Vignet en Umweltzone Mannheim


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Mannheim verplicht

Deze gezellige Duitse stad in het westen van het land, heeft al ruim tien jaar een milieuzone. Hierdoor is het niet voor alle auto’s meer mogelijk om het centrum van de stad in te komen. De Umweltzone van Mannheim bevat voornamelijk het centrum en heeft geen uitzonderingen. Alle auto’s die in het milieugebied rijden dienen een milieusticker Mannheim te hebben. Als je dus met de auto naar Duitsland gaat, is een milieusticker verplicht. Zonder deze sticker loop je namelijk het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen. Neem geen risico en ga voorbereid op reis!

Milieusticker Mannheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mannheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mannheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Mannheim bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland halen kan gewoon volledig online. Als je erachter komt dat je de Umweltzone van Mannheim gaat betreden, dan kun je hier meteen een vignet aanvragen. Op onze website kun je dit namelijk binnen enkele minuten regelen. Het enige wat je nodig hebt is een geldig kentekenbewijs. Verder kun je veilig en eenvoudig online betalen op drie verschillende manieren; Bancontact, PayPal of Kredietkaart. De kosten bedragen maar €14,95 inclusief verzendkosten, een stuk minder dan de mogelijke boete. Als je het vignet voor 15:00 besteld, dan wordt deze nog dezelfde dag verzonden.

 

De Umweltzone in Mannheim

Naast het centrum liggen ook de wijken Oststadt en Neckerstadt binnen de Umweltzone van deze stad. Bovendien zijn er geen uitzonderingen op het milieugebied. Zelfs de grote snelwegen die door het gebied heen lopen, vereisen dus een sticker. Mocht je op de ringwegen blijven die langs de rand van het gebied liggen, dan is het niet nodig om een vignet aan te schaffen. Als je Mannheim alleen passeert, is het in de meeste gevallen dus ook nodig om een plakette aan te schaffen.

Met de auto naar Mannheim

Om met de auto naar de bestemming te gaan, kun je het beste via Nederland rijden. Als je bij Aken de grens tussen Nederland en Duitsland overgaat dan heb je kortste route te pakken. Brussel en Antwerpen liggen op 430 kilometer van de stad. De stad die ongeveer 80 kilometer ten zuiden ligt van het grote Frankfurt is vanuit Gent 480 kilometer. Wanneer je de grens bij Aken bent gepasseerd, kun je het snelst via Düren en Koblenz richting het zuiden rijden. Op de splitsing van de Rijn en de Neckar vind je dan de uiteindelijke bestemming.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Mannheim

Een mooie bezienswaardigheid in Mannheim is natuurlijk het paleis maar daarnaast zijn er nog meer mooie plekken die je wilt bezoeken. De bezienswaardigheden in Mannheim die je absoluut niet mag missen, hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet. Belangrijk om te weten is dat alle drie deze hoogtepunten in de milieuzone liggen.

wasserturm in mannheim

Luisenpark

Dit gezellige park is met name een leuke plek voor families. Er zijn bootjes die je kan huren, een kas waar je kunt spelen en veel andere faciliteiten voor kinderen. Het park is gratis te bezoeken en dagelijks open van 09.00 tot 20.00. Alle onderhoud en dergelijke wordt door vrijwilligers gedaan.

 

Paleis

Ooit de woonplek van de prins van Wittelsbach en tegenwoordig een deel van de universiteit. Gelukkig is er ook een gedeelte open gesteld voor publiek en kun je ook de binnenkant van dit architectonische hoogstandje bekijken. De barokke stijl is erg kenmerkend voor de bouwperiode rond 1600.

 

Watertoren

De watertoren die in 1889 is gebouwd is tegenwoordig een plek om te beklimmen. Je kunt de toren beklimmen want met zijn 60 meter geeft hij je een geweldig uitzicht over de stad. Je kunt hier 24 uur per dag een bezoek aan brengen.

 

Parkeren in Mannheim

Er zijn veel parkeerplaatsen in Mannheim zowel langs de straat als in parkeergarages. Gratis parkeren kan de eerste twee uur gratis. Je kunt op de meeste plekken de eerste twee of drie uur gratis staan. Belangrijk is wel dat je vanaf dan wel meer betaalt dan in de meeste andere garages. Parkeren in Mannheim kan dus het beste rond het centrum bijvoorbeeld bij het National theater voor maar €1,20 euro per uur met een maximum van €10 euro voor een dagkaart. Overigens liggen alle plekken die hierboven genoemd worden binnen de milieuzone dus het aanschaffen van een autovignet is absoluut een aanrader.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een complete lijst met Duitse plaatsen die een Umweltzone kennen, vind je hier. Naast Mannheim zijn er namelijk nog zeventig andere steden die ook een speciaal gebied kennen. De Duitse regering is in 2008 begonnen met het invoeren van deze gebieden om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren. Gelukkig werkt het goed en blijven ze daarom de gebieden uitbreiden. Het begon allemaal met Keulen, Berlijn en Hannover op 1 januari 2008. Sindsdien zijn er dus steeds meer steden bij gekomen en verbetert de luchtkwaliteit enorm. Belangrijk om te weten is dus dat er vandaag de dag ook nog steeds steden bij kunnen komen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen