Vignet en Umweltzone Magdeburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Magdeburg verplicht

Vanaf 1 september 2011 is er een milieuzone in Magdeburg actief. Hierdoor is het niet meer voor alle auto’s mogelijk om in dit gebied te komen zonder geldig milieuvignet. Alleen met een milieusticker kun je dit milieugebied betreden. Als je de Umweltzone zonder ecovignet betreedt, dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen. Rijden in Duitsland zonder sticker is dus niet geheel zonder risico. Op deze pagina vertellen we alles over de emissiesticker en de groene zone van de Duitse stad.

Milieusticker Magdeburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Magdeburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Magdeburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Magdeburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Ben je van plan om naar Magdeburg op vakantie te gaan? Dan is de volgende stap een autovignet bestellen. Gelukkig ben je daarvoor op de goed plek want op onze website kun je dat binnen enkele minuten regelen. Het enige wat je nodig hebt is een geldig betaalmiddel en het kentekenbewijs van de auto waarmee je naar Duitsland gaat. De kosten van een milieusticker in Duitsland bedragen maar €14,95 inclusief verzendkosten. Deze kunnen 100% veilig voldaan worden met PayPal, Kredietkaart of Bancontact. Wanneer je voor 15:00 het vignet besteld, dan wordt deze door ons nog dezelfde dag verzonden.

 

De Umweltzone in Magdeburg

Op de kaart van de Umweltzone van Magdeburg zijn de grenzen goed te overzien. De noordgrens is namelijk de Autobahn 1, de oostgrens is de Elbe, in het westen de Europaring en zuidelijk de Wienerstraße. Handig om te weten is dat de buitenwijken hier dus geen onderdeel van zijn, alleen het stadscentrum valt binnen het gebied. De B71 die dwars door de stad loopt, ligt volgens de kaart wel in het gebied maar is gelukkig een uitzondering. Je kunt dus gewoon de B71 passeren zonder problemen. Verder is de straat achter het treinstation ook een uitzondering, de Maybachestrasse.

Met de auto naar Magdeburg

De route naar Magdeburg vanuit België kun je op verschillende manieren rijden. Afhankelijk van de regio waar je vandaan komt zijn er twee routes. Vanuit Gent en Antwerpen kun je het beste via Nederland naar Essen, Dortmund en vervolgens Hannover rijden. Vanaf Hannover kom je geen grote stad meer tegen en ben je nog ongeveer 1,5 uur aan het rijden naar de eindbestemming. De reizigers uit Brussel rijden via Düsseldorf en sluiten bij Dortmund aan bij de andere reizigers vanuit de rest van België. Je zult ongeveer zes uur onderweg zijn zonder tussenstops dus je kunt zeker op zeven uur rekenen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Magdeburg

De bezienswaardigheden in deze stad die zeker de moeite zijn hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet. Belangrijk is wel dat de meeste hoogtepunten binnen de milieuzone liggen en dus vanuit daar het beste te bereiken zijn. Het makkelijkst is dan ook om een sticker aan te vragen zodat je daar gewoon naartoe kunt gaan.

panorama van Magdeburg in Duitsland

Dom van Magdeburg

Deze dom die al in 1363 geopend werd, staat er anno 2019 nog steeds goed bij. Door de ligging op de heuvel kun je hem vanuit het hele centrum goed zien. Doordat het jarenlang de kerk was van keizer Otto I is het een bekende Dom in het land. De gotische stijl en de donkere stenen vormen een mooi samenspel.

 

Jahrtausendturm

Eén van de hoogste houten torens ter wereld is deze 60 meter hoge Jarhtausendturm. Die in 1999 gebouwd werd voor de Bundesgartenschau, een jaarlijkse tentoonstelling van landschapsvormen en tuinonderwerpen. Je kunt de toren van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 beklimmen en genieten van het mooie uitzicht.

 

Onze lieve vrouwen klooster

Het klooster stamt nog uit de Romaanse tijd en is nog één van de weinige bouwwerken in het hele land dat daar nog aan herinnert. Tegenwoordig is het een kunstmuseum en concertgebouw. Mocht je tijdens een concert in de stad zijn, dan is het zeker de moeite waard want de akoestiek is geweldig.

de kathedraal van magdeburg

Parkeren in Magdeburg

Betaald parkeren in Magdeburg kun je zowel binnen als buiten de milieuzone. Omdat het gebied relatief klein is, kun je ook een parkeerplaats in Magdeburg vinden buiten het gebied. Dan is de Allee-center een goede optie, je betaalt hier €1,50 per uur of een dagkaart voor €15,00 euro. Je hebt dan dus geen milieusticker nodig en kunt vanuit hier naar alle bezienswaardigheden lopen. Je kunt ook parkeren in het Karlsruhe Magdeburger Haus, waar je ook hetzelfde tarief moet betalen als in het Allee-center. Kortom parkeren in deze Duitse stad is geen enkel probleem, er zijn voldoende opties.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Sinds 2008 zijn er steeds meer steden die een Umweltzone hebben gekregen. De luchtkwaliteit in Duitse steden is de laatste jaren mede door deze veranderingen enorm verbeterd. Een goede zet dus van de Duitse regering. De luchtvervuiling was voor 2008 erg hoog en daar moest verandering in komen. De milieuzones in ruim zeventig steden zorgen ervoor dat dit steeds minder wordt. Alleen benzineauto’s die na 1993 en dieselauto’s die na 2006 gebouwd zijn, mogen nog in deze steden komen. Dit betekent dat de uitstoot van de meest vervuilende voertuigen hier niet meer terecht komen. Wel fijn om te weten is dat een autovignet voor geheel Duitsland gebruikt kan worden. Je hoeft dus niet iedere vakantie een nieuw vignet aan te schaffen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen