Vignet en Umweltzone Leonberg Hemmingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Leonberg-Hemmingen verplicht

De milieuzone bij de stad Leonberg wordt ook wel de milieuzone van Leonberg Hemmingen genoemd omdat het meer omvat dan alleen de stad. De Duitsland sticker is verplicht binnen de gehele strook van Rutesheim tot Kornwestheim en Stuttgart west. Als je dus in de omgeving van komt dan is de kans groot dat jij een sticker nodig hebt. Want als je zonder ecovignet dit gebied betreedt dan riskeer je een boete van €80 euro.

Milieusticker Leonberg Hemmingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Leonberg Hemmingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Leonberg Hemmingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Leonberg Hemmingen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Als je erachter komt dat je de Umweltzone Leonberg Hemmingen in zal moeten, dan kun je een milieusticker voor Duitsland bestellen. Dit kan volledig online en is eenvoudig te bestellen. Belangrijk om te weten is wel dat je een kentekenbewijs nodig hebt van de auto waarmee jij naar de lage emissiezone gaat. Deze heb je namelijk nodig om een geldig autovignet aan te vragen. De kosten van het vignet bedragen €14,95 inclusief verzendkosten. Je kunt dit op verschillende manieren betalen via Kredietkaart, Bancontact of PayPal. Ben je een beetje laat met bestellen? Geen probleem! Als je voor 15:00 uur besteld, dan verzenden wij de sticker nog dezelfde dag.

 

De Umweltzone in Leonberg-Hemmingen

Sinds 1 december 2013 is deze eco zone ingesteld. De Umweltzone bevat een stuk meer dan alleen het stadscentrum zoals op de meeste plekken. Hier gaat het om een zone waarin verschillende dorpen vallen die tussen Leonberg en Hemmingen liggen. Doordat het gebied dichtbij andere steden ligt, sluit het aan op de zones van Ludwigsberg en Stuttgart. Gelukkig zijn er wel twee uitzonderingen en kun je de snelwegen A8 en A81 passeren zonder een milieusticker. Mocht je de snelwegen verlaten richting het centrum van de dorpen dan heb je uiteraard wel een sticker nodig.

Op de onderstaande kaart van Leonberg-Hemmingen kun je precies zien waar de ecozone ligt. Via de zoekfunctie kun je kijken of jouw bestemming in Duitsland in de milieuzone ligt of niet. Zo weet je direct of je een emissiesticker nodig hebt.

Met de auto naar Leonberg-Hemmingen

Autorijden naar Leonberg Hemmingen is voor de meeste Belgen geen ontzettend lange reis. Het grootste gedeelte van de route naar Leonberg Hemmingen loopt namelijk over de Duitse snelwegen. Vanuit Brussel kun je het beste over Luik naar het zuiden rijden om vervolgens via weg 60 en 1 af te zakken. Op maar 15 kilometer ten westen van Stuttgart vind je deze Duitse stad. Vanuit Antwerpen en Gent kun je het beste via Düren en Koblenz rijden. Later passeer je ook Mannheim en Heidelberg en kom je ongeveer zes uur later op plaats van bestemming aan.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Leonberg-Hemmingen

Er zijn enorm veel bezienswaardigheden in Leonberg Hemmingen aangezien het gebied uit ruim vijf dorpen bestaat. Het was daarom vrij lastig om de mooiste op een rijtje te zetten maar we zijn erin geslaagd. De drie leukste trekpleisters van dit hele gebied vind je hieronder.

 

Dreigiebelhaus

Het gebouw is een architectonisch hoogstandje en is al in 1715 gebouwd. Dit vakwerkhuis is typisch Duits en zal ons altijd blijven verbazen. Tegenwoordig heeft het een andere functie dan wonen en komen de lokale mensen hier voor de bibliotheek.

 

Engelbergturm

De toren staat op de ruim 480 meter hoge heuvel en is zelf nog eens 34,70 meter hoog. Dit betekent dat je vanaf boven een adembenemend mooi uitzicht hebt over de gehele omgeving. Als het helder is, dan kun je zelfs de skyline van Stuttgart zien.

 

Pomeranzen garden

Deze prachtige tuinen zijn al eeuwen geleden aangelegd en nog steeds adembenemend. Het is alsof je rondloopt in de tuin van een groot paleis. Je kunt hier een bezoek aan brengen tussen 08.00 en 22.00. Het ligt mooi verscholen tussen de huizen en gebouwen van de stad.

 

Parkeren in Leonberg-Hemmingen

Gratis parkeren in Leonberg Hemmingen kun je het beste doen in het dorp Ditzingen. Vrijwel alle parkeerplekken zijn daar geheel gratis. P1 t/m P5 en het Rathaus zijn in Leonberg Hemmingen de gratis parkeren plekken. Let er wel op dat enkele garages ook een maximaal verblijf hanteren. Je mag in de meeste maximaal vijf uur gratis staan, houd daar wel rekening mee. Verder kun je in Leonberg Hemmingen parkeren voor €0,50 per uur of een dagkaart nemen voor €10,00 euro. Dit kan in Leo-center of de Bahnhofstraße.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Stadscentra van Duitse steden kennen steeds vaker een Umweltzone. Hierdoor is het ook steeds vaker nodig om een milieusticker aan te schaffen. Belangrijk om te weten is dat dus alle Duitse steden hetzelfde vignet gebruiken. Je hoeft dus niet iedere keer een nieuw autovignet aan te schaffen. Het bewijs is gekoppeld aan jouw kenteken dus zolang jij dezelfde auto houdt, kan het vignet gebruikt worden. Zo kan je dus onbezorgd naar Duitsland op vakantie zonder rekening te houden met de milieuzones.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen