Vignet en Umweltzone Heilbronn


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Heilbronn verplicht

Op 1 januari 2009 werd de milieuzone in Heilbronn ingevoerd waardoor het verplicht is om binnen deze zone met een milieusticker te rijden. De Duitse milieuzones zijn ingevoerd om de luchtkwaliteit in de steden in Duitsland te verbeteren. Benzineauto´s van voor 1993 en dieselauto´s van voor 2006 , mogen deze Umweltzone in Heilbronn niet in. Deze worden namelijk gezien als zwaar vervuilende voertuigen. Alle andere auto´s mogen hier gewoon rijden met een geldig autovignet. Mocht je geen autovignet hebben, dan loop je het risico dat je een boete van €80 euro krijgt. Vraag voor je reis een milieu sticker Duitsland aan, voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden.

Milieusticker Heilbronn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Heilbronn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Heilbronn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Heilbronn bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland is verkrijgbaar op onze website. Hier kun je eenvoudig en snel jouw Umweltplakette aanvragen. Je hebt alleen een geldig betaalmiddel en jouw kentekenbewijs nodig. Het aanvragen is ontzettend eenvoudig en voor iedereen goed te doen. De betaling kan worden voldaan met Bancontact, Kredietkaart of PayPal. De prijs is €14,95 inclusief verzendkosten. Als je voor 15:00 besteld, dan wordt het vignet dezelfde nog verzonden. Zo kun je met een gerust hart op vakantie naar Duitsland en loop je geen risico dat je een boete krijgt.

 

De Umweltzone in Heilbronn

De Heilbronn Umweltzone kun je vinden op de kaart hieronder.  Het gehele stadscentrum valt binnen de Heilbronn milieuzone. De ringwegen 27, 39 en 293 zijn een uitzondering als het gaat om de zone. Wanneer je de stad alleen passeert is het dus niet verplicht om een geldig autovignet te hebben. Er is wel een uitzondering, dat zijn de straten langs de rivier de Neckar. Je kunt hier rijden zonder dat een milieusticker nodig is. Omdat de milieuzone hier in 2009 is ingevoerd, vind je inmiddels overal duidelijk bewegwijzering als het gaat om het betreden van het gebied. Het is dus vrijwel onmogelijk om per ongeluk in het gebied terecht te komen.

Met de auto naar Heilbronn

Als je met de auto naar Heilbronn gaat dan ben je ongeveer 5 tot 6 uur onderweg, afhankelijk van waar je in België komt. Vanuit Brussel en Antwerpen is het 500 kilometer en dus 5 uur en 20 minuten rijden. Als je uit Gent komt dan ben je 560 kilometer en dus ruim 5,5 uur aan het rijden. Tijdens de rit is het makkelijkst om door Nederland te rijden en vervolgens over Düren en Koblenz naar het zuiden af te zakken. Ongeveer 50 kilometer boven Stuttgart vind je deze stad en ben je aangekomen op jouw eindbestemming.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Heilbronn

De bezienswaardigheden in Heilbronn zijn met name te vinden langs de Neckar, de rivier midden in de stad. Je kunt langs de Neckar gratis en buiten de milieuzone parkeren maar alle Heilbronn bezienswaardigheden bevinden zich wel in de milieuzone.

Stettenfels kasteel in Heilbronn

Götzenturm

Een prachtig kenmerkend gebouw wat je vanuit de hele binnenstad kunt zien. Het leukste is om deze toren te beklimmen en vanaf boven het uitzicht over de hele omgeving te bekijken. De sleutels kun je halen bij het toeristenbureau in de stad.

 

Stettenfels kasteel

Dit sprookjesachtige kasteel staat aan de rand van het stadscentrum. Het kasteel werd al in de 11eeeuw gebouwd door de familie Burkhard en is eeuwenlang bewoond geweest. Tegenwoordig is het een museum waar je alles over de geschiedenis van deze plek leert.

 

Kilianuskerk

Deze kerk is in Gotische stijl gebouwd en de rode kleur maakt het een unieke kerk. Al in 1274 is er begonnen aan de bouw en in de 15een 16eeeuw zijn er uitbreidingen geweest. Helaas werd een groot gedeelte van de kerk gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog maar dat is gelukkig allemaal weer in oude staat hersteld.

wijngaard in Heilbronn

Parkeren in Heilbronn

Het parkeren in Heilbronn is geen enkel probleem, er zijn voldoende plekken die ook nog eens een goed tarief hanteren. Langs de rivier de Neckar parkeren is vaak de beste optie, dan heb je ook geen milieusticker nodig. Je kunt bijvoorbeeld in op de Theresienwiese 8 parkeren, hier zijn maar liefst 1.000 parkeerplekken waar je geheel gratis kunt staan. Er zit ook geen maximum aan hoelang je hier mag staan. Verder zijn de Neckartalstrasse en de Hafenstrasse straten waar vandaan je makkelijk een goede parkeerplek kunt vinden. De rivier ligt in het centrum dus je hoeft na het parkeren niet ver te lopen voor de bezienswaardigheden.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

De steden in Duitsland met een milieusticker vind je hier op een rijtje. Het is namelijk zo dat naast Heilbronn nog ruim zeventig andere steden ook een milieuzone hebben. Zo werkt Duitsland in zijn geheel aan de verbetering van de kwaliteit van de lucht in en rond steden. Het voordeel is wel dat je met een sticker alle steden kunt betreden. Het is dus absoluut niet nodig om voor iedere vakantie weer een nieuw vignet aan te vragen. Na het eenmalig aanschaffen kun je vervolgens zo vaak je wilt naar Duitse steden rijden zonder enige problemen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen