Vignet en Umweltzone Leipzig


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Leipzig verplicht

Leipzig heeft sinds 1 Maart 2011 een zogeheten Umweltzone. Dit zorgt ervoor dat je alleen met een milieusticker voor Leipzig in dit gebied mag komen wanneer je met de auto bent. Het voordeel is wel dat je de Duitsland groene sticker voor alle steden kan gebruiken die een lage-emissiezone hebbe. Mocht je toch zonder vignet rijden in de Umweltzone in Leipzig, dan heb je de kans dat je een boete van €80 euro krijgt. Dus lees snel verder en voorkom dat jij zo’n boete kan krijgen.

Milieusticker Leipzig Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Leipzig

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Leipzig binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Leipzig bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland kopen is gemakkelijk en online te regelen. Via onze website kun je het autovignet al aanvragen binnen enkele minuten. Een milieusticker Duitsland brengt kosten met zich mee van €14,95 inclusief verzendkosten. Deze kosten zijn eenmalig en vervolgens kun je met het vignet jarenlang plezier hebben in alle Duitse steden die je wilt bezoeken. Omdat het vignet kenteken gebonden is, heb je alleen het kentekenbewijs van jouw auto nodig. Doe je de bestelling voor 15:00? Dan wordt het plakette dezelfde dag nog verzonden! Het betalen kan eenvoudig en veilig via Bancontact, PayPal of Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Leipzig

De grenzen van de Umweltzone lopen al sinds 2011 op dezelfde plekken. Handig omdat er dus overal duidelijke bordjes en dergelijke staan. Eigenlijk kun je grofweg zeggen dat de gehele stad binnen de grenzen valt. Zelfs alle industrieterreinen, het vliegveld en de beurs. Ook zijn er geen uitzonderingen zoals de ringwegen dus heb je vrijwel altijd een milieusticker nodig. Iedereen die in de stad moet zijn of in de buitenwijk die moet goed uitzoeken of de route niet door de Umweltzone heen loopt. Je kunt daarom het beste de interactieve kaart hieronder gebruiken om dat te controleren.

Met de auto naar Leipzig

De route naar Leipzig is eigenlijk best eenvoudig aangezien Antwerpen en Brussel ongeveer op dezelfde hoogte liggen. Het enige wat je dus moet doen is richting het oosten rijden. Vanuit heel België komt het ongeveer op 700 kilometer neer. Doordat het grootste gedeelte van de route Leipzig over de snelwegen gaat, kost het je ongeveer zeven tot acht uur. De snelste route loopt door Nederland en vervolgens via Essen, Dortmund en Kassel. Onderweg doorkruis je bijna heel Duitsland aangezien Leipzig niet ver van de Poolse grens ligt. Houd dus rekening met een lange rit en zorg dat je daar op voorbereidt bent.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Leipzig

De Leipzig bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn liggen allemaal in de milieuzone. Het is dus handig om een autovignet aan te schaffen zodat je zonder enige problemen alle bezienswaardigheden in Leipzig kunt bezoeken. Hieronder staan de drie leukste trekpleisters voor jou op een rijtje.

neues Rathaus in Leipzig

Rathaus

Dit gebouw stamt nog uit de Renaissance en is één van de weinige gebouwen in Duitsland die nog uit die tijd bewaard is gebleven. Het heeft tegenwoordig niet meer de functie van een stadhuis, die is verplaatst naar een nieuwe vestiging. Toch is hier veel te zien, in tentoonstellingen wordt namelijk de geschiedenis van deze plaats uitgebreid verteld.

 

Thomaskirche

Hoewel de stad twee mooie kerken kent, is de Thomaskriche toch wel echt de mooiste. Hij werd al gebouwd tussen 1212 en 1222 en is met name bekend doordat Bach hier de dirigent van het jongenskoor was. Er zijn mooie beelden terug te vinden van de tijd dat Bach hier veel kwam.

 

Mendelssohn huis

De bekende componist Bartholdy heeft hier een lange tijd gewoond. Het is erg bijzonder om te zien hoe hij hier leefde en meer te weten te komen over deze bijzondere persoon. Zelfs de originele meubels zijn hier nog te bezichtigen.

de skyline van leipzig

Parkeren in Leipzig

Parkeren in Leipzig is goed te doen, zowel binnen als buiten de milieuzone zijn er verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om buiten het gebied te parkeren op een P+R Leipzig Umweltzone. Hier heb je geen sticker nodig en kun je 24 uur per dag gratis parkeren en vervolgens naar de stad reizen. Zo’n Leipzig P+R Umweltzone is de enige mogelijkheid om gratis te parkeren in Leipzig. Toch gebeurt parkeren in Leipzig in Duitsland meestal in het centrum, binnen de zone. In het centrum liggen de prijzen rond €2,00 tot 3 euro per uur met een maximaal dagtarief van €15,00 euro. Het voordeel is wel dat parkeren in Leipzig in Duitsland dan geen extra tijd met zich mee brengt. Je bent bij de meeste parkeerplekken namelijk meteen in het hartje van de stad.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Veel stadscentra van Duitse steden hebben ook een Umweltzone, niet alleen deze plek. Totaal zijn er vandaag de dag ruim zeventig steden die ook zo’n speciaal gebied hebben. De Duitse overheid heeft deze zones ingesteld vanaf 2008 om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit rond steden zou verbeteren. Er was te veel luchtvervuiling met name door auto’s in grote steden, daarom hebben ze ervoor gekozen om dat op deze manier tegen te gaan. Ieder jaar komen er weer nieuwe steden bij en is het dus steeds relevanter om een autovignet aan te schaffen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen