Vignet en Umweltzone Heidelberg


Aanvraagformulier

Milieusticker voor Heidelberg verplicht

Kort na het invoeren van de eerste milieuzones in Keulen, Berlijn en Hannover heeft ook het Duitse Heidelberg een Umweltzone gekregen. In 2010 is deze ingevoerd om het fijnstofgehalte in de stad te verbeteren. In dit milieugebied heb je een Umwelt sticker nodig, zoals in alle andere Duitse steden ook die een milieuzone hebben. Mocht je deze milieusticker Heidelberg niet hebben, dan loop je het risico om een boete van maar liefst €80 euro te krijgen.

Milieusticker Heidelberg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Heidelberg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Heidelberg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Heidelberg bedragen € 14,95 per vignet. Op werkdagen voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Milieusticker kopen

Een milieusticker voor Duitsland online bestellen is erg eenvoudig. Je hebt alleen het kentekenbewijs van jouw wagen nodig en bent binnen enkele minuten klaar. Via onze website kun je dit aanvraagproces eenvoudig doorlopen. Na het doorgeven van alle benodigde informatie kun je het autovignet betalen met Bancontact, PayPal of Kredietkaart. De kosten zijn maar €14,95 inclusief verzendkosten. Mocht je het vignet voor 15:00 bestellen, dan verzenden wij het nog dezelfde dag.

 

De Umweltzone in Heidelberg

Waar de Umweltzone Heidelberg zich bevindt? Dat kun je in één oogopslag zien op de kaart hieronder. De belangrijkste grens is de rivier de Neckar, die een duidelijke grens aan de noordzijde van het centrum biedt. Verder behoren ook de wijken Altstadt, Weststadt, Sudstadt, Handschuhsheim, Neuenheim, Bergheim en Rohrbach tot het gebied. Zelfs het bedrijven terrein aan het zuiden van de stad valt binnen de milieuzone. Wanneer je langs de oevers van de Neckar rijdt, heb je geen sticker nodig maar pas als je de grens overgaat. Ook de grote Berliner Strasse valt niet geheel binnen de zone.

Zoek een adres op in de zoekbalk en kom er direct achter of het in de Umweltzone ligt of niet. Zo weet je direct of je tijdens je autoreis naar deze Duitse stad een Umweltplakette nodig hebt.

Met de auto naar Heidelberg

Met de auto rijden naar Heidelberg is de snelste optie. Vanuit Brussel en Antwerpen ben je 450 kilometer later in de mooie Duitse stad. Je kunt het beste een stuk door Nederland rijden en vervolgens vanaf Düren afzakken naar het zuiden en via Mannheim uiteindelijk de eindbestemming bereiken. Auto rijden naar Duitsland is niet lastig, de wegen in dit gedeelte van Duitsland zijn vrij rustig en bovendien goed onderhouden. Belangrijk is natuurlijk wel dat een milieusticker nodig is voor deze reis. Je moet die wel aanschaffen voordat je vertrekt uit België.

 

Bezienswaardigheden binnen de milieuzone in Heidelberg

De Heidelberg bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan liggen vrijwel allemaal binnen de milieuzone. Dit betekent dat je zonder geldig vignet hier niet naartoe mag. Het leukst is wel om deze Heidelberg in Duitsland bezienswaardigheden te bezoeken en daarom is het aan te raden om een milieusticker aan te schaffen.

uitzicht van Heidelberg

Bergbahn

Qua bezienswaardigheden Heidelberg het letterlijke hoogtepunt is de Bergbahn. Deze leuke trein brengt je binnen tien minuten naar boven vanwaar je een adembenemend uitzicht over de hele stad hebt. Vooral één van de leukere bezienswaardigheden in Heidelberg om met kinderen te doen.

 

Slot

Dit kasteel neemt je mee terug naar de middelleeuwen. Je moet zeker een aantal uur uittrekken om dit slot te bezoeken. Aan de rand van de stad, op de heuvels kun je het slot vanuit het hele centrum goed zien liggen.

 

Alt brucke

De oude brug vormt het letterlijke centrum van de stad. Dit omdat het in twee delen is gesplitst door de rivier Neckar. Deze brug stamt al uit 1788 en is daarmee ook de oudste brug die de stad kent. Erg leuk om hier overheen te wandelen en de stad vanaf de andere zijde te bekijken.

panorama van heidelberg

Parkeren in Heidelberg

Het is één van de Duitse steden die het goed mogelijk heeft gemaakt om buiten de milieuzone te parkeren en vervolgens de stad te bereiken. Parkeren Heidelberg kun je dus zowel binnen als buiten het gebied goed doen. Langs de Neckar zijn verschillende parkeergarages te vinden waar je kunt parkeren buiten de milieuzone van Heidelberg. Je betaalt hier €1,50 per uur of je kunt een dagkaart kopen voor €12 tot 16 euro. De garages zijn ook 24 uur per dag open dus je hoeft geen rekening te houden met openingstijden. Gratis parkeren in Heidelberg gaat helaas niet lukken.

Overige Duitse steden met een Umweltzone

Milieusticker voor Duitsland nodig voor welke steden? Een vraag die je graag beantwoordt wilt hebben want misschien bezoek je nog een leuke plaats naast Heidelberg. Daarom vind je hier een overzicht van alle Duitse steden die gebruik maken van deze gebieden. Fijn is wel dat het autovignet voor alle steden geldig is. Misschien vraag je hem aan voor deze stad maar kun je hem volgend jaar ook gewoon gebruiken voor Mannheim of Frankfurt. Kortom het is een goede investering want je kunt het vignet gebruiken zolang jij jouw auto gebruikt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Je winkelwagen