 ingesteld en is dus nog niet zo lang actief. Belangrijk is wel dat naast de stad ook verschillende dorpen binnen het gebied vallen. Kortom als je in de Umweltzone en omgeving bent, dan is een milieusticker voor de Duitse stad verplicht. Zo’n groene sticker voor Duitsland bewijst namelijk dat jouw auto niet al te vervuilend is. De luchtkwaliteit van de Duitse steden was namelijk erg slecht waardoor de Duitse overheid de lage emissiezone heeft ingevoerd. Rijd je in de emissiezone zonder vignet? Dan loop je het risico om een boete te krijgen van maar liefst €80 euro. Op deze pagina vertellen we alles over de Umweltzone en het aanvragen van de Umweltplakette.

Milieusticker Marburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Marburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Marburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Marburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker bestellen voor Duitsland is eenvoudig en snel. Je kunt namelijk de Marburg Umweltplakette binnen enkele minuten via onze website online bestellen. Het is erg eenvoudig en je hebt alleen het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar Duitsland gaat nodig. De prijs van het vignet is maar €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je de sticker voor 15:00 besteld, dan sturen wij hem nog dezelfde dag naar jou op. Zo kun je zonder zorgen op vakantie naar Duitsland. De betaling kan veilig gedaan worden via Bancontact, PayPal of Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Marburg

In dit geval is het niet alleen het centrum maar ook verschillende Duitse dorpen die binnen het gebied vallen. Naast het centrum van Marburg liggen ook de dorpen Ockershausen, Marbach en Wehdra binnen deze milieuzone. De industrieterreinen ten noorden en zuiden van de stad liggen buiten het gebied en zijn dus zonder ecovignet te bereiken. De snelweg B3 die door het centrum loopt, is vrijgegeven en kun je dus ook zonder vignet gebruiken. Het ziekenhuis en de botanische tuinen aan het oosten van de stad zijn ook vrijgegeven. Op de onderstaande interactieve kaart kun je precies zien tot waar het milieugebied loopt.

Met de auto naar Marburg

Om in de Duitse stad te komen moet je vanuit België vrijwel alleen maar naar het oosten rijden. De Duitse Autobahn zijn goed begaanbaar en het is eenvoudig om op plaats van bestemming te komen. De stad in Duitsland ligt zo’n 100 kilometer ten noorden van Frankfurt en ligt daarmee in de deelstaat Hessen. Dit is vanuit Antwerpen en Brussel 400 kilometer rijden en als je vanuit Gent komt ruim 460 kilometer. Gelukkig ben je in de meeste gevallen minder dan vier uur later op plaats van bestemming. De makkelijkste route loopt via Aken, Keulen en Bonn.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Marburg

De bezienswaardigheden in Marburg zijn voornamelijk prachtige bouwwerken. Sowieso is de gehele stad een plaatje op zich, mede door de ligging op de Schlossberg bestaat het uit verschillende lagen. Een bezienswaardigheid bezoeken kun je het beste doen in het voorjaar of najaar.

Elisabethkirche in Marburg

Philipps universiteit

De universiteit werd geopend in 1527 door Philipps I, die toen de graaf van de deelstaat Hessen was. Het is de oudste universiteit van het land die gekoppeld is aan de protestante religie. De universiteit heeft een prachtig gebouw en staat tegenwoordig aangeschreven als één van de beste van het land.

 

Rathaus

Wanneer je dit oude stadhuis ziet, val je even stil. Wat een prachtig bouwwerk en hoe hebben ze dat in 1512 kunnen bouwen. Vandaag de dag heeft het stadhuis een nieuwe locatie gekregen maar vind je hier nog wel het mooie oude stadhuis. Het plein voor het stadhuis is een aanrader om te lunchen of borrelen.

 

Residentie slot

Hoewel de graaf van Hessen hier niet woonde, kwam hij hier graag. Dit slot op de heuvels rond de stad is een kenmerkend beeld voor Marburg. Op dit moment is het een museum over de culturele geschiedenis van deze regio.

uitzicht over Marburg

Parkeren in Marburg

Parkeren in Marburg is over het algemeen geen probleem. In het centrum zijn veel parkeergarages en ook plekken langs de straat heb je er genoeg. De tarieven liggen rond de €1,20 tot 1,50 euro per uur met een maximaal verblijf van vijf uur. Je moet er dus rekening mee houden dat je niet overal de hele dag kunt parkeren. Een goede optie is om te parkeren bij de universiteit op P6 Lahncenter. Hier kun je voor €1,00 euro per uur parkeren met een maximum van €20,00 euro per 24 uur. Gratis parkeren kan het beste bij de mediamarkt aan de rand van de stad. Je hebt hier ook geen milieusticker nodig aangezien dit gedeelte van de stad buiten de milieuzone valt.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast steden met een Umweltzone heb je ook steden met een dieselverbod. Hier geldt geen speciaal gebied maar is de hele stad afgesloten voor bepaalde dieselauto´s. Belangrijk is om dus te controleren of de plekken die jij gaat bezoeken een mogelijke Umweltzone of dieselverbod hebben. Handig om te weten is dat je vignet voor alle steden in het hele land kunt gebruiken. Zo heb je maar eenmalige kosten maar kun je wel vaker genieten van het plakette. Je kunt de sticker dan ook gewoon op de voorruit laten zitten en het jaar daarna weer naar Duitsland reizen met dezelfde ecosticker.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen