Vignet en Umweltzone Langenfeld


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Langenfeld verplicht

Langenfeld is een mooie stad tussen Düsseldorf en Keulen. Sinds 1 januari 2013 heeft deze plaats in Noordrijn-Westfalen een Umweltzone ingevoerd. Feitelijk houdt dat in dat je een milieusticker voor de Duitse stad nodig hebt als je in deze zone komt. Zo’n milieusticker geeft aan dat jouw wagen zonder problemen in dit gebied mag komen. Alle auto’s die volgens de Duitse regering te veel uitlaatgassen uitstoten komen niet in aanmerking voor zo’n sticker.  Mocht je het risico nemen om geen vignet aan te schaffen? Dan kan je een boete van maar liefst €80 euro krijgen. Een Duitsland eco sticker kopen is dus de beste optie als onbezorgd op autovakantie naar Duitsland wilt gaan.

Milieusticker Langenfeld Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Langenfeld

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Langenfeld binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Langenfeld bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Het kopen van een emissiesticker voor Duitsland vanuit België is geen enkel probleem. Als je erachter komt dat je tijdens jouw vakantie de milieuzone van Langenfeld in komt, dan is het belangrijk dat je op tijd een goede sticker regelt. Fijn is dat je dat via onze website gemakkelijk en online kunt doen. Het aanschaffen van het vignet duurt maar twee tot vijf minuten. Je hebt alleen een geldig kentekenbewijs nodig van de auto waarmee je naar Duitsland gaat. Wanneer je het vignet voor 15:00 besteld dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. De kosten zijn €14,95 inclusief verzendkosten en die kunnen voldaan worden via PayPal, Bancontact of Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Langenfeld

De milieuzone in Langenfeld in Duitsland is één van de kleinste ecozones van het hele land. Niet eens de gehele stad valt binnen de zone en dat is uniek. Er is namelijk maar een klein gedeelte van de plaats die in het milieugebied valt.  Opvallend is dat het meestal de woonwijken en het centrum zijn die in het gebied vallen maar hier juist de industrieterreinen. Hierdoor kan het zijn dat je als toerist de lage emissiezone niet eens in komt. Alle wegen langs de rand zijn geen onderdeel en dus vrijgegeven. Ook de ringweg A3, de Winkelsweg en de Industriestrasse kun je zonder sticker betreden.

Met de auto naar Langenfeld

Om in de stad te komen kun je het beste de kortste route nemen die door Nederland loopt. Via Eindhoven en Venlo doorkruis je Nederland en kom je bij Duisburg uit. Vanaf daar rijd je richting het zuiden en 20 kilometer onder Düsseldorf vind je de het Duitse Langenfeld. Een andere grote stad in de buurt is Keulen, ongeveer 30 kilometer zuidelijker. Het is daarom een gebied waar alle steden bijna in elkaar overgaan. Brussel en Antwerpen ligt op 220 kilometer en Gent op 280 kilometer. In alle gevallen ben je dus ongeveer drie tot vier uur onderweg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Langenfeld

Een bezienswaardigheid in Langenfeld bezoeken kan het beste door de auto in het centrum te parkeren en vervolgens te wandelen. De meeste bezienswaardigheden in Langenfeld liggen op loopafstand van elkaar.

 

Wasseburg Haus Graven

Een burcht die tegenwoordig is omgetoverd tot een heerlijk restaurant. Van binnen zie je nog de oude details die de burcht eeuwengeleden heeft gekregen. Toen het in 1300 werd gebouwd had het een hele andere bestemming, het verdedigen van het Duitse rijk.

 

Freizeitpark Langfort

Dit park is bedoeld voor recreatie, van leuke speeltuinen tot hockeyvelden je hebt het hier allemaal. Het leukste is nog wel dat de entree gewoon gratis is. Iedereen kan hier naar binnen tussen acht uur ‘s morgens en acht uur ’s avonds.

 

Wildpark Reuschenberg

Een wildpark waar je zoogdieren, vogels en reptielen in levende lijven kunt tegenkomen. Een avontuur op zichzelf. Het park is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 en is een leuke afwisseling naast de andere meer culturen hoogtepunten in deze regio.

 

Parkeren in Langenfeld

Een parkeerplaats in Langenfeld vinden is geen probleem. Het parkeren in Langenfeld is goed geregeld en er zijn overal voldoende plekken te vinden. In het centrum waar je dus rekening dient te houden met de milieuzone is het uurtarief meestal €0,50. Op deze plekken mag je maximaal vijf uur staan dus houdt daar rekening mee. Op zondag is het gratis parkeren in Langenfeld in het gehele centrum. Je kunt betalen met zowel Kredietkaart als cash. Voorbeelden van fijne parkeerplekken zijn het Rathaus, Stadtsprakasse of Turnerstraße. De meeste hiervan hebben ongeveer 80 plekken dus het kan slim zijn om alle drie de plekken te noteren zodat je in ieder geval keuze hebt.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een volledig overzicht van alle Duitse steden die een Umweltzone hebben veranderd constant. Daarom hebben wij een actueel overzicht op onze website staan. Het is namelijk zo dat de Duitse overheid nog steeds nieuwe zones aan het instellen is. Dit betekent dat het altijd kan veranderen wanneer er weer een nieuw gebied is aangewezen. Handig is wel dat het autovignet voor alle steden hetzelfde is. Je kunt dus met het vignet dat je koopt voor deze stad in Duitsland ook naar andere steden zoals Mainz, Erfurt, Hagen enzovoort. Een goede investering dus wanneer je geregeld naar Duitsland afreist voor een vakantie.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen