Vignet en Umweltzone Ludwigsburg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Ludwigsburg verplicht

Vrij snel na het instellen van de eerste milieuzones in Keulen, Berlijn en Hannover werd ook de milieuzone in Ludwigsburg ingevoerd. Dit betekent dat je binnen dit gebied alleen mag rijden met een geldige milieusticker. Zo’n auto sticker voor Duitsland kun je alleen krijgen als jouw benzineauto na 1993 of dieselauto na 2006 is gebouwd. De Duitse regering heeft dit ingesteld om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren. Ga je auto rijden in Ludwigsburg zonder sticker? Dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen.

Milieusticker Ludwigsburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Ludwigsburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Ludwigsburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Ludwigsburg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland kopen vanuit België kan door deze online te bestellen. Je kunt namelijk binnen enkele minuten via onze website het autovignet aanvragen. Het is alleen nodig om het kentekenbewijs te hebben van de auto waarmee je naar Duitsland gaat. De betaling kun je eenvoudig en veilig voldoen met Kredietkaart, PayPal of Bancontact. De kosten zijn maar €14,95 inclusief verzendkosten. Als je voor 15:00 besteld, dan wordt het vignet nog dezelfde dag verzonden. Zo kun je vanaf dat moment met een veilig gevoel de Umweltzone betreden.

 

De Umweltzone in Ludwigsburg

De Ludwigsburg Umweltzone bestaat al sinds 2008 en is dus overal goed met verkeersborden aangegeven. Naast Ludwigsburg vallen ook de omliggende dorpen Asperge, Bietigheim-Bissingen, Freiberg, Ingersheim, Kornwestheim Markgroningen, Moglingen, Pleidelsheim en Tamm onder de zone. Door de ligging vlakbij Stuttgart en het gebied Leonberg-Hemmingen, loopt in het zuiden en zuidwesten de zone over in die van deze steden. Er is wel één uitzondering dat is namelijk de A81, die dwars door de stad heenloopt, hier heb je namelijk geen vignet voor nodig. Je kunt de stad dus wel vrij passeren maar wanneer je de snelweg verlaat is een milieusticker verplicht.

 

Met de auto naar Ludwigsburg

Wanneer je gaat autorijden naar Ludwigsburg, dan is het handig om thuis de files en werkzaamheden te controleren. Vanuit Brussel en Antwerpen ben je 540 kilometer onderweg naar de eindbestemming en vanuit Gent 590 kilometer. De kortste route is via Düren om vanuit daar af te zakken naar het zuiden via Koblenz en Mannheim. Stuttgart ligt ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de plek en daarom kun je het grootste gedeelte van de reis Stuttgart aanhouden. Onderweg zijn er voldoende tankstations of rustplekken waar je onderweg even kunt stoppen of wisselen van chauffeur.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Ludwigsburg

De bezienswaardigheden in Ludwigsburg zijn allemaal erg statig en authentiek. De meeste mensen bezoeken een aantal van deze bezienswaardigheden vanuit Stuttgart maar het is een stuk leuker om een langere tijd in de stad te verblijven. Hieronder vind je de drie leukste bezienswaardigheden in het centrum.

kasteel monrepos in Ludwigsburg

Slot Ludwigsburg

Dit slot is het middelpunt van de stad en werd al in 1733 geopend. Het hele slot heeft een Barokke stijl en dat is zelfs in de tuinen doorgevoerd. Volgens veel mensen het meest betoverende slot van heel Europa. Je kunt het slot dagelijks bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Monrepos

Op het landgoed vind je nog een ander slot namelijk Monrepos. Aan het meer heeft het een prachtige ligging en door de mooie wandelpaden is het naast een mooi gebouw ook een goede plek om tot rust te komen.

 

Kerstmarkt

Een trekpleister die helaas niet het hele jaar door te bezoeken is maar alleen vanaf half december. Toch is het een echt hoogtepunt vooral omdat het thema ‘Barokke’  is. Dit past geweldig bij de hele stad en is daarom erg aantrekkelijk voor veel reizigers.

 

Parkeren in Ludwigsburg

Parkeren in Ludwigsburg is eigenlijk alleen mogelijk binnen de milieuzone. Het is dus erg belangrijk om een milieusticker te hebben, anders kun je geen parkeerplek vinden. In het centrum parkeren is vaak de beste optie, dan kun je meteen de stad gaan ontdekken. Een tip is het parkhaus Solitude, hier betaal je €1,00 per uur maar kun je ook een dagkaart voor €12 euro kopen. Er zijn maar liefst 321 plekken dus hier kun je waarschijnlijk wel terecht. Een andere optie is Bärenwiese – P8 west waar je ook voor €1, 00 euro per uur kunt staan en een dagkaart maar €4 euro kost. Gratis parkeren Ludwigsburg kan bij Favoritepark of Reuteallee 42 in het noorden van het centrum.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Met de auto naar een Duitse stad is erg makkelijk wanneer je eenmaal een vignet hebt. Er zijn naast deze zone namelijk nog zeventig andere steden die ook een Umweltzone hebben. Gelukkig is het zo dat je maar eenmalig een vignet hoeft aan te schaffen. Hiervoor hoef je maar €14,95 te betalen en kun je dus vervolgens zonder zorgen altijd op vakantie naar Duitsland. Je kunt naar alle Duitse steden gaan zonder uit te zoeken waar de milieuzone is. Het vignet is kenteken gebonden dus wanneer je een nieuwe auto hebt, is het ook nodig om een nieuw vignet te kopen. Verder is het nooit nodig om een nieuwe milieusticker aan te schaffen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen