Vignet en Umweltzone Mainz


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Mainz verplicht

Waar de eerste Duitse steden al in 2008 een ecozone kregen, is pas vanaf 2013 ook Mainz onderdeel van een groot aantal Duitse stadscentra met een Umweltzone. De milieuzone loopt vanaf de ringwegen tot de rivier de Rijn. Hierdoor is het vrij makkelijk om te onthouden waar dit gebied begint en eindigt. Verstandig is het daarom om van tevoren te controleren of jouw bestemming binnen of buiten deze zone ligt. Mocht je namelijk zonder milieusticker binnen de zone zijn, dan loop je het risico dat je een boete van maar liefst €80 euro krijgt.

Milieusticker Mainz Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mainz

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mainz binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Mainz bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Wanneer je er na het controleren van de Umweltzone Mainz achter komt dat jij daadwerkelijk door het gebied heen komt, is de volgende stap een milieusticker kopen. Aan te raden is om dat ruim van tevoren te doen, zodat je zeker weet dat de sticker op tijd aankomt. De ecosticker heeft namelijk geen einddatum dus het is geen probleem om hem eerder in huis te hebben. Online kun je het autovignet eenvoudig bestellen via onze website. Het kost maar €14,95 en de sticker wordt dezelfde dag nog verzonden. Een milieusticker Duitsland met creditcard kopen is mogelijk, daarnaast kun je ook met Bancontact of PayPal betalen.

 

De Umweltzone in Mainz

Mainz is ondertussen aan de stad Wiesbaden gegroeid en daarom wordt er vaak gesproken van de Umweltzone Mainz Wiesbaden. Op de kaart waar dit gebied is aangegeven, zie je duidelijk dat met name de ringwegen het gebied afbakenen. Ook de rivier de Rijn vormt een zichtbare grens van het gebied waarin een Duitsland autovignet nodig is. De ringwegen A66, A643 en A60 kun je passeren zonder een vignet maar wanneer je het centrum van Mainz of Wiesbaden in gaat vanaf deze wegen, dien je wel in het bezit van een milieusticker te zijn.

Met de auto naar Mainz

Autorijden in Mainz is te vergelijken met rijden in Belgische steden. Toch is het natuurlijk anders door de milieuzone. Praktisch om te weten, is dat wanneer je op de ringwegen A643 of A60 blijft, je buiten de zone blijft. Je hebt dan dus geen sticker nodig. Wanneer je wel van deze ringwegen af gaat richting het centrum, dan is een Umweltplakette Mainz nodig. Vanaf Brussel ligt Mainz maar op 360 kilometer en is via Keulen en Koblenz goed te bereiken. Vanuit Antwerpen rijd je een deel door Nederland en ga je vervolgens via Keulen en Koblenz over de A61 naar Mainz. Kom je uit Gent? Dan kun je het beste dezelfde route als Antwerpen aanhouden en ben je 430 kilometer later in de Duitse stad.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Mainz

De bezienswaardigheden van deze Duitse stad liggen voornamelijk binnen de milieuzone. De Rheinsteig, een populaire wandelroute bevindt zich wel buiten het gebied. Hieronder vind je een aantal van deze bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze stad.

kathedraal van mainz

Universiteit Mainz

Dit bouwwerk is indrukwekkend, het was de eerste universiteit van Mainz en werd al in 1476 geopend. Johannes Gutenberg is een beroemde boekdrukker die uit deze stad komt. De universiteit is later naar hem vernoemd. Ondanks dat de universiteit tussen de 17een 19eeeuw gesloten werd, is het gebouw nog steeds in uitstekende staat.

 

Dom van Mainz

De basiliek is een kenmerkend beeld in het oude centrum. De kathedraal is gemaakt uit rood zandsteen, wat erg uniek is voor deze regio. Mede door de zes torens die de kathedraal rijk is, is het een waanzinnig bouwwerk. Je kunt de Dom geheel gratis bezoeken want ook de binnenkant is prachtig afgewerkt.

 

Gutenberg museum

Het Gutenberg museum ligt tegenover de Dom van Mainz, in het hartje van het de stad. Johannes Gutenburg is de uitvinder van het drukken van bewegende metalen in het westen van Europa. Hij kwam uit Mainz en daarom is dit museum hier gebouwd. Het is geopend in 1962 en daarmee één van de oudste musea over drukkerij ter wereld.

panorama van mainz

Parkeren in Mainz

Parkeren in Mainz is niet mogelijk zonder in de milieuzone te komen. Het is daarom verstandig om gewoon in het centrum te parkeren, hier zijn voldoende parkeergarages en plekken. Voor een Duitse stad liggen de tarieven laag, voor €1,80 parkeer je al één uur in het stadscentrum. Let er wel op dat sommige plekken een maximaal verblijf van vijf uur hebben. Mainz parkeren kun je dus het beste in het centrum doen, vanaf daar kun je ook alle bezienswaardigheden op loopafstand bezoeken. Gratis parkeren kan alleen op zondag in het stadscentrum, houd dan wel rekening met drukte.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast Mainz en Wiesbaden zijn er nog veel andere grote Duitse steden die een Umweltzone hebben. Het is daarom slim om dit overzicht af en toe te controleren. Sinds 2008 is de regering begonnen met het instellen van deze gebieden maar ieder jaar komen er nog gebieden bij. Het kan dus zijn dat de steden die je naast Mainz nog gaat bezoeken ook een milieusticker vereisen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen