Vignet en Umweltzone Herrenberg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Herrenberg verplicht

Herrenberg ligt in de deelstaat Baden-Württemberg en kent ongeveer 30.000 inwoners. Ondanks dat het geen grote Duitse stad is, kent Herrenberg toch een Umweltzone. Binnen zo’n zone is het verplicht om met een milieusticker te rijden wanneer je met de auto hier komt. Niet alle auto’s hebben recht op zo’n sticker waardoor het verstandig is om dit op tijd door ons te laten checken. Alle benzineauto’s voor 1993 en dieselauto’s voor 2006 gebouwd, hebben geen recht op een Duitsland auto sticker en mogen dus het gebied niet betreden. Doe je dit wel? Dan riskeer je een boete van €80 euro.

Milieusticker Herrenberg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Herrenberg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Herrenberg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Herrenberg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker aanschaffen voor Duitsland is de volgende stap wanneer je ontdekt dat je de Umweltzone van Herrenberg gaat betreden. Gelukkig ben je daarvoor op de goede plek want op onze website kun je eenvoudig en snel een autovignet bestellen. Dit duurt maar een paar minuten en je hebt alleen het kentekenbewijs van jouw auto nodig. Verder zijn de kosten van het autovignet €14,95 inclusief verzendkosten. Wanneer je voor 15:00 besteld, dan wordt de sticker nog dezelfde dag verzonden. De kosten kunnen worden voldaan op drie verschillende manieren; Bancontact, PayPal of Kredietkaart.

 

De Umweltzone in Herrenberg

Op de kaart van de milieuzone in Herrenberg kun je zien dat het een heel centrum binnen de zone valt. Doordat de stad klein is, is dit één van de kleinste milieuzones van het hele land. Toch zijn hier in tegenstelling tot veel andere steden geen uitzonderingen voor de snelwegen. Wanneer je de B28 of B14 passeert dan dien je ook een autovignet te hebben. Wil je dit voorkomen? Dan moet je via de Zeppelinstrasse of Daimlerstrasse rijden. Het gebied is sinds 1 januari 2009 ingesteld dus overal zijn al bordjes te vinden vanaf waar de zone begint. Het kan dus niet gebeuren dat je per ongeluk de zone binnen rijdt zonder het door te hebben.

Met de auto naar Herrenberg

De beste route naar Herrenberg om te rijden is om de grens te passeren bij Aken en vanaf daar naar het zuiden afzakken via Keulen en Koblenz. Een andere mogelijkheid is om in België al zuidelijk te gaan en vervolgens via Luxemburg en Saarbrücken naar Stuttgart te rijden. Omdat de stad ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Stuttgart ligt, is dat de plek die je het grootste gedeelte moet aanhouden. Vanuit Brussel en Antwerpen ben je minimaal zes uur onderweg en vanuit Gent moet je wel op zeven uur rekenen.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Herrenberg

De bezienswaardigheden in Herrenberg zijn met name gericht op de geschiedenis en het groen in de omgeving. De kleine plaats kent veel mooie authentieke gebouwen die je zeker even moet bezoeken. Hieronder hebben wij de twee leukste bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet.

Stiftskirche herrenberg

Stiftskirche

Deze mooie kerk met een dikke kerktoren staat centraal in het stadscentrum. Door de ligging op de heuvels van de vallei wordt er vaak gezegd dat de kerk over zijn stedelingen waakt. De toren is maar liefst 57 meter hoog en kun je beklimmen.

 

Schönbuchturm

Op de heuvels van de vallei is in 2018 een prachtige uitzichttoren gebouwd. Door de ligging op de heuvels en de hoogte van 35 meter heb je een fantastisch uitzicht over de gehele omgeving. En het leukste is nog dat de toren geheel gratis te beklimmen is!

landschap en uitzicht van herrenberg

Parkeren in Herrenberg

Doordat het zo’n kleine milieuzone is, is het geen ramp om buiten het gebied te parkeren. De beste mogelijkheid voor parkeren in Herrenberg is daarom om te parkeren bij de bouwmarkten aan de noordzijde van het centrum. Je kunt hier gratis parkeren in Herrenberg voor onbepaalde tijd. Vanaf daar is het maar 600 meter lopen naar het bruisende centrum. Maar ook binnen de milieuzone zijn er genoeg mogelijkheden om te parkeren, bijvoorbeeld bij de Bronntor. Hier zijn de eerste 20 minuten gratis en vervolgens betaal je €0,60 per uur. Je kunt hier tussen 07:30 en 20:00 staan dus houdt er rekening mee dat je voor 20:00 de auto weer ophaalt.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Misschien is alle informatie over Umweltzones nieuw voor je. Dan denk je misschien ‘Een milieusticker Duitsland in welke plaatsen is dat nodig?’. Dat is een logische gedachte want als je niet vaak in Duitse steden komt dan weet je er weinig van. Inmiddels zijn er ruim zeventig steden die een speciale zone kennen waar je alleen met een autovignet mag komen. Dit om de luchtkwaliteit in het gehele land te kunnen verbeteren. Mensen met uitstotende auto’s kunnen hierdoor niet meer in de stadscentra van bijna elke grote stad komen. Dit zorgt ervoor dat de luchtvervuiling daar een stuk omlaag gaat.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen