Vignet en Umweltzone Heidenheim


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Heidenheim verplicht

Ga je binnenkort met de auto naar Heidenheim, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Deze relatieve kleine stad in de deelstaat Baden-Württemberg kent een grote milieuzone. De Umweltzone Heidenheim omvat namelijk niet alleen het centrum maar ook alle buitenwijken en zelfs de snelwegen die dit gebied doorkruizen horen binnen het gebied. Dit betekent dat je daar een Duitsland milieuvignet op jouw auto moet hebben. Mocht je dit niet hebben? Dan loop je kans om een boete te krijgen van €80 euro, geen pretje dus. Daarom vertellen wij hier alles over de milieusticker voor Duitsland.

Milieusticker Heidenheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Heidenheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Heidenheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Heidenheim bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland digitaal aanschaffen is geen probleem. Het is tegenwoordig zelfs de makkelijkste optie om dit online te doen. Via onze website kun je het vignet geheel zelf aanvragen. Het aanvraagproces duurt ongeveer twee tot vijf minuten en je hebt alleen jouw kentekenbewijs nodig. Verder kun je veilig online betalen via Bancontact, PayPal of Kredietkaart. De prijs van het autovignet is maar €14,95 inclusief verzendkosten. Een groot voordeel is dus dat je dit ook voor alle andere Duitse steden kunt gebruiken.

 

De Umweltzone in Heidenheim

Hieronder vind je de interactieve kaart van de milieuzone van Heidenheim. Op deze manier kun je precies zien tot waar de grenzen van de Umweltzone lopen. De zone van deze stad is groot in vergelijking met andere steden. Niet alleen het centrum maar ook alle woonwijken, industrieterreinen en ringwegen vallen binnen de zone. Dit betekent dat je ook wanneer je de stad passeert een geldig autovignet nodig hebt. De snelwegen B19 en B466 behoren dus ook tot het gebied en alleen hier passeren vereist ook een sticker.

Met de auto naar Heidenheim

Met de auto naar deze stad is vanuit België een aardige tocht. Brussel en Antwerpen liggen op ruim 7,5 uur rijden en vanuit Gent moet je op 8 uur rekenen. De kortste route loopt door Nederland en passeert vervolgens Düren, Mannheim en Heidelberg. Het gebied ligt ongeveer één uur rijden van de bekende plek Ulm. Wanneer je met de auto hier naartoe reist, kan het zijn dat je onderweg ook andere milieuzones doorkruist. Een Umweltplakette is dus in bijna iedere situatie verplicht.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Heidenheim

Bezienswaardigheden in Heidenheim zijn vrijwel allemaal binnen de grenzen van de milieuzone te vinden. Het is erg lastig om deze mooie trekpleisters te bezoeken zonder dit gebied te betreden. Het is daarom aan te raden om een milieusticker aan te schaffen wanneer je deze plekken wilt bezoeken.

hellenstein kasteel van Heidenheim

Hellenstein kasteel

Dit kasteel is de grootste trekpleister van de hele stad. Je kunt je voorstellen dat dit middeleeuwse kasteel enorm populair is onder toeristen. Het kasteel werd gebouwd in de 12eeeuw door de familie Hellenstein. Inmiddels is het een museum en kun je hier dus ook binnen kijken.

 

Brenzpark

In dit gezellige park is er altijd wel iets te beleven. Een leuk festival, een mooie tentoonstelling of een grappige voorstelling voor kinderen. Naast deze belevenissen is het park enorm leuk om in te wandelen en te genieten van de kunstwerken die her en der door het park heen staan.

 

Eselburger Tal

Voor de sportievelingen is het Eselburger Tal erg interessant. Dit gebied staat bekend om de klimsport en de mooie grotten. Je kunt hier allerlei extreme sporten beoefenen en op die manier de omgeving ontdekken.

 

Parkeren in Heidenheim

Parkeren in Heidenheim is geen enkel probleem, er zijn voldoende plekken en de kosten zijn laag. Je kunt bijvoorbeeld bij het HellensteinBad Aquarena parkeren waar je maar €0,50 per uur betaalt of een dagtarief van €2,50. Vanuit daar kun je alle bezienswaardigheden gewoon lopend bezoeken. Als je meer in het centrum wilt parkeren dan kunnen de tarieven oplopend tot €2,50 per uur. Wil je gratis parkeren in Heidenheim? Dan moet je kiezen voor de parkeerplekken langs de B19. Dit ligt tevens buiten de milieuzone en is dus voor iedereen goed te bereiken.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Naast Heidenheim zijn er nog ruim zeventig andere Duitse steden die ook zo’n Umweltzone hebben. Zo’n Duitsland milieuvignet kan je namelijk ook voor meerdere steden gebruiken. De Duitse regering doet dit om de luchtkwaliteit in en rond steden te verbeteren. Niet iedere auto kan zomaar een autovignet aanvragen. Benzineauto’s die voor 1993 of dieselauto’s die voor 2006 gebouwd zijn, krijgen geen autovignet. Dit is dus omdat deze auto’s te veel vervuilende lucht uitstoten. Sinds 2008 is de regering ermee begonnen en het bevalt goed. Daarom wordt de lijst met steden steeds langer, zorg dus dat je altijd controleert of jouw bestemming inmiddels een milieuzone heeft. Op de milieusticker Duitsland kaart die staat weergegeven bij elke stad kun je precies zien waar de milieuzones lopen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen