Vignet en Umweltzone Keulen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Keulen verplicht

Gaat u met de auto naar Keulen? Dan bent u verplicht om een milieusticker aan te schaffen. Elke auto die in Keulen rijdt of geparkeerd staat dient een milieusticker te hebben. Dit is verplicht. Door zonder milieusticker de stad te betreden riskeert u een boete van 80 euro. Neem geen risico en bestel uw milieusticker direct. De sticker is onbeperkt geldig.

Milieusticker voor Keulen direct online kopen

Eenvoudig en snel een milieusticker voor heel Duistland bestellen? Dat kan! U kunt deze sticker bij ons aanvragen en wij zorgen ervoor dat de sticker dezelfde dag nog per post naar u wordt verzonden. U kunt zorgeloos op reis naar Keulen.

 

Een bezoek brengen aan Keulen met de auto

Keulen is een ideale stad om enkele dagen te vertoeven.  De stad is natuurlijk gekend voor zijn jaarlijks drukbezochte kerstmarkt, maar Keulen is meer dan dat.  Het is namelijk de 4de grootste stad van Duitsland en één van de langste en belangrijkste Europese rivieren vloeit doorheen deze metropool, namelijk de Rijn. De prachtige Altstadt, de prachtige Dom en de ligging aan de Rijn maken Keulen een bijzondere stad.  Als kers op de taart, kan je perfect met de auto naar Keulen aangezien het maar op 2 uur rijden van Brussel is.

Umweltzone in Keulen

Sedert 2008 behoort Keulen tot de Duitse steden waar een Umweltzone of milieuzone geldt.  Bij aanvang ging het over een klein gedeelte van de stad waar de milieuzone geldig was, maar sedert 2012 is de milieuzone drastisch uitgebreid waardoor quasi heel de binnenstad van Keulen in de milieuzone valt.  Je bent dus op voorhand verplicht om in het bezit te zijn van een groene milieusticker.  Bestel jouw vignet voor Keulen op onze site, zo riskeer je geen boete van 80 EUR en kan je optimaal van je verblijf genieten. Op Milieustickervoorduitsland.be hebben we meer informatie over de zones geplaatst.

Parkeren in Keulen

Parkeren in het centrum van de stad vormt geen enkel probleem.  Er zijn ongeveer een 40 grote parkeergarages en de meeste zijn aangesloten op het elektrische bordensysteem langs de grote wegen.  Je weet dus gewoon op voorhand of er nog genoeg plaatsen vrij zijn.  De parkeergarages zijn ingedeeld in 4 zones: Dom/Rhein, Neumarkt, Deutz/Kalk en Ringe.  Blijf je een weekendje in Keulen dan hebben vele hotels ook een privé-parking waar je gebruik van kan maken.
Ga je voor een dagje naar Keulen of heb je een hotel in het centrum van de stad geboekt dan is de parking Dom (Kurt Hakkenbar Platz 2) ideaal omwille van zijn ligging en omdat hij 24/24u geopend is.Een Kerk in het Duitse Keulen

Parkeren in het centrum is de beste keuze omdat de kosten van de milieusticker niet opwegen tegen de extra tijd die je kwijt bent door eerst naar een parking buiten het centrum te rijden en vervolgens met de Stadtbahn naar het centrum te reizen. Echter indien je met een oude wagen rijdt die niet meer in aanmerking komt voor een groene milieusticker dan kan je kiezen voor een parking buiten de milieuzone waar je kan parkeren zonder milieusticker.  Je kiest dan best voor één van de volgende parkings buiten het centrum van de stad.  Parking P+R Marsdorf ligt vlakbij Kreuz Köln-West waar de A1 en de A4 elkaar kruisen.  Een andere mogelijkheid is P+R Bocklemünd, deze ligt echter al binnen de Umweltzone maar als je via de Venloer Straβe rijdt, heb je geen milieusticker nodig. Vanaf deze parkings neem je vervolgens de Stadtbah naar het centrum.

Overnachten in Keulen

In Keulen vind je meer dan 400 hotels.  Je vindt dus zeker een hotel dat voldoet aan jouw wensen.
Wil je een unieke ervaring beleven? Reserveer dan een nachtje in hotel Hopper Et Cetera in het centrum van Keulen.  Het hotel heeft zelf nog een Belgisch kantje want het ligt in de hippe wijk Belgisches Viertel, op een boogscheut van de winkelstraten en het oude stadsgedeelte van Keulen.  Alle kamers zijn modern ingericht maar met een knipoog naar zijn kloosterverleden.
Dit hotel ligt in de milieuzone, bestel dus op voorhand je officiële groene milieusticker op onze site. Het hotel heeft ook een eigen parking, mits toeslag kan je hier parkeren.
Adres: Brüsseler Straβe 26, Keulen

Of heb je er ooit weleens van gedroomd om in een Watertoren te slapen? Reserveer dan zeker een nachtje in Hotel Im Wasserturm.  Dit hotel was ooit de grootste watertoren van Europa en nu kan je er gewoon een nachtje in doorbrengen.  Het hotel is één van de beste designershotels ter wereld en werd zelf ontworpen door de Parijse designer Andréé Putmann.
Dit hotel ligt tevens in de milieuzone, bestel dus op voorhand je officiële groene milieusticker op onze site.  Het hotel heeft ook een eigen parking, mits toeslag kan je hier parkeren.
Adres: Kaygasse 2, Keulen

Onze tips voor een fijn verblijf in Keulen
Is het de eerste keer dat je Keulen bezoekt?  Breng dan eerst een bezoekje aan het Toeristenbureau, deze ligt aan de voet van Dom.  Hier kan je een plattegrond van de stad meenemen, maar je vindt er nog allerhande informatie (ook in het Nederlands) die jouw verblijf in Keulen nog aangenamer kunnen maken.

Met de Kölner Dom als belangrijkste bezienswaardigheid, is Keulen een stad met een rijke geschiedenis en heel veel cultuur.

Hier zijn onze tips om jouw verblijf in Keulen nog aangenamer te maken

Bezoek de kerstmarkt in Keulen

Wil je een bezoekje brengen aan Keulen in de winter doe het dan wanneer de kerstmarkten plaatsvinden in de stad. De kerstmarkten zijn een waar begrip en vele toeristen zakken deze periode van het jaar af naar de stad waardoor er een heel gezellige drukte heerst.  Keulen kent niet 1 kerstmarkt, maar wel 7.  De twee bekendste in de stad zijn de markt aan de Dom en de markt in Stadtgarten.
De ‘Weihnachtsmarkt am Kölner Dom’ is de meeste bekendste, drukste en grootste.  Het is het hoogtepunt van de stad! Hier vind je immens veel stalletjes met glühwein, chocolademelk, worst, … en (kerst)prullaria.  De markt is pas op zijn mooist wanneer het donker is en alle lichtjes aangestoken worden en de kerstboom nog indrukwekkender toont dan ooit tevoren.
Houd je niet zo van de drukte op deze markt, breng dan zeker een bezoekje aan de kerstmarkt in Stadtgarten.  Deze markt is opgezet in het stadspark en is veel rustiger en meer gekend onder de lokale bevolking.

Breng een bezoek aan de Wijk Altstadt

De wijk is gekend voor zijn bekendste bezienswaardigheden.  Je vindt hier onder andere de Dom van Keulen.  De Dom is niet alleen mooi van buiten, maar beklim de 509 treden en je krijgt het prachtig zicht zomaar cadeau.  Durf je de klim niet aan, bezoek het gebouw dan gewoon even want dat is ook al de moeite.
Als je in de wijk Altstadt bent, breng je best ook even een bezoekje aan het Chocolademuseum.  Ben je gek op chocolade en sta je open voor een interactief en modern museum dan moet je het museum zeker bezoeken.

De Hohenzollernbrücke

De Hohenzollernbrücke is één van drukste spoorbruggen van Duitsland en heeft een prachtige ligging pal achter de dom. Sinds 2008 is deze brug vooral een geliefd foto-object want aan de relingen van de brug hangen allemaal slotjes van verliefde koppeltjes.  Er hangen ondertussen al ruim 100.000 slotjes.  Wil je zelf nog een slotje hangen, zal je even moeten zoeken naar een vrij plekje.

Wandelen langs de Rijn

Een wandeling langs de Rijn mag zeker niet aan je bezoek aan Keulen ontbreken.  Langs de ene kant heb je een gloednieuwe boulevard waar je kan zitten, in de zomer een perfect plekje om te genieten van een picknick in de zon.  Langs de andere kant een wat oudere boulevard, waar je een boottochtje kan maken.

Breng een bezoek aan wijk Belgisch Viertel

In deze wijk staat alles in teken van de Bohemien sfeer en vind je overal leuke koffiebarretjes, straatjes met tweedehandswinkeltjes en boetiekjes.  Ideaal om heerlijk wat rond te struinen.

Shop till you drop

Keulen is de winkelstad bij uitstek.  Er zijn een aantal grote winkelstraten zoals de Schildergasse, de Hoh Straβe en alle grote en kleine straten daaromheen.  Je vindt er ook alle grote ketens maar ook kleine mindere bekende winkels en gigantische galerijen waarvan Galeria Kaufhof de bekendste is.

Keulen, is de perfecte citytrip dichtbij huis.  Vergeet op voorhand geen vignet voor Keulen aan te vragen op onze site, zo ben je goed voorbereid en kan je ten volle genieten van deze prachtige stad.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart