Vignet en Umweltzone Limburg an der Lahn


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Limburg an der Lahn verplicht

In Limburg an der Lahn is er sinds 31 Januari 2019 een milieuzone actief. Dit betekent wanneer je met de auto naar Duitsland op vakantie gaat, je een sticker voor Duitsland nodig hebt wanneer je de Umweltzone binnenrijdt. Het gehele centrum van de stad valt binnen dit gebied en als je daar naartoe reist, dien je dus een geldig autovignet te hebben. Wanneer je dit niet hebt, loop je kans om een boete van €80 euro te krijgen.

Milieusticker Limburg an der Lahn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Limburg an der Lahn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Limburg an der Lahn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Limburg an der Lahn bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

De aanschaf van een milieusticker voor Duitsland is gemakkelijk en eenvoudig. Als je weet dat je de Umweltzone van Limburg an der Lahn gaat bezoeken dan kun je het vignet gaan bestellen. Fijn om te weten is dat dit volledig online kan en maar enkele minuten duurt. Een ecovignet kost €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je voor 15:00 besteld, dan wordt het vignet nog dezelfde dag verzonden. Het betalen kan eenvoudig en veilig via de volgende mogelijkheden; Bancontact, Kredietkaart of PayPal. Na het ontvangen kun je de sticker zelf aan de rechteronderzijde van de voorruit plakken.

 

De Umweltzone in Limburg an der Lahn

Waar de Limburg an der Lahn milieuzone zich bevindt? Dat kun je in één oogopslag zien op de onderstaande kaart. Door de recente invoering is er nog niet overal duidelijke bewegwijzering dus is het erg handig om de kaart goed te bekijken. De grenzen zijn de A3, de B8, het spoor en aan de zuidkant Hessen en Rheinlad-Pfalz. Niet alleen het centrum valt binnen de grenzen maar ook enkele woonwijken liggen in het gebied. Overigens hoef jij je geen zorgen te maken wanneer je alleen de A3 of B8 passeert, dan is het namelijk niet nodig om een milieuvignet te hebben.

Met de auto naar Limburg an der Lahn

De route naar Limburg an der Lahn is goed te doen vanuit heel België. Afhankelijk van jouw vertrekplaats is het tussen de drie en vier uur rijden. De beste route is in de meeste gevallen via Keulen en Bonn. De stad ligt maar 80 kilometer ten noorden van Frankfurt dus het grootste gedeelte kun je dat op de borden volgen. Vanuit Brussel en Antwerpen is het 320 kilometer en vanuit Gent is de route naar de Duitse stad 380 kilometer.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Limburg an der Lahn

Alle bezienswaardigheden in Limburg an der Lahn liggen binnen de ecozone en er is weinig openbaar vervoer dus het is verstandig om daar te parkeren. De bezienswaardigheden die wij hieronder op een rijtje gezet hebben, mag je absoluut niet missen!

kathedraal van Limburg an der lahn

De dom van Limburg

Naar schatting is er al in 1190 een begin gemaakt met het bouwen van deze dom. In de deelstaat Hessen is dit volgens velen één van de mooiste kerken die nog te vinden is. De toren is maar liefst 66 meter hoog en de mooie Gotische stijl zorgt voor een indrukwekkend bouwwerk.

 

Alte Lahnbrücke Limburg

Deze brug heeft een hoop meegemaakt, vanaf de bouw in de 14eeeuw. In de middeleeuwen werd het aangelegd als verbinding tussen Keulen en Frankfurt en werd de brug veelvuldig gebruikt. Sinds 1968 is er een nieuwe brug gebouwd en gaat daar het verkeer overheen. De brug dient nu als decor voor het mooie stadje.

 

Schafsberg

Hoewel we denken dat vulkanen een ver-van-onze-bed-show zijn, was de Schafsberg enkele tienduizenden jaren geleden nog een actieve vulkaan. Aan de noordzijde van de berg is tegenwoordig een monumentale begraafplaats voor Joodse slachtoffers gemaakt. Verder zijn er verschillende wandelingen die over de Schafsberg lopen.

 

Parkeren in Limburg an der Lahn

Parking in Limburg an der Lahn is geen probleem, de stad kent voldoende goede parkeerplekken. Er is veel keuze qua parking in de stad. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gratis te parkeren op de Wasserhausweg, waar je 24 uur per dag gratis kunt staan. Maar je kunt ook dichterbij het centrum parkeren en wel betalen. In het centrum kun je onder andere parkeren bij de C&A en hier betaal je €2 euro per uur of €10 euro voor een dagkaart. Het is niet verstandig om buiten de milieuzone te parkeren aangezien er weinig openbaar vervoer beschikbaar is.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Op deze overzichtspagina vind je alle Duitse steden met een Umweltzone. Het is namelijk zo dat Limburg an der Lahn niet de enige stad is die dat heeft. Je kunt gelukkig het autovignet voor alle steden gebruiken. Als je dat vignet dus eenmaal hebt, dan kun je zonder zorgen altijd op vakantie naar Duitsland. De Duitse regering is in 2008 begonnen met het invoeren van deze gebieden in Keulen, Hannover en Berlijn. Sindsdien zijn er ruim zeventig steden bijgekomen die ook een milieuzone hebben. Handig om te weten is dat er ieder jaar weer meer steden bijkomen dus het overzicht regelmatig checken kan slim zijn.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen