Vignet en Umweltzone Keulen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Keulen verplicht

Keulen was een van de eerste steden in Duitsland waar een milieuzone werd ingevoerd. Dit betekent dat je sinds de invoering van de Umweltzone enkel met een geldige Duitsland Umweltsticker in de binnenstad van Köln mag rijden. Zonder dit ecovignet riskeer je namelijk een boete van €80. Op deze pagina kun je alles lezen over de zone en de sticker die je nodig hebt voor je autovakantie. Het milieugebied van de stad omvat naast het centrum ook alle buitenwijken. Daarnaast heeft de stad ook sinds april 2019 een dieselverbod voor alle dieselauto’s voor 2015 gebouwd.

Milieusticker Keulen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Keulen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Keulen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Keulen bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker Duitsland is hier te koop, via onze website kun je hem meteen aanvragen. Het aanvragen hiervan duurt maar een paar minuten en is eenvoudig. Je hebt alleen het kentekenbewijs van de auto nodig waarmee je naar Köln in Duitsland gaat. Het vignet kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je voor 15:00 uur het Umweltplakette voor Keulen besteld, dan verzenden wij hem nog dezelfde dag. De betaling kan overigens geheel veilig gedaan worden via Kredietkaart, Bancontact of PayPal.

 

De Umweltzone in Keulen

De plattegrond van de milieuzone in Keulen is sinds 2008 wel veranderd. Destijds was het alleen het centrum van de stad. Tegenwoordig kun je geen citytrip Keulen meer doen zonder in de milieuzone te komen, doordat vrijwel alle hotels binnen de zone vallen. Alle buitenwijken vallen nu ook in het gebied en zelfs de doorgaande wegen blijven niet gespaard. Alleen als je op de A1 of Millitäringsstrasse rijdt mag je wel de Umweltzone doorkruizen. Wil je de beurs bezoeken? Dan kun je dat wel gewoon doen zonder een autovignet te hebben. Een belangrijke toevoeging is dat de stad sinds april 2019 ook een dieselverbod heeft voor alle diesels gebouwd voor 2015.

Met de auto naar Keulen

Om met de auto naar de stad te rijden moet je vanuit België ongeveer drie uur rekenen. Hoewel het vanuit Brussel en Antwerpen maar 220 kilometer is, zijn er veel werkzaamheden en druktes op deze route. Als je uit Gent komt, ben je 280 kilometer onderweg. De kortste route loopt een stukje door Nederland om vervolgens bij Aken de grens te passeren. De gehele route loopt over snelwegen, waar geen maximale snelheid geldt. Handig om te weten is wel dat je na de 130 km/h niet meer verzekerd bent. Het is dus niet verstandig om harder dan 130 km/h te rijden over de Duitse snelwegen.

 

Wat te doen in Keulen?

In deze Duitse stad zijn ontzettend veel bezienswaardigheden. Het is daarom altijd lastig om een aantal bezienswaardigheden in Keulen te selecteren die je echt moet bezoeken. Hieronder zijn de drie leukste hoogtepunten van deze mooie Duitse plaats te vinden. Denk eraan dat al deze plekken binnen de Umweltzone liggen.

de skyline van keulen

Dom van Keulen

De kathedraal is met zijn 157 meter misschien wel het letterlijke hoogtepunt van de plaats. Je kunt de torens beklimmen, het is wel een klim maar vanaf boven heb je een goed uitzicht over de hele omgeving. De mooie glas-in-loodramen in de kerk zijn een waar kunstwerk uit de 14eeeuw.

 

Zoo Keulen

Deze gigantische dierentuin heeft maar liefst 10.000 dieren verdeelt over 700 verschillende diersoorten. De dierentuin is een echt fenomeen en populair onder jong en oud. Een feestje voor ieder kind, verder is ook Aqualand Keulen een leuke plek om met kinderen te bezoeken.

 

Kabelbaan over de Rijn

De plaats ligt aan de Rijn en er zijn verschillende manieren om de rivier over te steken. Verreweg de leukste manier is met de kabelbaan, tijdens het ritje heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Het is een aanrader om dit ’s avonds te doen, wanneer de hele stad verlicht is.

 

Bezoek de kerstmarkt in Keulen

Wil je een bezoekje brengen aan Keulen in de winter doe het dan wanneer de kerstmarkten plaatsvinden in de stad. De kerstmarkten zijn een waar begrip en vele toeristen zakken deze periode van het jaar af naar de stad waardoor er een heel gezellige drukte heerst.  De stad kent niet 1 kerstmarkt, maar wel zeven.  De twee bekendste in de stad zijn de markt aan de Dom en de markt in Stadtgarten. De ‘Weihnachtsmarkt am Kölner Dom’ is de meeste bekendste, drukste en grootste.  Het is het hoogtepunt van de stad! Hier vind je immens veel stalletjes met glühwein, chocolademelk, worst, … en (kerst)prullaria.  De markt is pas op zijn mooist wanneer het donker is en alle lichtjes aangestoken worden en de kerstboom nog indrukwekkender toont dan ooit tevoren. Houd je niet zo van de drukte op deze markt, breng dan zeker een bezoekje aan de kerst markt in Stadtgarten.  Deze markt is opgezet in het stadspark en is veel rustiger en meer gekend onder de lokale bevolking.

 

De Hohenzollernbrücke

De Hohenzollernbrücke is één van drukste spoorbruggen van Duitsland en heeft een prachtige ligging pal achter de dom. Sinds 2008 is deze brug vooral een geliefd foto-object want aan de relingen van de brug hangen allemaal slotjes van verliefde koppeltjes.  Er hangen ondertussen al ruim 100.000 slotjes.  Wil je zelf nog een slotje hangen, zal je even moeten zoeken naar een vrij plekje.

 

Wandelen langs de Rijn

Een wandeling langs de Rijn mag zeker niet aan je bezoek aan Keulen ontbreken.  Langs de ene kant heb je een gloednieuwe boulevard waar je kan zitten, in de zomer een perfect plekje om te genieten van een picknick in de zon.  Langs de andere kant een wat oudere boulevard, waar je een boottochtje kan maken.

de heumarket in keulen

Overnachten in Keulen

In Keulen vind je meer dan 400 hotels.  Je vindt dus zeker een hotel dat voldoet aan jouw wensen. Wil je een unieke ervaring beleven? Reserveer dan een nachtje in hotel Hopper Et Cetera in het centrum van Keulen.  Het hotel heeft zelf nog een Belgisch kantje want het ligt in de hippe wijk Belgisches Viertel, op een boogscheut van de winkelstraten en het oude stadsgedeelte van Keulen.  Alle kamers zijn modern ingericht maar met een knipoog naar zijn kloosterverleden. Dit hotel ligt in de milieuzone, bestel dus op voorhand je officiële groene milieusticker op onze site. Het hotel heeft ook een eigen parking, mits toeslag kan je hier parkeren. Adres: Brüsseler Straβe 26, Keulen

Of heb je er ooit weleens van gedroomd om in een Watertoren te slapen? Reserveer dan zeker een nachtje in Hotel Im Wasserturm.  Dit hotel was ooit de grootste watertoren van Europa en nu kan je er gewoon een nachtje in doorbrengen.  Het hotel is één van de beste designershotels ter wereld en werd zelf ontworpen door de Parijse designer Andréé Putmann. Dit hotel ligt tevens in de lage-emissiezone, bestel dus op voorhand je officiële groene milieusticker op onze site.  Het hotel heeft ook een eigen parking, mits toeslag kan je hier parkeren. Adres: Kaygasse 2, Keulen

 

Onze tips voor een fijn verblijf in Keulen

Is het de eerste keer dat je Keulen bezoekt?  Breng dan eerst een bezoekje aan het Toeristenbureau, deze ligt aan de voet van Dom.  Hier kan je een plattegrond van de stad meenemen, maar je vindt er nog allerhande informatie (ook in het Nederlands) die jouw verblijf in Keulen nog aangenamer kunnen maken.

 

Parkeren in Keulen

Op de meeste plekken is het betaald parkeren tussen 07.00 en 23.00. Een goede plaats in het hartje van de stad is de Schildergasse, waar ruim 360 plekken zijn. Je betaalt hier €1,00 euro per uur of maximaal €12,00 euro voor 24 uur. Vanuit hier ben je binnen vijf minuten in het centrum. Voor deze parkeerplek heb je een autovignet nodig. Parkeren in Keulen zonder milieusticker kan alleen in de nabijgelegen stad Hürth. De Hans-Böckler-Strasse 19 is een parkeerplaats met 185 plekken waar je 24 uur per dag gratis kunt staan. Vanuit hier brengt de trein je in 12 minuten naar het centrum. De trein gaat iedere 10 minuten dus het is een goede optie. Dit is ook een goede keuze wanneer je wilt parkeren voor de Keulen Kerstmarkt.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieusticker voor Duitsland zones is inmiddels nodig in maar liefst zeventig steden. Keulen was dus één van de eerste drie steden die zo’n Umweltzone heeft gekregen. Toen was het alleen het centrum maar tegenwoordig vallen ook alle buitenwijken eronder. Er zelfs sinds april 2019 ook een dieselverbod bijgekomen. Het is dus vrijwel onmogelijk om de stad te bezoeken met de auto zonder in het gebied terecht te komen. Het is daarom aan te raden om het groene autovignet aan te vragen en op tijd op de voorruit van de auto te plakken. Onderweg kan het namelijk zijn dat je al een andere milieuzone doorkruist.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen