Vignet en Umweltzone Ilsfeld


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Ilsfeld verplicht

Per 2008 heeft ook Ilsfeld in Duitsland een Umweltzone. Dit betekent dat het verplicht is om een milieusticker te hebben wanneer je met de auto het gebied betreedt. Deze emissie sticker voor Duitsland kun je alleen krijgen wanneer je benzineauto na 1993 en dieselauto na 2006 is gebouwd. Op deze manier probeert de Duitse overheid de luchtkwaliteit in de steden te reguleren en te verbeteren. Wanneer je in dit gebied rijdt zonder een geldig autovignet, dan loop je de kans om een boete van€80 euro te krijgen.

Milieusticker Ilsfeld Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Ilsfeld

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Ilsfeld binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Ilsfeld bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Tegenwoordig kan je een milieuzone sticker voor Duitsland eenvoudig en online aanvragen. Via onze website kun je binnen vijf minuten een emissiesticker aanvragen. Het kentekenbewijs van je wagen kun je direct uploaden, of later sturen. Indien je de Umweltsticker voor 15:00 besteld wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Je kunt de sticker voor 14,95€ inclusief verzendkosten aanvragen en betalen via Bancontact, Kredietkaart, of Paypal.

 

De Umweltzone in Ilsfeld

De IlsFeld milieuzone is ingevoerd op 1 maart 2008, als één van de eerste in heel Duitsland. Het gehele dorp valt in de milieuzone en zelfs de L1105. Dit betekent dat als je enkel in de buurt moet zijn, je ook kans hebt om in het gebied terecht te komen. Je kunt dan het beste de A81 gebruiken om een afslag eerder of later te nemen zodat je de zone vermijdt. Ligt jouw bestemming wel binnen de emissiezone? Dan is het verplicht om een milieuvignet te kopen. De twee industrieterreinen buiten het centrum zijn wel vrijgegeven.

Met de auto naar Ilsfeld

Autorijden naar IlsFeld duurt ongeveer vijf tot zes uur, afhankelijk van jouw woonplaats in België. De makkelijkste en kortste route is via Keulen, Koblenz en Heidelberg. Antwerpen en Brussel liggen op 520 kilometer rijden en Gent op 580 kilometer. Het grootste gedeelte kun je de bewegwijzering naar Stuttgart volgen want het ligt maar 40 kilometer ten noorden van deze grote stad. Controleer altijd voor vertrek de drukte op de weg, anders is het verstandig om een andere route te nemen. Een andere mogelijkheid is namelijk via Luik en Mannheim.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Ilsfeld

Bezienswaardigheden in IlsFeld zijn er niet zo heel veel, het mooiste is de natuur in deze omgeving. De mooie valleien, groene omgeving en de rust kun je in dit gebied erg goed vinden. Hieronder vind je de twee mooiste bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken.

 

Golter wijnmakerij

Hoewel iedereen aan Frankrijk denkt bij wijn, heeft deze regio in Duitsland ook enorm veel wijnmakerijen. Het is leuk om de wijnmakerij Golter te bezoeken. Je krijgt een rondleiding die wordt afgesloten met een proeverij.

 

Schozach

Dit natuurgebied is de grootste reden voor veel mensen om naar deze regio te komen. Schozach is een ideale omgeving om te wandelen, fietsen of andere sportieve activiteiten uit te voeren. De rivier de Neckar vormt het middelpunt van het natuurgebied.

 

Parkeren in Ilsfeld

Parkeren in IlsFeld is niet erg makkelijk, dit omdat er weinig parkeermogelijkheden zijn. Je kunt daarom het beste naar een parkeergarage gaan. Er zijn verschillende garages in het centrum zoals de Wanderparkplatz of Wanderparkplatz West. Beide parkeergarages zijn 24 uur per dag geopend en kunnen daarom ideaal zijn om te gebruiken. De tarieven liggen rond de €1,50 per uur of €10 tot 15 euro voor een dagkaart. Als je niet binnen de milieuzone wilt parkeren dan kun je het beste gaan voor gratis parkeren in IlsFeld bij Kaufland.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieusticker voor Duitsland geldt voor meerdere steden. Niet alleen IlsFeld kent zo’n speciale milieuzone maar ook zeventig andere Duitse steden kennen deze regelgeving. Belangrijk om te weten is dat je maar eenmalig zo’n vignet hoeft aan te vragen. Je kunt namelijk met dit vignet in alle steden komen. Doordat het kenteken gebonden is, kun je hem gebruiken zolang jij dezelfde auto hebt. Zo kun je na het eenmalig aanschaffen, altijd zonder zorgen op vakantie naar Duitsland. Je hoeft dan geen rekening meer te houden met een mogelijke Umweltzone.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen