Vignet en Umweltzone Herne (Ruhrgebied)


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Herne verplicht

Op 1 oktober 2008 werd de Umweltzone in Herne ingevoerd als onderdeel van Ruhrgebied. Vanaf dat moment is het verplicht om een eco sticker voor Duitsland te hebben wanneer je dit gebied inkomt. De milieuzone Herne is eigenlijk een onderdeel van het grotere Ruhrgebied. De verschillende steden binnen dit gebied vormen gezamenlijk één grote milieuzone. Dit komt omdat de steden ongeveer in elkaar overlopen en een losse milieuzone Herne in Duitsland bijna onmogelijk is. Als je zonder milieusticker in het gebied rondrijdt, dan kun je een boete van €80 euro krijgen.

Milieusticker Herne Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Herne

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Herne binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Herne bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland aanvragen in België is geen enkel probleem. Je kunt dit eenvoudig regelen via onze website. De aanvraag duurt maar twee tot vijf minuten en is voor iedereen goed te doen. Je hebt wel het kentekenbewijs nodig van de auto waarmee jij naar Duitsland gaat. De kosten van het vignet zijn €14,95 inclusief verzendkosten, dit valt meer vergeleken met de mogelijke boete. Je kunt dit bedrag veilig voldoen via PayPal, Kredietkaart of Bancontact. Wanneer je de aanvraag voor 15:00 uur doet, dan verzenden wij het vignet nog dezelfde dag.

 

De Umweltzone in Herne

Als je kijkt naar de Umweltzone in Herne karte dan zie je meteen dat dit geen op zichzelf staande kaart is. Sinds 2012 hebben een aantal gemeentes in dit gebied één overkoepelende zone. Bochum, Bottrop, Castrop-Rauxel, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Gladbeck, Herne, Herten, Mülheim, Oberhausen en Recklinghausen vormen gezamenlijk het gebied. Net zoals in alle plekken in Duitsland is het hier ook een uitzondering wanneer je over de snelwegen rijdt. Wanneer enkel rijdt over de snelweg zonder deze te verlaten, dan is het niet verplicht om een milieusticker te hebben. Denk er wel aan dat het gebied groot is, dus je enige tijd de snelweg niet kan verlaten in dat geval.

Met de auto naar Herne

Door de ligging in het Ruhrgebied in het westen van Duitsland, is de route vanuit België eenvoudig. De makkelijkste manier is via Nederland bij Venlo de grens met Duitsland te bereiken. Vanuit daar kun je via Duisburg en Essen makkelijk naar de plaats rijden. Na Essen is het nog ongeveer 30 kilometer. Onderweg rijd je het grootste gedeelte gewoon over de autobahn dus je kunt goed doorrijden. Brussel en Gent liggen op 260 kilometer afstand en Antwerpen op maar 220 kilometer. Afhankelijk van jouw vertrekplaats in België ben je dus tussen de twee en drie uur onderweg.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Herne

Alle bezienswaardigheden Herne liggen binnen de overkoepelende Umweltzone van het Ruhrgebied. Je hebt dus altijd een autovignet nodig als je één van deze plekken wilt bezoeken. De drie hieronder genoemde hoogtepunten mag je absoluut niet overslaan tijdens een bezoek aan deze plaats.

gebouw in herne

Opel museum

Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden in Herne, voor veel mensen de reden om naar deze plaats te komen. Het is algemeen bekend dat Opel een Duits automerk is en daar kun je hier veel moois van terug vinden. Van hele oude modellen tot de nieuwste auto’s, die net van de band zijn gerold.

 

Schleuse Wanne-Eickel

Deze sluis ligt in het Rijn-Herne kanaal dat midden door de stad loopt. Het is een onderdeel van de vijf sluizen de Eickel. Samen overbruggen ze een valhoogte van maar liefst 8,40 meter en door de bouw in 1906 is het een bijzondere plek om te bezoeken.

 

Gysenbergpark

Het Gysenbergpark ligt in het oosten van de stad en is een plek waar de lokale mensen graag komen. Je kunt hier genieten van de rust en de ruimte die de stad te dienen heeft. Er zijn veel leuke speeltuinen, voetbalvelden en wandelpaden. Een heerlijke zomerse dag kun je hier met het zonnetje in je gezicht afsluiten.

 

Parkeren in Herne

Het parkeren in Herne Duitsland is over het algemeen geen probleem. Overal in de stad zijn parkeerplekken en kun je goed terecht. Het parkeren in Herne kun je het beste doen ten oosten van het centrum. Hier kun je voor €1,00 euro per uur parkeren of een maximaal dagtarief van €9,00 euro betalen. De Kino parkeerplaats ligt op maar tien minuten lopen van het centrum. Je kunt ook gratis parkeren in Herne bij de Bahnhofplatz 5, aan de noordkant van het treinstation. Deze parkeerplaats is tevens 24 uur per dag geopend en vanuit hier is het zo’n twintig minuten lopen naar het centrum. Alle bovengenoemde parkeermogelijkheden liggen binnen de milieuzone.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Een milieusticker zone Duitsland is natuurlijk per stad verschillend. Iedere stad heeft eigen grenzen en daarom is het verstandig om altijd een kaart te bekijken van de grenzen van de Umweltzone. De luchtkwaliteit in Duitsland was sinds het begin van de 21eeeuw erg slecht en in 2008 kwam de regering met een oplossing. De eerste drie steden Keulen, Berlijn en Hannover, kregen een Umweltzone. Binnen deze zone mogen alleen milieuvriendelijke auto’s rijden om zo de luchtvervuiling in en rond de stad tegen te gaan. Inmiddels is het een groot succes en hebben maar liefst zeventig steden zo’n speciaal gebied.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen