Vignet en Umweltzone Karlsruhe


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Karlsruhe verplicht

Op 1 Januari 2009 werd in Karlsruhe de Umweltzone ingevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. Sindsdien is het verplicht om met een groene milieusticker voor Duitsland deze zone binnen te rijden. De zone omvat voornamelijk het centrum van de grote Duitse stad. Dit vignet kun je alleen krijgen als jouw auto niet luchtvervuilend is verklaard volgens de regelementen van de Duitse regering. Benzineauto’s die na 1993 en dieselauto’s die na 2006 gebouwd zijn, zijn volgens de overheid niet luchtvervuilend. Ben je niet in het bezit van een geldig autovignet? Dan loop je het risico om een boete van €80 euro te krijgen.

Milieusticker Karlsruhe Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Karlsruhe

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Karlsruhe binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Karlsruhe bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland online aanvragen gaat gemakkelijk en snel. Als je erachter komt dat je in de Karlsruhe Umweltzone moet zijn, dan heb je zo’n sticker zeker weten nodig. Voor het aanvragen heb je alleen het kentekenbewijs van jouw auto nodig. Zo’n aanvraag duurt tussen de twee en vijf minuten. Als je het aanvragen voor 15:00 uur doet, dan kun je er op rekenen dat het vignet nog dezelfde dag wordt verzonden. En de kosten? Het vignet kost maar €14,95 inclusief verzendkosten. Dit is dus een bedrag per auto, ga je met meerdere auto’s? Dan dien je voor ieder kenteken een nieuw vignet aan te vragen. Je kunt de kosten eenvoudig voldoen met een betaling via Kredietkaart, Bancontact of PayPal.

 

De Umweltzone in Karlsruhe

Als je kijkt naar een Umweltzone Karlsruhe Karte dan zie je meteen dat het gehele centrum binnen de milieuzone valt. Verder zijn er een aantal uitzonderingen op de emissiezone zoals het treinstation, de Hauptbahnhof. Je kunt hier dus naartoe rijden zonder door het gebied heen te komen. Natuurlijk is overal duidelijk aangegeven waar de Umweltzone begint en kun je dus niet de fout in gaan. De ringwegen 5,8, 10 en 36 zijn ook vrijgegeven en kun je dus gewoon passeren zonder een autovignet nodig te hebben. Zorg dus dat je van tevoren goed uitzoekt of jouw bestemming daadwerkelijk in het gebied ligt.

Met de auto naar Karlsruhe

Met de auto naar Karlsruhe is een hele fijne rit om te maken. Onderweg kom je langs mooie plekken en de afstand vanuit België is goed te doen. Het autorijden naar deze Duitse stad duurt ongeveer vijf uur, afhankelijk van de drukte op de weg. De stad ligt helemaal in het westelijke puntje van Duitsland, ongeveer twintig kilometer van de grens met Frankrijk. Gent ligt op 510 kilometer rijden en vanuit Brussel en Antwerpen is het ongeveer 470 kilometer. De kortste route loopt door Luxemburg en vervolgens langs Saarlouis en ongeveer 70 kilometer ten noordwesten van Stuttgart vind je Karlsruhe.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Karlsruhe

De bezienswaardigheden in Karlsruhe liggen allemaal binnen de milieuzone. Het is daarom echt nodig om een sticker aan te schaffen als je één van de onderstaande bezienswaardigheden in Karlsruhe in Duitsland zou willen bezoeken.

paleis van karlsruhe

Paleis

Het hoogtepunt van deze stad in Duitsland bezienswaardigheden is natuurlijk het paleis. Dit adembenemende gebouw is in 1715 gebouwd door Charles III en is sindsdien een bijzondere trekpleister. De hele stad is om het paleis en de mooie tuinen heen gebouwd, dit zie je mooi terug op de kaart van het centrum.

 

Marktplatz

Dit mooie marktplein met in het midden een prachtige piramide is het bruisende centrum van de stad. Op nog geen vijf minuten lopen van het paleis is het dan ook een plek waar veel mensen komen voor een hapje en drankje.

 

Dierentuin

Een bekend onderdeel van de stad is de dierentuin, het is één van de oudste dierentuinen van het hele land. Er zijn maar liefst 4.400 dieren verdeelt over 250 verschillende soorten. Zeker een leuke plek om te bezoeken wanneer je in deze omgeving bent met kinderen.

uitzicht over de stad Karlsruhe

Parkeren in Karlsruhe

Gratis parkeren in Karlsruhe kan het beste bij het centraal treinstation. Bij de Bahnhofplatz parking kun je gewoon 24 uur per dag gratis parkeren. Parkeren kan dus ook buiten de milieuzone, aangezien het station is vrijgegeven. Vanaf het station kun je binnen dertig minuten naar het hart van de stad wandelen. Verder kun je er ook voor kiezen om betaald te parkeren in Karlsruhe. Een goede parkeerplaats in Karlsruhe is de Schlossplatz, waar je voor €1,50 per uur of maximaal €6 euro per dag kunt parkeren. Waar parkeren in Karlsruhe is dus afhankelijk van jouw wensen. Vanuit de Schlossplatz sta je meteen in het centrum van de stad en hoef je dus niet te wandelen.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Milieusticker zones in Duitsland kun je hier vinden in het overzicht. Er zijn namelijk ruim zeventig steden in het hele land die ook een Umweltzone kennen. Wanneer je naast deze stad nog meer steden gaat bezoeken, kan het relevant zijn om te controleren welke steden ook gebruik maken van deze regels. De Duitse regering is vanaf 2008 begonnen met het invoeren van deze gebieden om zo de luchtkwaliteit in en rond de steden beter te kunnen reguleren. Verder is het belangrijk om te weten dat alle steden hetzelfde vignet accepteren. Je hoeft dus niet iedere keer een nieuw vignet aan te schaffen, je kunt dit vignet onbeperkt gebruiken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen